Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Biografie (4)

Arthur C. Clarke (spisovatel / scenárista / herec)

19.05.2008

„Dostatečně pokročilou technologii nejde odlišit od magie“Britský spisovatel, vědec, vynálezce a futurista Sir Arthur Charles Clarke se narodil 16. prosince roku 1917 na farmě v Minehead, hrabství Somerset v jihozápadní Anglii. Už od svých deseti let začal projevovat vášnivý zájem o sbírání zkamenělin, čtení sci-fi povídek v… (více)

Elo Romančík (herec)

13.06.2008

Slovenský herec Emanuel Romančík se narodil týden před Vánocemi roku 1922 v tehdejším československém Ružomberoku. S prkny jeviště ochotnického divadla se poprvé setkával již ve svém útlém mládí po vzoru svého otce; již během školní docházky učitelé v lidové škole rozpoznali u Ela skrytý herecký talent a neváhali mu umožnit… (více)

Joe Turkel (herec)

30.03.2006

Joe Turkel, který se narodil 15. července 1927 v Newyorském Brooklynu, je v Americe poměrně významným a plodným hercem, který je známý pro svůj charismatický vzhled a typicky pronikavý hlas. Své mládí neprožil jako obvyklý dospívající Američan, protože ve svých 16 letech byl povolán do vojenské služby, kde jako člen… (více)

Vivian Kubrick (skladatelka / herečka / režisérka)

29.06.2007

Vivan Vanessa Kubrick se narodila 5. srpna 1960 v kalifornském Los Angels a jak příjmení napovídá, jejím otcem není nikdo jiný než sám Stanley Kubrick. Její matkou byla třetí Kubrickova žena Christiane Susanne Harlan, sestra Jana Harlana.Ve filmovém světě se Vivian proslavila hlavně jako skladatelka filmové hudby, například k… (více)

Reklama