Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbení herci (10)

Christian Bale

Podle mého názoru Christian Bale patří k nejlepším současným hercům. Obdivuji ho jak pro strhující výkony (Trilogie o Batmanovi, American Psycho), tak i pro jeho úžasnou schopnost zcela se ponořit do mentality postav které hraje (The Machinist, The Prestige).

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio o sobě v poslední době začíná dávat čím dál tím více vědět. Po roli zastydlého mladíčka v Titanicu si všichni mysleli, že v těchto rolích už navždy zůstane. Leo ovšem potvrdil opak, a za tu řádku let které od Titanicu uběhly se objevil v mnoha skvělých filmech. (The Wolf of Wall Street, The Aviator, Shutter Island, Inception, atd.)

Tom Hanks

Jestliže výše zmíněný Christian Bale patří k nejlepším hercům současné generace, tak Tom Hanks patří k těm nejlepším z té minulé, respektive i té nynější. Existuje jen velmi malé procento ryze "špatných" filmů v nichž účinkoval, a naštěstí pro něj (a i pro nás), se častěji objevuje ve skvělých filmových počinech. (Forrest Gump, Apollo 13, Saving Private Ryan, The Terminal, The Green Mile, Philadelphia, Captain Phillips, atd.)

Robert De Niro

Živoucí herecká legenda. Herec, který hrál téměř ve všech filmech, které se postupem času stanou dominantními a kultovními v rámci svého žánru. Herec, díky němuž miluji gangsterky. Tím vším je pro mě Robert De Niro. (Casino, Taxi Driver, The Godfather: Part II, Once Upon a Time in America, The Untouchables, atd.)

Brad Pitt

Když jsem poprvé viděl film 12 Monkeys od Terryho Gilliama, objevil se v roli blázna skvěle hrající, tehdy pro mě neznámý, Brad Pitt. Ve filmu na sebe prakticky po celou dobu strhával pozornost, jeho výkon byl fenomenální. Poté jsem jeho hereckou kariéru začal sledovat bedlivěji. (Seven, Fight Club, Snatch, Ocean's Eleven, Babel, The Curious Case of Benjamin Button, Inglourious Basterds, atd.)

Tom Cruise

Můžete Toma Cruise nesnášet jako člověka, nelze ho však nemilovat či neobdivovat jako herce. Obdivuji na něm ten jeho cit pro výběr filmových rolí, nestává se často že by vysloveně "šlápnul vedle". Zaujal mě ve filmu Rain Man, a od té doby se snažím nakoukat veškeré filmy v nichž se objevil. (Top Gun, The Firm, Mission Impossible - 1, 2, 3, Ghost Protocol, Minority Report, Collateral, atd.)

Jake Gyllenhaal

Herec, který zraje jako víno. S každou další rolí je čím dál tím lepší, čímž jen potvrzuje svůj dominantní post na současné herecké špici. (Zodiac, Nightcrawler, Southpaw, End of Watch, Prisoners, atd.)

Edward Norton

Edward Norton je podle mého názoru bohužel "ne moc často obsazovaným" hercem. A to je velká škoda. Edward má velmi specifický styl hraní, který mě osobně oslovuje a sedí mi. Pravděpodobně nejvíce na sebe upozornil ve filmu The People vs. Larry Flynt od Miloše Formana, přičemž po první projekci jsem jeho kariéru začal sledovat bedlivěji. (Fight Club, American History X, 25th Hour, Frida, Kingdom of Heaven, atd.)

Tom Hardy

Kariéru Toma Hardyho jsem začal sledovat po zhlédnutí snímku RocknRolla od Guye Ritchieho, kde zvárnil jednoho z gangsterů. Tehdy mě zaujal jeho herecký projev a doufal jsem, že tohoto sympatického herce uvidím častěji v nějákých skvělých filmech. Mé přání se bezezbytku splnilo. (Warrior, Inception, Tinker Taylor Soldier Spy, Lawless, The Dark Knight Rises, Locke, atd.)

Ryan Gosling

Ryana Goslinga jsem si poprvé všiml ve snímku The Notebook, kde zazářil po boku Rachel McAdams. Byl jsem fascinován jeho specifickým stylem hraní, který mne naprosto uchvátil a právě díky tomu patří do mého žebříčku oblíbených herců. (Drive, La La Land, Blade Runner 2049, atd.)