Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (518)

plakát

Modrý kód - Lepší život (2018) (epizoda) 

Hned na začátku jsem se dozvěděla, že v tomto dílu opět nevystupuje moje oblíbená postava (Maty), a tak si trochu předčasně řekla "ach jo". Chvíli předtím se ale na urgent vrátila Sašenka Růžičková, která pak na sále moc krásně utřela nového pana primáře 😁, i když se jí jako obvykle podařilo nafasovat bezdomovce. Případ s kadmiem nebyl sice nic světoborného, ale šlo to. A závěr s bowlingem neměl chybu, i když jsem se krátký okamžik obávala, že se ze seriálu scénář pokusí udělat červenou knihovnu. 😉 Post scriptum: Spolukomentujicí kolegové mají tak trochu pravdu. Saša se zřejmě nikdy nenaučí dělat s lidma, i když je potřebuje. Přesto nesympatická pro mě není ona, ale spíše Prokop. A Váňa by byl skutečně zábavný, nebýt toho, že těch jeho "překlepů"; začíná být opravdu trochu moc, takže na práci sanitářů to nevrhá ideální světlo.

plakát

Modrý kód - Matka (2018) (epizoda) 

Případy v tomto díle byly opravdu slabší než hlavní linie kolem Matyho potíží nebo Petřina porodu. Snažili se z nás trošku ždímat emoce, a nakonec se jim to (aspoň u mě) v úplném závěru skutečně povedlo... Paní Adamová Petru ukonejšila. Maty (obvykle i přes svou jizvu krásný jako obrázek) je zde bledý jako stěna. Maminka (nejen ta jeho) má vždycky pravdu, a konečně se tady taky jednou sedí v jiné hospodě než v profláknutém nonstopu. No a Nina definitivně seznala, že, myslela-li si, že má svůj vztah k Davidovi vyřešen a pod kontrolou, tak se teda setsakra spletla... Za mě proto dost dobrý.

plakát

Modrý kód - Zázraky se dějou (2018) (epizoda) 

Docela dobrý díl, který řeší nejen celkem zajímavé případy (různé závislosti, ať už dívky s tetováním na sociálních sítích, kde to nakonec i díky panu Hojerovi dobře dopadlo, či Matyho švagrové na prášcích od bolesti, kde to bylo trochu jinak a složitější, a také případ se ztrátou paměti a infarktem) ale hlavně pokračuje linie kolem postav, které jsem si oblíbila a jejichž osudy mě zajímají (vlastně spíš nutí seriál dále sledovat a bez nichž bych si zvlášť teď za hezkého počasí od něj ráda odpočinula). Jelikož souběžně sleduji Ohnivý kuře (druhou sérii), mohu říci, že postava sympaťáka Matyho sedí Davidovi Gránskému mnohem, mnohem více než role arogantního spratka ne nepodobného zdejší Saše Růžičkové, v tomto ohledu se teda má, chce-li v budoucnu ještě podobné role hrát, od Sandry Novákové co učit. (I když špatný není ani v Ohnivý kuře, mně jen nesedí celý ten seriál, postavy, prostředí a vůbec. A jelikož to sem moc nepatří, je to v závorce a v závěru mého komentáře).

plakát

Ohnivý kuře - Série 1 (2016) (série) 

No, potěš koště, naprosto jsem se minula (či pominula, sama nevím) s tímto ... ehm, seriálem. David Gránský, což je (infantilní) důvod sledování tohoto (ani nevím, jak to celý pojmenovat a nebýt pri tom zcela sprostá), je krásný chlap (jako obrázek) a v týhle hrůze dělá, co může, ale ani to (při tom nač člověk nevěřícně zírá na obrazovce) zdaleka nestačí. Prostředí, které mi vůbec ale vůbec nic neříká, nesedí mi a absolutně mě nebaví, takže mi to prostě celý přijde jako úplná ... (fekálie). Takže omlouvám se, ale tohle je odpad jako vyšitý! Avšak dám jednu hvězdičku (za snahu a za Gránskýho) ale na víc to (ani kdybych se jakkoliv snažila) rozhodně nevidím.

plakát

Modrý kód - Karty nelžou (2018) (epizoda) 

V minulém díle mně to připadalo jako v Sokole, v tomto pro změnu jako na nádraží. Pořád tam někdo odchází a vrací se zpět. A případy už se opravdu opakují (viz chlapec s vychovatelkou, který upozorňuje bohaté rodiče na problém nepříliš fungujících vztahů v rodině; no dobře, ne úplně všechny - "zkušenou kartářku" a kokain v břiše jsme na urgentu asi ještě fakt neměli) a opakují se také herci ve vedlejších rolích (po jisté paní středního věku, která již několikrát hrála manželku úplně jiného pacienta, také mladá dívčina, která před časem pomáhajíc téměř se oběsivšímu kamarádovi, se nyní jako zdravotní sestra pokoušela přemluvit svérázného otce k léčení závažného onemocnění). Ale protože Maty v téhle epizodě takřka neslezl z placu (vlastně ze záběru) a protože David Gránský je v této roli skoro dokonalého muže taky téměř dokonalý, tak zapomínám, že jde o soap operu z lékařského prostředí (které mimochodem vůbec nemám ráda a dosud jsem se všem Ordinacím a Nemocnicím v životě i na obrazovce velmi úspěšně vyhýbala) a uděluji epizodě opět čtyři hvězdičky, protože jsem už v minulosti kvůli svým oblíbeným hercům zhlédla mnohem větší … (např. Jak se kalila ocel) a proti tomu jsou (dokonce i ty počáteční) epizody Modrý kód skutečný skvost. Maty:"Víte, já vašemu otci vlastně docela rozumím. Občas není úplně jednoduchý přiznat si pravdu."

plakát

Modrý kód - Poslední kapka (2018) (epizoda) 

Nazdar. ... Tak nazdar. - Zdar. Sice to v seriálu (a v tomto díle zvlášť) vypadá čas od času jako na všesokolském sletu, ale zase mě to po dvou dílech docela zaujalo, takže se po nějakém čase zase těším i na ten následující. Pacient Davidovi a Nině při pozitivním orientačním testu na HIV: "Sex jsem měl už léta jenom s manželkou. A s tou je rizikový úplně všechno." :-))

plakát

Modrý kód - Dvě tváře (2018) (epizoda) 

O trošku lepší než minulý díl. Případ s paintballem a jednou ledvinou, stejně jako ten s vírou, věrností a pohlavní chorobou nic moc, případ s prstem a husou se dá brát jako vcelku dobrý nápad, ovšem realizace taky nic moc, zábavný byl pouze Viktor, kterému zdatně sekundovala znuděná Saša. V příštích dvou dílech by se měla znovu objevit jedna moje oblíbená postava, takže i přes nízké hodnocení posledních dvou dílů ještě seriál nezavrhnu a zatím (alespoň ty dva následující díly) ještě zhlédnu.

plakát

Modrý kód - Odrazit se ode dna (2017) (epizoda) 

Ta Saša ale Matyho poslouchala jako hodinky... Nakonec jí to stejně bylo (při jejím přístupu k pacientům) houby platný. A takhle příležitost se jí už nikdy více nezopakuje, stejně jako se neopakuje žádné z nás. Zajímavý i příběh dvou starých paní, matky a dcery, jejichž potíže vyřešila Lucie. A také dědeček, jenž požil LSD. Saša:"Mně by asi nejvíc pomohlo, kdyby... kdybyste mě třeba doprovodil." (No a ještě mnohem více, kdybyste u mě třeba zůstal, nejlépe až do rána :-))).

plakát

Modrý kód - Přijmout trest (2017) (epizoda) 

Neumím si představit, co by bylo, kdyby na urgentu neměli záchodky… Tam se Maty nechtěně potkal se svým otcem, když právě při péči o pacientku těžké autonehody prožíval největší deprese krátce po smrti své ženy, dále tam později zachránil Lucii před útokem nebezpečného psychopata, Sašu Růžičkovou před špuntovkou (tou dobou ještě) neznámého nešťastníka a taky tam prožíval první krizi ve vztahu (snad se to tak dá nazvat) s Lucií po velmi podivném rozhovoru se švagrovou Lenou. Paní Šedivá tam málem porodila do mísy dítě a Mery zkolabovala při chřipce. Paní doktorka Vlčková tam zachránila život Viktoru Žákovi. A hrálo se tam i o život malé Růženky, dcery od Vali. A to jsem určitě na něco zapomněla při popisu druhé jednoznačně nejvytíženější a nejdůležitější místnosti rubavského urgentu (hned po operačním sále). Celkem zajímavý díl, opět hlavně díky Davidu Gránskému, velmi dobře hrajícímu sympatického Matyho. On kdysi i jeho seriálový otec Jiří Štěpnička býval docela hezký chlap, ovšem nějak to zaniklo tím, že hrával role jako byl třeba první dělnický prezident, Klement Gottwald. Složenky bylo třeba platit za každýho režimu a o kulturu samotnou ani tenkrát ani teď příliš nešlo, tak aspoň, že se v těch seriálech vždycky najde někdo, kdo hraje a vypadá lépe než to ostatní.

plakát

Modrý kód - Zpátky na palubě (2018) (epizoda) 

Vrátil se Prokop Hlinka a v tomto díle chybí Maty. Ehm, takže jsme zase v podobných … (fekáliích) jako na počátku seriálu, s Rychlým a bez Gránskýho. A jo pardon, v ještě větších, protože mi po odchodu Evy Josefíkové ze seriálu chybí taky Lucie. A tak mi někdo vysvětlete, proč by se tam sakra měl vracet ten debil (Tomáš, mám na mysli samozřejmě postavu, nikoli herce, i když ani ten teda není můj typ), co s ním Lucie chodila (teda spala, já už jsem z těch adolescentek na Instagramu taky úplně mimo), což je jeden z názorů, který jsem si přečetla na fb stránkách k tomuto seriálu. Je pravda, že kdyby se (poté, co přišla Nina) mimo Viktora vrátil i Aleš Nývlt, mohlo by být celkem veselo (a já bych si mohla dál lámat hlavu, co na tý Mery je...?) No, mrknu ještě na pár dílů, ale kdyby byly všechny jako tento (absence mně sympatických postav a stále se opakující případy), moc velkou šanci tomu nedám.