Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (2 033)

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Důrazné varování pro lidstvo v podobě dokumentu, jehož poselství převrátí Vaše smýšlení o rybolovu, konzumaci ryb či udržitelném hospodářství vzhůru nohama. Dokument, u něhož jsem si opět potvrdil, že největším predátorem a plenitelem planety je jen a pouze člověk. Seaspiracy je zkrátka počin, který by si měl pustit každý, jelikož ty největší změny začínají u jednotlivce a jeho činů. (Netflix)

plakát

Tohle je přepadení: Krádež umění, jakou svět neviděl (2021) (seriál) 

Sice se budu opakovat, nicméně musím – Netflix má zkrátka tyto minisérie o ne tak známých událostech v “ruce”, jelikož je vždy dokáže bravurně přetavit v napínavou podívanou, která neuvěřitelně rychle odsýpá. Minisérii This is a Robbery: The World's Greatest Art Heist tedy mohu s klidným svědomím jen a jen doporučit. Skvělá práce! (Netflix)

plakát

Ledová archa (2020) (seriál) 

Stejnojmenný snímek z roku 2013 byl vtahující záležitostí s důrazným přesahem, který ve mně rezonoval ještě hodně dlouho po skončení. Seriál z dílen Netflixu tento aspekt působivě rozšiřuje a přidává i svůj neotřelý přístup a inovativní praktiky, jež svět Sněhoborce, poslední kolébky lidstva dlouhé 1034 vozů nabízí. Musím zde rovněž zmínit zajímavě vyprofilované postavy s jejich příběhy či pohnutky, které celému počinu dodávají větší punc uvěřitelnosti, tudíž se s nimi snadněji sžijete. S příchodem druhé série ovšem do hry vstoupí společný nepřátelský element v podobě postavy skvělého Seana Beana, s nimž celý seriál dostává nový a zcela netušený rozměr, díky němuž si Snowpiercer budete užívat ještě o pořádný kus více. Už teď se totiž nemohu dočkat další řady! (Netflix) „Remember when Life was everywhere you looked, everywhere you walked, cradled you, fed you wonder, made you who you are. Now, hear Snowpiercer. Feel the track. Metal on metal. The flow of your Engine Eternal. Her veins bringing power to everything that's still alive.”

plakát

Apollo: Ztracené záznamy (2019) (TV film) 

Výtečně zpracovaný dokument plný dosud neviděných a restaurovaných záběrů o nejúžasnějším dobrodružství do jakého se kdy člověk pustil.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Ok lahodící vizuální skvost, který je oslavou stejnojmenného komiksu a některých kultovních videoher. Snímek Scott Pilgrim vs. the World rovněž zaujme novátorskou kamerou, nápaditými akčními scénami, soundtrackem či třeba tunou vynikajících tvůrčích nápadů, díky nimž si tento počin pouštím častěji než je asi zdrávo. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. Skvělá práce! „When I'm around you, I kind of feel like I'm on drugs. Not that I do drugs. Unless you do drugs, in which case I do them all the time. All of them.”

plakát

Chlapi z karavanů: Animák (2019) (seriál) 

Nekompromisní nálož nekorektního humoru a situací, na kterou je naroubována oku lahodící animace. Přičtěte si k tomuto všemu i barvité charaktery, které si zkrátka oblíbíte “na první dobrou” a dostanete skutečný klenot s vůni marihuany a nepřebernou studnicí kreativních nadávek. Právě tohle je totiž jeden z těch počinů, který Vás dokonale vtáhne a už nepustí. Chci víc! (Netflix)

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

“Justice League” z roku 2017 byla až na pár detailů zábavnou komiksovou jízdou, u níž jsem se v kině skvěle pobavil. Avšak od té doby se kupodivu na internetu, potažmo i na sociální síti Reddit začal objevovat názor těžkých DC fanboyů, že chtějí víc. Že chtějí temnou, ale hlavně prý celistvou vizi Zacka Snydera, kterou jsme, o čtyři roky později, k mému velkému údivu dostali. Justice League Zacka Snydera se ale ve finále přetavila do šíleně stylizovaného čtyři hodiny (!) trvajícího nepřehledného a občas i okatě nedodělaného digitálního bordelu v němž jsem minutu co minutu nalézal novou definici slova “cringe”. Postavy jsou zde totiž extrémně nesympatické a berou se až moc vážně, což mělo v mém případě za následek nekontrolované záchvaty smíchu a šokované kroucení hlavou nad tím, jak do tohoto projektu někdo mohl proboha nasypat dalších 70 milionů USD. Ale abych tento počin jenom nehanil je zde záhodno zmínit, že některé nové scény působí svěžím a epicky velkolepým dojmem (namátkou například Superman versus Steppenwolf či finální apokalyptická vize) a potěší propracovanější příběh a ucelenější origin Cyborga, takže to zas až tak velká katastrofa není. Nicméně každý by si měl asi položit otázku, zda to za ty peníze, čas a pošramocenou reputaci vážně stálo. Občas je zkrátka lepší nechat některé projekty spát a posunout se dál k novým věcem. Ale to se Zack Snyder asi zřejmě nikdy nenaučí. Škoda. (HBO GO) „I have turned one hundred thousand worlds to dust looking for those who robbed me of my glory. I will stride across their bones, and all of existence shall be mine!”

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Dokonale vtahující animace, která se skvěle snoubí s propracovanou a hravou akcí. Za zmínku zde rovněž stojí i kamera a soundtrack, což ze snímku The Adventures of Tintin činí povedenou oddechovou záležitost, která Vás v rámci svých možnosti zabaví více než dobře. Skvělá práce! „Give me those oars! I'll show you some real seamanship, laddie! I'll not be doubted by some pipsqueak tuft of ginger and his irritating dog. I am master and commander of the seas!”

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Silné téma, které je ale zpracováno rutinním a nezáživným způsobem. Tak přesně takto bych v pár slovech popsal snímek režiséra Bohdana Slámy Krajina ve Stínu, který se vyjma toto bolestivé téma nemá téměř o co opřít. Snímek totiž postrádá jakýkoliv náznak kontinuity a postavy jsou mizerně vystavěné, přičemž se s nimi po celou dobu stopáže nemáme sebemenší šanci sžít, jelikož jejich záměry zde nejdou ani náznakem definovány. Nastalou smutnou situaci bohužel nezachrání ani syrová černobílá kamera a tklivý soundtrack. Pokud tedy hledáte servítky si neberoucí snímek z tohoto temného období našich dějin, sáhněte raději po dva roky starém snímku “Nabarvené Ptáče”. Tohle se totiž moc nepovedlo. Škoda.