Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

Tothle je prostě srdcovka, film, který se u mě nikdy neomrzí. V pomyslném žebříčku vězeňských dramat sdílí prvního fleka s Darabontovým Shawshankem. Zřejmě se budu muset časem podívat na In the Heat of the Night, jinak snad nikdy nepochopím neudělení Oscara pro Paula Newmana.

Byt

Byt (1960)

Nádherný snímek, takový, který už v dnešní době nikdo nenatočí a vlastně ani nemůže. To kouzlo starých filmů, ať už ze 40., 50., 60. let je tak typické a podmanivé, že se mu máloco vyrovná. Jack Lemmon podává výborný výkon, ale hlavní hvězdou je pro mě Shirley MacLaine, tak živá i zoufalá, šťástná i smutná, nedostupná, ale neskutečně přitažlivá. Zhruba 10 minut před koncem jsem si říkal, že by ten film zde mohl skončit a byl bych ohromě spokojen, bál jsem se totiž, aby se slibně rozjetý příběh neutopil v nějakém laciném patosu. Byla to však teprve ona závěrečná desetiminutovka, která učinila film dokonalým. Jeden z vrcholů v daném žánru! "SHUT UP AND DEAL!"

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

100% ...Perla světové kinematografie ...nejduchaplnější, nejdojemnější a nejkrásnější film s nádherným závěrem jako třešničkou na dortu. Díky Shawshanku jsem začal sledovat filmy a objevil další poklady Hollywoodu, za to díky!

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

95% ...neskutečně pozitivní film, prošpikovaný dokonalým, černým humorem a se svižným tempem ...

Cashback

Cashback (2006)

BULLSEYE!!! Pro mě přesně to, co by mnozí nazvali krevní skupinou (stejně jako celá britská filmografie)...