Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Poslední recenze (58)

plakát

Kentaurie (2021) (seriál) 

Kentaurie je fakt jízda, která nabírá obrátky již od prvního dílu. K seriálu jsem se dostala víceméně náhodou, pouštěly si ho mé předškolní děti, no netrvalo to dlouho a koukali jsme celá rodina. Svět kentaurů je barevný, šílený a originální. Nejvíc mě zpočátku dostaly ksichty a hlášky, myslela jsem, že to snad musel psát někdo na slušném matroši. Animace je krásná, ve světě kentaurů šíleně barevná, ve světě lidí temná a magická. Podotýkám, že seriál válcuje i v češtině! Dabing je totiž naprosto fenomenální, a to včetně zpěvu, kterého je v seriálu opravdu hodně - v popisu podle mě chybí zmínit, že se jedná prakticky o muzikál, kam se hrabou disneyovky. Písně jsou rovněž originální, vtipné i plné emocí, chytlavé, dojemné, no prostě jedna radost. Příběh lítá mezi trhlostí a temnou zápletkou, celkový děj je promyšlený a opravdu doporučuji si na jeho vývoj počkat. První série se zaměřuje na klisnu a jezdkyni s nakousnutím primárního konfliktu, ve dvojce se teprve dozvídáme, jak to všechno vlastně bylo. Hlavní záporák je skvěle vymyšlený a pro cílovou věkovou kategorii přiměřeně děsivý, jeho příběh je komplexní a zajímavý. Takže podtrženo sečteno, máte-li rádi překotný prdlý až psychadelický humor, je to pro Vás, jste fandové fantasy? - směle do toho, rádi si plníte mozek vtíravými melodiemi? - nehledejte dál, potřebujete seriál pro děti, u kterého se ani vy nebudete nudit? - našli jste ho. Jen varuji, něžnější povahy zažijí i těžké chvilky.

plakát

Kami-sama hadžimemašita - ◎ (2015) (série) 

V podstatě se k tomu dá říct (bohužel i bohudík) to samé, co k první sérii. Za mne převažuje zklamání, neboť po jedničce, kterou jsem brala jako úvodník, jsem již čekala nástup komplikovanější zápletky, ale seriál se místo toho drží své sluníčkové shoujo strategie a opět ponechává skutečnou pointu seriálu jen v náznacích a nikam se nepohne. Neurazí ani nenadchne a nijak neláká k opětovnému shlédnutí, lepší průměr.

plakát

Nodame cantabile (2007) (seriál) 

Ačkoli primárně komediální, nelze jistou výjimečnost tomuto seriálu upřít v tom, že jde do jisté míry o realisticky zachycený život dvou dospělých lidí, při jejich cestě za kariérou a společným životem, míněno především tak, že oproti běžným shoujo zde nemáme uřvanou a uplakanou hrdinku, která bude svému drahému házet klacky pod nohy a urážet se pokaždé, když jí hned nepadne do náruče, ale naopak na sobě rovněž pracuje, aby i ona ukázala, že mezi talentované muzikanty právem patří. Oba hlavní představitelé tak bojují za své sny a neváhají pro ně přinést i jisté oběti. Co seriál bohužel pro mne zabilo, byla přílišná utahanost a postupné odsazení vztahové linie postav na vedlejší kolej vedle hudby, ale až do té míry, že jsem si chvílemi říkala, že kdybych chtěla poslouchat koncert, tak nečučím na anime. Spíše přítěží jsou rovněž některé šablonovité vedlejší postavy. Nakonec tedy silnější průměr.

Poslední hodnocení (249)

Duna (2021)

30.12.2021

Kentaurie - Poslední ukolébavka (2021) (epizoda) (S02E08)

30.12.2021

Kentaurie - Série 2 (2021) (série) (S02)

30.12.2021

Kentaurie - Série 1 (2021) (série) (S01)

30.12.2021

Kentaurie (2021) (seriál)

30.12.2021

Dítě Bridget Jonesové (2016)

21.12.2021

Kami-sama hadžimemašita - ◎ (2015) (série) (S02)

05.05.2015

Nodame cantabile (2007) (seriál)

05.05.2015

Owari no Seraph - Vampire Reign (2015) (série) (S01)

05.05.2015

Reklama

Ovládací panel
2 body