Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Recenze (1 544)

plakát

Cikáni jdou do voleb (2012) 

Překvapuje mě, jak oficiální distributor píše, že Vlado měl minulost "bitkára"... Vždyť on se v tomhle dokumentu pořád chlubí, kolika lidem pomohl a že v tom bude pokračovať i nadalej. No asi tou pomocí myslí plastické operace zdarma a dělání místa na protézy.Ale jinak zaslouží obdiv, kam to až dotáhl, když má takovou kouli na noze. Tím myslím jeho manželku (což ti, kteří ten dokument shlédli, jistě poznali podle slova "koule"), jejíž nejmilejší oslovení pro Vlada je "debile" a která mu neustále opakuje, že ho nikdo nezvolí a ať toho nechá. On se jí zeptá, proč bych neměl uspět? A ona: já nevím, politice nerozumím, ale šanci nemáš! Tak jsem to aspoň vydedukoval z anglických titulků, kterými byl naštěstí film opatřen, protože slovenštině většiny protagonistů jsem fakt nerozuměl.

plakát

Dobré ráno (2012) (amatérský film) 

Jo jo, úložné prostory v pokoji jsou velmi důležité. Mě to stálo dva zuby, neboť pod matraci se člověk nevtěsná a za obrazem ten úkryt tak nějak nebyl to pravé ořechové. Zvlášť když člověk narazí na nevzdělance, který nikdy neslyšel o moderním umění a tak mu ajfelovka s chlupatýma (a svalnatýma!) nohama připadá poněkud podezřelá.

plakát

Escalator (2012) 

Naštěstí nerealistické. V realitě by se žádná štíhlá holka pro bonbon nesehla, páč drží dietu. Sehnuly by se pouze ty, u kterých rozhodně nechceme, aby se sehnuly.

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Mám rád, když mě film obohatí, a tomuto se to bezesporu povedlo. Nikdy by mě nenapadlo, jako tu holčičku, že zvířecí miláčky, lépe řečeno jejich "produkty, co tak rádi a všude dělají, lze použít k věštění. Např. když to má tvar V, znamená to Viktor, a tak. To také vysvětluje, proč měla ta holčička tak veliké oči, za prvé proto, aby jí žádná část zprávy v trávě neunikla, a za druhé z úžasu nad obsahem sdělení. No a já nyní dělám to samé u naší fenky a ono to fakt funguje! Za prvních devět dní vyprodukovala následující vzkaz: Quido Qětinou Quituje Qalitní Qílivý Quintet Qůli Qokající Qočně. No, nebudu si hrát na Ajnštajna, zatím nevím, co ta mesidž znamená, ale snad z té naší fenky jednou vypadne i nějaký klíč.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Na Gandalfovi se mi líbí, že se dokáže poučit ze svých chyb jako málokdo. Ano, je pravda, že si od firmy Beck koupil na jejich předváděcích akcích vysavač, bederní pás a sadu hrnců, ale zároveň prozkoumal jejich metody prodeje, dovedl je k dokonalosti a bezskrupulózně pak použil na chudákovi Pytlíkovi. Nejdřív mu nasadí do jeho krásně vybaveného a uklizeného domečku bandu trpasličích primitivů, kteří vodu viděli tak maximálně v potoce a vidličku používají tak maximálně na šťourání v uchu. Není divu, že tahle individua Pytlíka tak psychicky nahlodají, že lehce podlehne Gandalfovu nesmyslnému plácání o tom, jak nemůže furt sedět doma, ale musí taky něco prožít, a že má jít pomoct těmhle nechutným trpaslíkům získat zpět ztracený zlatý poklad (jak ušlechtilý cíl, že!). A pak už to jede a jede, samá akce a bitky, které zejména při střetnutí se skřety v podzemí připomínají počítačovou hru, člověk maně jen jen čeká, kdy na obrazovce vyskočí počet bodů, které kdo získal za skolení nepřítele. Takže nic zajímavého. Na jednu stranu musím Jacksona pochválit, od Prstenu poklesl počet zpomalených záběrů, nicméně na druhou stranu dovedl k dokonalosti kýčovitost scén, takže film postrádá jakoukoli atmosféru. Jediné bezpodmínečné uznání ode mě sklidí Freeman, který je lepší herec než všichni jeho kolegové počínaje Prstenem a konče tímhle Hobitem dohromady.

plakát

In vino veritas (2012) (studentský film) 

No, některá odhalení, jako např. co dělají ženské v koupelně, když se chystají jít ven, mi tak nějak mohla radši zůstat utajena.

plakát

Klip (2012) 

Realistický film, natočený sy(u)rovým způsobem, který ale šokuje tak maximálně lidi, kteří zamrzli ve dvanácti letech a vrcholem sprostoty pro ně zůstává "Himbajs" z Rychlých Šípů. Za zpracování bych dal čtyři hvězdičky (mínus za to umělé ptactvo), ovšem nakonec hodnotím jen jednou, neboť děj mě naplnil odporem a žádná z postav rozhodně sympatie nevzbuzovala. Hlavní hrdinka je kráva, její vyvolený primitivní vůl, takže se sice k sobě báječně hodí, ale pozorovat jejich společné i sólové akce působí pouze čiré utrpení. Pro její mámu jsem také pochopení nenašel, patrně si zato mohla sama, udělala někde ve výchově chybu, a pokud ne, tak je vinna tak jako tak, protože svou dceru porodila, nikdo ji přeci nenutil mít děti. No a další mínus dostává režisérka, neb zatímco ptactvem se to ve snímku jen hemžilo, kočka se mihla pouze jednou, a navíc překydaná pěnou, takže nic vidět nebylo. Nevím, když už režisérka v tom sexšopu kupovala umělé údy, mohla přibalit i pár škeblí, abychom si užili i my heterosexuálové.

plakát

Kráska a zvíře (2012) (TV film) 

Chtěl jsem dělat narážky na nepříhodný název filmu, páč zvíře sice bylo zvíře, ale tu holku označovat za krásnou mi přišlo dost odvážné, ale jak vidím, jedná se o německý film... A na Němku dobrý, takže ok. Přeučila by asi nepotěšilo, že mu ten hlavní hrdina před proměnou byl až k nerozeznání podoben. No a když vidím, co se z něho stalo po proměně, tak si myslím, že ta holka měla spíš políbit ten hrad... Páč u muže si nepolepšila, ale z tý ruiny se mohl stát skvostný palác.

plakát

Metrix - Legenda Hroznové Lhoty (2012) (amatérský film) 

Zajímavý dokument, zvláště pro studenty medicíny, neboť v dnešní době se už moc nevyskytují pacienti trpící Sydenhamovým syndromem, alias tancem sv. Víta, sem tam prokládaným s epileptickým záchvatem. Navíc plně prokazuje Darwinovu teorii vývoje druhů, neboť po té kreaci na konci dokumentu už ani nejzavilejší křesťan nemůže popřít, že naši předci žili v moři, a když se nešťastnou náhodou dostali na suchou zem, jen se tak bezmocně plácali. Pět hvězdiček dávám i proto, že je mi Metrixe líto... Ten to schytá, až si ho najde obr, kterému ukradl nos!

plakát

Mimozemšťan (2012) (TV film) 

Snímek ukazuje E.T. mimozemštana v poněkud rozvrkočené náladě pár minut poté, co mu v prstu už potřetí prdla úsporná žárovka z lidlu.