Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Recenze (1 544)

plakát

Dva nosáči a rádio (1982) 

Ne USA, ale Německo je země neomezených možností. I člověk s evidentně naprosto podprůměrným smyslem pro humor zde může napsat úspěšnou komedii, při které se Němci chechtají, až se za mosty na svých kožených kalhotách popadají.

plakát

Dva výtečníci (1977) 

1. Bud Spencer a Terence Hill dokazují, že jedna rána do zubů sice všechny problémy světa nevyřeší, ovšem rána do zubů kombinovaná s následným úderem na žaludek již ano. 2. Bud Spencer a Terence Hill jsou dokonalejší než bůh. Jeho mlýny melou pomalu, zato ty jejich velice rychle. Do pěti minut od spáchání špatného činu je padouch ztrestán. Mimochodem, z toho by si třeba taková Rowlingová mohla vzít příklad. 3. Co vznikne, když se zkříží Terence Hill s Budem Spencerem? Chuck Norris. A co vznikne, když se zkříží Terence Hill s papežem? Svatý kopeček u Olomouce. 4. Film názorně ukazuje, proč Itálie na rozdíl od Německa nikdy nemusela své ekonomice vypomáhat vyplácením šrotovného.

plakát

Fantozzi v ráji (1993) 

Podle Tomáše Akvinského je sledování muk hříšníků v pekle jednou z rozkoší lidí na nebesích. Takže z toho logicky vyplývá, že sledování Fantozziho v ráji je jedním z trestů obzvlášť zatvrzelých hříšníků v pekle. A z toho logicky vyplývá, protože jsem tenhle film viděl a nejsem po smrti, že život na Zemi je peklo!

plakát

Dva nosáči tankují super (1984) 

Na rozdíl od jiných jsem tenhle film v dětství neprožíval, pohoršila mě scéna, jak Gottschalk čučí na odhalená ňadra pacientky a radí jí, že radši než operace je lepší nosit na zádech bágl kvůli rovnováze. Taková zvrhlost, že se nestyděj! No, před nedávnem jsem snímek zhlédl znova a jako zvrhlost mi tedy přijdou jiný věci. Třeba Krüger, ten působil zcela neskutečně, jako svoje vlastní nepovedená karikatura. Jestli jako tohle měla bejt tatínkova nejlepší spermie, tak ani nechci vědět, jak vypadaly ty ostatní! A taky hlavní padouch zaujal. Chudák, nejdřív se snažil živit poctivě, závodil profesionálně na kole jako domestik, a tak dlouho jezdil se džbánem pro vodu, až se mu ucho utrhlo, a on se musel vrhnout na dráhu zločinu, aby si vydělal na tu stříbrnou náhražku. Tím smysluplně naplnil svůj život, protože po většině lidí nezbyde po smrti vůbec nic, po něm umělý ucho. To bude mít jeho dcerka radost, až ho zdědí!

plakát

Zvíře (1977) 

Jediné, co mi na filmu vadí, je jistá nerealističnost. V normálním životě by se i ten sebevařícnější Bruno Ferrarri proměnil v blízkosti neodolatelných nesilikonových vnad Raquel na čistého heterosexuála. (Původní komentář z r. 2015 doplňuji v r. 2020 následovně, neboť jsem o pět let moudřejší (a/nebo vyhaslejší?)) Musím říct, že mi bylo moc líto, že film nekončí hepijendem, protože si Raquel bere zvíře místo toho hradního pána. Místo života v luxusu si zvolí další zlomeniny. Nechápu to, vždyť ten šlechtic vypadal dobře, netlustý, neplešatý, nestarý, nešedivý, pravda, trochu ráčkoval. Ale tak to by se mohlo vyřešit tím, že by místo "r" říkal "v". Samozřejmě by si musel dát pozor na určitá slova, např. by o sobě nesměl nikdy prohlašovat, že je horňák. Což by bylo jednoduché, každý by to poznal i beze slov podle toho, jakou si vybral za partnerku. Jinak zvyšuju hodnocení o hvězdičku.

plakát

Fantozzi (1975) 

Porod je prý pro ženu největší bolest, jakou může zažít. No nevím, tenhle film to ani nepotvrzuje, ani nevyvrací. Jako legrace to nebyla v podstatě žádná, ale že bych se bolestí svíjel, to zas né. Ale zase, nejsem ženská, že jo.

plakát

Tragéd Fantozzi (1976) 

Pro mě zatím nejlepší účetní. Né že by se ve filmu nevyskytovala spousta nevtipné vaty, ale vynahradí to geniální scéna v lese, kde se hon na zvířata změní v samohonku, a pak křtění lodi, kdy si komtesa zahrála poněkud netradiční kuželky a prokázala, že italský kardinál je vše jiné než flegmatik, protože ho dokáže k nepříčetnosti rozzuřit i taková maličkost, jako je ztráta malíčku (u ukazováčku bych to chápal). PS.: Snažil jsem se přidat následující zajímavost k filmu Křižník Potěmkin ve zdejší databázi: "Podle Fantozziho je tenhle křižník Koťomkin neuvěřitelně pitomej film!". Už je to půl roku a dodnes mi ji neschválili :(

plakát

Šéfe, jdeme na to! (1984) (TV film) 

Patrně nejlepší a nejvtipnější ze všech pěti dílů. Navíc v něm dostal větší roli můj oblíbenec Pavel Nový, vždy zamáčknu nostalgickou slzu v oku, když ho vidím... Vrací se mi vzpomínky na dětství, jak jsme ho coby kluci žrali, když tenhle herec objížděl příbramské náměstí na babetě, na očích černé brýle, na uších walkmana (tedy spíš babetmana) a tvářil se přitom jak terminátor vracející se na policejní stanici.

plakát

Žáku Kašíku, nežeň se! (1985) (TV film) 

No, já bych to viděl trochu jinak než kolega Drom. Lenin poté, co ho omrzelo ležet v mauzoleu, emigroval ze zaostalého východu na onen bájný západ, ovšem nepodařilo se mu překonat železnou oponu, tak zůstal v Československu. Jsa držen stále mlád hektolitry krupicové kaše, přijal místo chemikáře na nějaké blíže nespecifikované škole, kde se snažil vtloukat dětem do hlavy vědecký světový názor a vytloukat tmářské pověry. Ovšem s elixírem mládí mu to poněkud nevyšlo, ukázalo se, že funguje, byť reverzně... takže jeho psychika utrpěla obrovský otřes. Po fázi deprese, projevující se tím, že vzal místo náročné pozice chemikáře nenáročnou pozici tělocvikáře, nastala fáze popírání a snaha celý experiment ututlat. Takže jednak se snažil omezit počet lidí, kteří o celém incidentu věděli (vymluvil Kašíkovi svatbu, aby se nemohl množit) a dále chystal, jak by řekl "masový" psycholog Vízner, masovou vraždu. K té naštěstí nedošlo, neboť oba kluci se náhodou na vlastní kůži přesvědčili o účincích krupičné kaše. Za zmínku ještě stojí Heřmánek a jeho geniální vynález, zpětné slepování rozřezaných polen. Kdyby myšlenku trochu rozpracoval, možná by se časem dostal ke slepování polen již spálených, čímž by se hravě dostal na třetí příčku v žebříčku nejvýznamnějších lidských počinů, hned po objevu ohně a microsoftím dvojkliku.

plakát

Banzai (1997) 

Tento film potvrzuje, že Fantozzi je nejslabší v roli účetního. Jinými slovy, tenhle snímek patří k jeho nadprůměrným. Normálně bych dal pět hvězdiček, neboť tak hodnotím každé dílo, kde se vyskytnou minimálně dva cyklisté. Ovšem teď jednu hvězdu srážím za to, že tihle kolečkáři byli poněkud obtloustlí, a další za nepřijatelné chování té Fantozzovy přítelkyně k nim, kdy si na ně dokonce dovolila zatroubit, když jeli prostředkem silnice!