Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (908)

plakát

Finty Dicka a Jane (2005) 

Po letech vidím znova a dávám plnou palbu. Nechápu, proč mi to tenkrát nesedlo. Je to vtipné, místy trochu přetažené, ale nasmál jsem se více něž dost. :-D

plakát

Pod kůží (2008) 

Čekal jsem víc, možná za to může i to, že jsem se strašně moc těšil. Má to atmošku, ale dalo se více přitlačit. Škoda.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

Hodně solidní, napínavý až do konce, ale abych se přiznal, čekal jsem úplně jiný film. Dal bych ***, ale protože Mads Mikkelsen táhne celou dobu svým výkonem, dávám nakonec o jednu * více. V dnešní době na toto téma natočit něco nového, aby to vypadalo dobře a udrželo si své tempo, je kumšt. Po řemeslné stránce bezva. Druhá projekce už by ale mohla nudit.

plakát

Mlha (2005) 

Po 14 letech přidávám * za pěkné efekty, ale vymizelo původní zlo a nahradilo ho jakési zvětříčkování. Nelíbilo se mi to, bohužel zklamání pro mě veliké! Možná tomu dám někdy šanci zase znova, ale.... znechucení stejné jako tenkrát :-(

plakát

Mlha (1980) 

Další z mých oblíbených VHS hororů. Johna Carpentera mám v krvi. Má to atmosféru, námořníci jsou správně nechutní a závěr, ten mě dostal, paráda! :-)

plakát

Potichu (2019) 

Těšil jsem se. Nesrovnávám s Tichým místem a ani s Bird Box, protože ani tyto dvě kvalitní díla nejsou zase až tak originální, jak se zdá! Co třeba takový Pád do tmy, ve kterém hlavní hrdinka nesměla taktéž vydat ani hlásku, protože by ji to ono zlo po zvuku zabilo. A dalo by se pokračovat ještě dál a dál... Zpátky k The Silence, které ještě přidává navíc sektu... Já se bavil. Samozřejmě film začne, víme, co přijde, ale pokud film baví, nemám s ním problém. Navíc hudba dodá na atmošce. Je fakt, že filmu škodí právě nedávné podobné filmy, které pak nutí srovnávat a člověk si potom nic neužívá.

plakát

Úniková hra (2019) 

No, abych se přiznal, čekal jsem víc a dostal jsem málo. Zajímavý nápad, který mohl více přitvrdit na pilu a nemusel byt místy tak laciný, co se příběhu týče. Tvůrci prý chystají další díl, tak uvidíme, s čím novým přijdou.

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Opět kvalitní druhý díl, který má propracovanou akci a dokonce máme celou dobu strach o hlavního hrdinu.

plakát

Hellboy (2004) 

Ron Perlman jakoby byl pro Hellboye stvořen. Guillermo del Toro čaruje a jde poznat, že by i rád přitvrdil. Každopádně jeho verze nabízí nápaditou akci podpořenou hláškami ďáblíka :-) Karel Roden pecka!

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Přesně takový, jaký je komiks. Neil Marshall se opět nezapřel a nového Hellboye pořádně vykoupal v krvi. Bitka s obry na jeden střih byl luxus, stejně tak jako finále, které bylo ujeté :-D Chápu, že ne všem se nová verze zavděčí. Škoda, že se nové cestě nedaří a zřejmě nevznikne další díl.