Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Mizerové II

Mizerové II (2003)

Tak tomuhle říkám akční nářez. Přestřelky, honičky v autech, přestřelky při automobilových honičkách, ... za doprovodu mých oblíbených herců sršících humorem. Bez ostychu divákovi servíruje, místy morbidní podívanou, situovanou do atraktivního prostředí. Hlavnímu padouchovi jeho nasrání a rozmarnost věřím. Film se stal mým nejoblíbenějším ve svém žánru.

Já, mé druhé já a Irena

Já, mé druhé já a Irena (2000)

Jim Carrey je blázen .... a pod vedením režisérů Farrellyových zde ztvárnil dvě skvěle ujeté postavy. Jednu ujetější než druhou. Od začátku až do konce je děj v pohybu a přicházejí stále nová prostředí, se kterými se musí rozdvojená osobnost Jima C. potýkat. Je to úchylné, je to vtipné, je to morbidní a k tomu všemu to má slušný děj. Komedie trvá bezmála 2 hodiny a nemá hluché místo. Některé pasáže vyvolávají chichot, některé smích a najdou se i pasáže totálního výtlemu. Jedná se o humor nikterak inteligentní, nicméně má něco do sebe.

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Svěží komedie plná inteligentního humoru. Herecké obsazení je zvoleno opravdu příhodně, ke svým postavám se bez chyby hodí. Amy Smart a Gary Oldman jsou zde kouzelní - moje oblíbené postavy. Je to ten typ filmu, který si rád pustím opakovaně (tak jednou za 2 roky) a s radostí si jej užiji, i když už znám děj skoro naspaměť (asi jako Tři oříšky pro Popelku či Mrazíka). Prostě film na dobrou náladu. Zobrazuje běžné problémy z neobvyklých úhlů a nabízí spoustu zamyšlení.

Milionový závod

Milionový závod (2001)

Prostě nemůžu jinak než 5 *. Dva roky po sobě to dávali v televizi na Silvestra po půlnoci. A v ten čas mi film prostě sedl. Skvělá komedie, nápad i volba herců. Bláznivé situace se díky své četnosti v průběhu sledování stanou normálními. Takže nálada po filmu je úžasná, protože přemýšlíte nad věcmi odlehčeně a to by podle mě měla správná komedie člověku umět zajistit.

Před svatbou ne!

Před svatbou ne! (2001)

Komedie jak má být. Sympatické herecké obsazení i herecké výkony. Děj se nikde nezadrhává, i v romantických scénách má spád. Jeden z těch filmů, u kterých vám po skončení zůstane úsměv na tváři. Půvabná Jennifer Love Hewitt, je pro mě třešní na dortu, jehož ingredience jsou vtip, láska a výborně uchopená zápletka.

Soudný den

Soudný den (2008)

Ať si říká kdo chce co chce ... já mám tento film rád, protože i když je značná část motivů kopírovaná, stále má svůj styl. Kulisy uvnitř "zamořené" zóny jsou perfektní, bengál přeživších je našlapaný, úchylný a živočišný. R. Mitra - skvělý účes, postava a oko. Soundtrack a kamera - parádní.

96 hodin

96 hodin (2008)

Za poslední dobu nejlepší akční drama, jaké jsem viděl. Uvěřitelně realistické chování hlavních postav. Mám rád, když film graduje v akčnosti a brutalitě, když kamera kašle na eufemismy, když zápletka chytne za srdce a vy fandíte hlavní postavě tak, že sebou šijete na gauči přitom, jak nekompromisně dává Liam Albáncům sežrat svinstva co napáchali. A když je hlavní postava ještě k tomu vysloužilý vládní agent, tak moje spokojenost dosáhne vrcholu. V albánském doupěti se Liam choval trochu pohádkoidně, ale to je jen malá vada na kráse, kterou toto dílo představuje.

Stalker

Stalker (1979)

Velmi pomalý film (zejména první polovina), při sledování je potřeba nespěchat, nejlépe se zastavit a jen pozorovat a filozofovat. Film definuje oddanost přesvědčení, citlivost / vnímavost k okolí a respekt jako takový. Respekt nezatížený spojením s konkrétní mocí nebo konkrétním člověkem či skupinou lidí.

Neřízená střela

Neřízená střela (2010)

Velmi příjemně strávený čas. Anglický humor na sebe upozorňuje od začátku do konce filmu. I když je to především skvělá komedie, zamýšlí se i nad pocity hlavního hrdiny - to nepůsobí vůbec špatně, naopak to tvůrci využívají k tvorbě komičnosti. Vhodně zvolení herci a herečka = pochvala. Soundtrack vkusný. Po shlédnutí je dobrá nálada zaručena.

Taxi, taxi

Taxi, taxi (2000)

Podle mě nejlepší díl ze zatím 4 natočených. Můj první film, který jsem si nahrál na kazetu VHS. A jediný film, na který jsem se podíval 2x za den, protože jsem se ho prostě nemohl nabažit.