Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Western

Recenze (203)

plakát

Above Suspicion (1943) 

...ale stejně se mi to líbilo a bavila jsem se dost. Je to takový živý film =)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Poirota mám obecně velmi ráda, ale přikláním se k ostatním, že tento díl byl výjimečný, měl zvláštní barvu a atmosféru celkem, takovou melancholickou. Příjemné překvapení!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Pro mě jedna z nejsilnějších epizod Poirota se zvláště skvělým představením Davida Sucheta, který na diváka dokáže přenést ten vnitřní boj, zda nechat zvítězit morálku lidského svědomí, nebo nekompromisně striktní právo. Jen je trošku škoda, že do toho tolik tahali Boha, ale to je můj problém. Skvělá epizoda, která ve mně vždy zanechá vnitřní rozervanost, ale zároveň zážitek z bezvadného výkonu p. Sucheta.

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Skvělá Janet McTeer a jako vždy užasná Glenn Close. Příběh byl zajímavý, nicméně se mi zdálo, že postavy byly vykresleny ...nechci použít slovo "povrchně", ale něco mi bránilo se do nich naplno vžít, přijmout je a cítit s nimi. Jen jsem se snažila racionálně pochopit, co se jim honí v hlavě, ale emoce se mi do toho nějak nepletly, což je mi trošku líto. Od Alberta Nobbse jsem čekala, že mě přiměje utvářet si vlastní názor, postoj, že mě vtáhne do diskuze, ale ne, nechal mě jakoby za sklem. Není to úplně dechberoucí film, přesto však nemyslím, že se jedná o film průměrný, proto 4*.

plakát

Amarcord (1973) 

Kdyby to šlo, dala bych 4,5. Pět hvězdiček má Strada, tu jen tak něco nepřekoná. Jsem ráda, že jsem narazila na tento snímek, to je přesně poloha, kterou jsem hledala - příjemné, úsměvné, a přesto ne povrchní vyprávění života od "chmýří" ke "chmýří". Amarcord je skutečně pohlazení. Nemohu se zbavit dojmu, že občas, když sleduji filmy pana Felliniho, si vzpomenu na tvorbu Chaplina, a to právě v těch citlivých,"lyricky emotivních" polohách. Děkuji Vám, pane Fellini, za nádherný a příjemný večer =)

plakát

Anton Špelec, ostrostřelec (1932) 

Krásný film, také bych ho řadila k těm lepším dílům pana Buriana. Velice mile mě překvapila paní Šlemrová...ještě to nebyla ta úchvatná panička, ale bezvadná, obyčejná manželka. A nezapomenu ten maličký moment,který mě, ani nevím proč,zaujal - kde podle mě si tu vteřinku ukradla pro sebe...a to, když přijde Anton jako svůj bratr. To kratičké špitutí, něco jako: "Tys tu ještě scházel!" Líp to říct nešlo.

plakát

Autumn Leaves (1956) 

Jednou jsem někde četla popis filmu: "Stará panna si vezme mladšího psychouše." Vlastně jo, ale je to krásný film, příjemné, celkem napínavé, citlivé melodrama. A upřímně - moje srdcovka. A ať si říká, kdo chce, co chce, Joan byla nádherná a k tomu ještě fakt uměla hrát.

plakát

Baby Face (1933) 

Docela odvážné téma, fakt atraktivní Barbara Stanwyck...ale ten konec mě trochu zklamal.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Velmi milý a poklidný příběh o lidech, kteří už něco zažili. Dev Patel je takové mladé, potrhlé zpestření. V mých očích pozitivní závěr trochu ubírá vážnosti tématu, ale s tím se tak nějak už od začátku počítá, jen jsem čekala, jestli mě závěr nepřekvapí..ale i bez toho překvapení se mi usínalo s báječným pocitem, který tento film navodil. Pokud nejste cyničtí mladí lidi, co se neumí nebo se nechtějí (zkusit) vžít do postarších lidí, myslím, že vám bude toto dílko sympatické.

plakát

Blázinec pondělní noci (2002) (TV film) 

Víc než film mě zaujal John Turturro. Jako celek na mě film působil jako průměr. Fajn ho vidět, ale stačí jednou.