Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (66)

plakát

Země zítřka (2015) 

Musím říci, že jsem od tohoto filmu nic moc neočekával. O to příjemnější bylo mé překvapení - od samého počátku jsem byl uchvácen, ba nadšen, zejména "světem zítřka". Poněkud slabší závěr, ovšem vynikající George Clooney, hudba a hlavně nosná myšlenka filmu (tedy pozor, nikoliv ta ekologická). Za mne solidní čtyři hvezdičky.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Ano, Thor: Temný svět je jiný, než první Thor - však on také Taylor není Branagh. Nový Thor se mi líbí, je to pravé komiksové dobrodružství a navíc má dvě plus - krásně úlisného Lokiho a skvělou hudbu Briana Tylera ...

plakát

Avengers (2012) 

Splněný sen comicsového fandy, vidět v jednom filmu pohromadě všechny své milované hrdiny v jejich nejlepší formě. Co na tom, že to má nějaké mouchy a logické díry, špičkování hrdinů je úžasné, triky taktéž, Alan Silvestri odvedl skvělou práci (jestlipak se zadaří a my ho uvidíme na vlastní oči v Praze?). Prostě skvělá zábava.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Na návrat do Středozemě jsem čekal dlouho a musím říci, že se čekání opravdu vyplatilo. Kamera je úžasná, výprava též, o hudbě ani nemluvě. Knihy J.R.R. Tolkiena jsem nečetl, neboť mé zkušenosti (a jistě nejen mé) jsou takové, že převést na plátno knihu tak, aby se líbila čtenářům, je věru pořádný oříšek ... Z jistého úhlu pohledu mne napadá, že Hobit měl být natočen první, protože uvádí diváka do děje (a také asi proto, že v něm některé postavy jsou starší, než v Pánovi Prstenů), ovšem nijak moc to nevadí. Hobit, stejně jako Společenstvo Prstenu, je takový méně akční, což ovšem není vůbec na závadu - lépe se pak bude zvedat laťka. Těším se na pokračování :-)

plakát

Hon (2012) 

Začíná to nenápadně, jako malá nevinná lež, která, je-li vyřčena z dětských úst, stává se pravdou ... Pravdou, proti které se není možno bránit - vždyť kdo by uvěřil, že to nevinné dítě lže? Všichni ve filmu podávají výborné výkony, od pomalého rozjezdu na začátku postupně graduje napětí, až do závěrečné scény, která dokazuje, že takové příběhy nemívají šťastné konce ...

plakát

Legendární parta (2012) 

Pěkný animák o tom, jak je důležité, aby děti měly o čem snít a v co věřit ... Moc se mi líbí některé postavičky (yetiové, skřítci) a ústřední hudební téma.

plakát

O pokladech (2012) (TV film) 

Konečně správná pohádka - zdařilý mix dobrodružství, romantiky a humoru. Na pohádku docela slušná komedie, místy i crazy :-) A tak to má být.

plakát

Skyfall (2012) 

Bond se vrací ke kořenům - vždy to bylo o pěti věcech - krásné ženy, dobrodružství, vtip, technické novinky a charismatický představitel, to vše přetřepané s nadhledem. Poslední dvě bondovky, zejména pak Quantum of Solace, byl ovšem čistokrevný akční film, kde se vtip kamsi vytratil a s ním i nadhled. Jsem rád, že je James Bond zpět, jak jej známe a v nejlepší formě. Hodnotím-li film s odstupem času, docházím k tomu, že je to nejlepší bondovka všech dob ... P.S. - s dabingem je to zase jiný zážitek - nechte nadabovat úžasného záporáka (Javier Bardem) úžasným klaďasem (Ivan Trojan) a dostanete překvapivě skvělý výsledek ...

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Přesně takhle jsem si představoval odpovídající filmové zpracování poněkud plochého a možná i naivního hrdiny. Film mu dodal lidský rozměr tím, že vysvětlil jeho pohnutky k tomu, stát se hrdinou ... Už se těším na Avengers.

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Po celou dobu jsem přemýšlel, kde jsem takovou unylost a infatilitu už viděl a pak jsem na to přišel - Troška v těhle ohledech v podstatě kopíruje svou Princeznu ze mlejna, jenže v ní, narozdíl od Čertovy nevěsty, to fungovalo. Takže ve výsledku dvě hvězdičky za dobrou hudbu a Františka Němce.