Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Takhle na mě žádný film v mém životě nezapůsobil. Z herců samozřejmě musím vyzdvihnout Morgana Freemana, Brada Pitta a Kevina Spaceyho jejich role nebyly lehké, ale s jakou bravurou a realističností to zvládli je neuvěřitelné a samozřejmě Fincherova režie je naprosto geniální. K tomuhle filmu se dají psát jen samá superlativa a nic jiného.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Russel Crow podává fantastický ne li životní výkon. Monumentální scény doplněné vynikající hudbou jsou nádherné, příběh je strhující, herecké obsazení geniálně zvolené. Na tento film se dají vymýšlet jen superlativa a momentálně si nevybavuji lepší historický film.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Clint Eastwood si to prostě postavil tak aby mu to sedělo a sám si zahrál roli, kterou by nikdo nedokázal zahrát líp. Film má i svou vnitřní hloubku a to tu že i nezměnitelné se může změnit, nepřátelé se mohou stát přáteli a že i za lidi, o kterých si člověk myslí své, ale poté je lépe pozná a je schopný za ně položit svůj život. Tenhle film má všechno- výborného režiséra, příběh který člověka vezme za srdce a silný konec. Z těchto tří ingrediencí prostě musí vzniknout fantastický film.

Warrior

Warrior (2011)

Strašně poutavý film, který mě dostal. Tato pecka je totální špica sportovních dramat, ale i mezi klasickými dramaty je na vrcholu. Třeba u Million Dollar Baby se všechno točí okolo boxu a tento film mám obrovsky rád, ale Warrior posunul sportovní drama o level výše protože neuvěřitelně je do filmu zakomponován životní příběh. Dál stojí za vyzdvihnutí obě hlavní postavy protože jsem snad ještě nezažil aby tak rozdílné osobnosti se mi tak zalíbili a s oběma jsem neuvěřitelně soucítil.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Nostalgický, poetický, emocionální, dramatický a velmi citově zabarvený-takový je tento film. Natalie Portman je prostě úžasná a tady ukazuje naprostou hereckou extratřídu, to jak se vžila do role to vůbec nemá cenu komentovat. Víceméně je jasné že když se vezme takováto herečka a obsadí se do role okolo níž se to čí celý film a ona prožije (už ani nepoužívám slovo zahraje) takovou emocionální roli, tak jen svým výkonem musí strhnout diváka tohoto filmu, ale k tomu ještě to dramatické prostředí to tomu dodává ještě něco navíc. Čekal jsem silný zážitek, ale dostal jsem ještě víc, řekl bych nejlepší film roku 2010.

127 hodin

127 hodin (2010)

Skvělý i když úplně jednoduchý příběh, vynikající Franko, výborná práce s kamerou, fantastické ztvárnění pocitů člověka na hranici svých sil=NAPROSTO ÚŽASNÝ FILM.

Hotel Rwanda

Hotel Rwanda (2004)

Tohle drama ve mě zanechalo silný zážitek a je to to nejlepší co bylo o genocidě ve Rwandě natočeno. Vynikající herecký výkon Dona Cheadleho jen podtrhuje realističnost a člověku je jen líto čím si ti lidé museli projít.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Filmy o rasové nesnášenlivosti jsou pro mě velice interesantní sorta kinematografie a vždy mě přimějí se zamyslet nad filmem do větší hloubky než většina ostatních snímků. Kult hákového kříže je nádhernou, ale zároveň hořkou oslavou tohoto tématu. Skvělé herecké výkony hlavně samozřejmě Nortona, také musím ocenit výborné černobílé zobrazení myšlenek, které jen umocňuje pocit z již ukončené životní etapy. Tento film u mě splnil základní pravidlo výborného filmu a to to že člověka donutí zamyslet se a přemýšlet o vážných věcech.

Štěstí na dosah

Štěstí na dosah (2006)

Ještě žádný film mě nedonutil tak se zamyslet nad vlastním životem.