Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (99)

plakát

Aféra Concorde (1979) 

Po revoluci jsem to snad v televizi už neviděl. Škoda.

plakát

Amerika (1994) 

Kdo pochopí Kafku, je nemocný člověk. Dobré herecké výkony celé Ypsilonky, ale film ke každodennímu šálku kávy to není.

plakát

Amerika, jak ji neznáte: Prohřešky proti desateru (2003) 

Co jsou pro Američany lidská práva? Jsou to (z mého pohledu) puritánští volové. Na jednu stranu můžou nosit po ulici pomalu jakoukoliv zbraň, na druhou stranu odsoudějí za předčasnou pohlavní aktivitu kluka, který měl pohlavní styk se sedmnáctiletou holkou, protože v některém ze států je sex povolen až od osmnácti let (pro ně je to sexuální delikt třetího stupně). Myslim, že se tam jednou z té jejich pseudodemokracie p.s.rou!

plakát

Anděl na horách (1955) 

Každá klasika nemusí být dobrá klasika... Lepší než první díl, ubylo socialistické propagandy... Zaslouží si minimálně 60 % (úroveň průměrného filmu), třeba už za herecký výkon Jaroslava Marvana.

plakát

Armáda temnot (1992) 

Vynikající hororová parodie, výborné hlášky, na které člověk nezapomene. Trošku někde jinde než předchozí díly (možná proto není název filmu Evil Dead 3). Co jsem slyšel, není to poslední díl, prý se můžeme těšit na minimálně jedno pokračování. Doufám, že Sam Raimi, chytne po Spidermanovi 3 zase "slinu".

plakát

Armageddon (1998) 

Bruce Willis upsal duši ďáblu! To snad nemůže myslet vážně... Tenhle film je jeden z největších omylů kinematografie vůbec. Šovinistická podívaná... Neuvěřitelné, kam až Američané jsou schopni zajít... a nejhorší na tom je, že to snad i mysleli vážně. Jedna hvězda - za jednoho zemřelého amerického hrdinu :-( 20 %

plakát

Babel (2006) 

"Výborný" PR pro Maroko.

plakát

Barbaři (1987) 

Bratři David a Peter Paulovi byli před obsazením do filmových rolí známí jako profesionální wrestleři. Vystupovali pod pseudonymem "bratři barbaři" (jak jinak :-)) Ten film je béčko nebo céčko? To je vlastně jedno... Pamatuji se na jednu scénu, kdy jeden z barbarů krčním svalstvem přetrhl oprátku z lana. Borec...

plakát

Beze strachu (1993) 

Nejlepší je scéna, kdy zazní Where the Streets Have No Name. Kdo viděl, jistě potvrdí...

plakát

Bídníci (1998) 

Napadá mě srovnání s francouzskou verzí z roku 2000. Líbila se mi osobně více dvojice Depardieu - Malkovich než Neeson - Rush. Anglicko-německá koprodukce z roku 1998 je dobrá, na 75 %, ale Francouzi mají k Hugovi asi přece jen blíže - 80 %. Je ale pravda, že Depardieu a spol. měli skoro 3x více časového prostoru, příběh nebyl tak nuceně osekaný jako v této verzi. Zajímavé je, že se oba počiny "Bídníků" natáčely mj. v ČR, nechtěli tím autoři snad něco naznačit? :-)