Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Poprvé jsem film viděla jako malá a skoro nic jsem si z něho nepamatovala, jenom pár útržků, které dohromady nedávaly žádný smysl. Takže, když sem film viděla teď, bylo to jako bych ho viděla poprvé a můžu tedy říct, že i dnes toho má Adéla divákům hodně co nabídnout. Takovouhle parodii plnou hlášek a perfektních scén jsem asi ještě neviděla. Kdyby se dnešní rádoby vtipné parodie tímhle filmem inspirovaly, hned by se tenhle žánr pozvedl ze špíny a bahna a nebyl by tak zatracován.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Nevylučuju, že je to tím, že jsem film viděla 10 let po jeho vzniku, ale prostě nechápu to mega nadšení, které vyvolal a díky němuž si vysloužil tolik pokračování. Mám ráda akčňáky a tohle byl slušně natočený kousek, ale na druhou stranu nepřinesl nic nového, protože takovýchto filmů o agentech a i těch, kteří mají amnézii, je jako máku. Takže i když to byl obstojný akčňák, u kterého se člověk nenudil a užil si akci, tak zápletka podle mě není natolik originální, aby se z toho filmu stalo něco, k čemu se točí další a další pokračování. I přes tyto brepty film hodnotím pozitivně, průměrný akční film, na který se dobře dívá. Možná u dalších dílů zjistím, čím si Bourne tohle všechno vysloužil.

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

Hlavní hrdinky se do sebe zamilují - proč ne? Takový námět tu ještě nebyl, takže zajímavá změna. Ovšem tady je to použité naprosto samoúčelově, aby film přitáhl pánskou část publika. Přesně kvůli tomu taky všechny agentky nosí krátké sukýnky, pořádné kolty atd. Ovšem nechápu, co by se pánům mohlo líbit na hloupoučkých rozjařených puberťačkách, ze kterých je asi dost brzo začne bolet hlava. Takže vlastně nevím, jakému publiku je tento film určen... možná tak nějaké partičce ožralých kluků, kteří by se u toho mohli ve stavu opilosti celkem pobavit.

plakát

Ach ty holky! (2005) 

Strašná blbost, na kterou se dalo dívat jenom díky sexy Davidu Boreanazovi

plakát

Aj múdry schybí (1998) (pořad) 

Oproti českému Nikdo není dokonalý tady jsou vybíraní záměrně lidé, co opravdu na všechno odpovídají naprosto zcestně - vždyť kdo normální vám řekne, že když lichý týden má 7 dní, tak sudý má 3, 4, 5, 6 nebo dokonce 8...? A to je jenom slabý odvar, tahle ukázka. No každopádně, když jsem slyšela odpovědi lidí v tomhle pořadu na zcela banální otázky, tak jsem poprvé zjistila, proč se děti ve škole musí učit všem těm blbostem v dějepise, zeměpise, biologii atd. Jinak by totiž naše planeta byla přecpaná hlupáky...

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Mám pocit, že se tenhle seriál každým svým dílem snaží překonat absurdnost všech předchozím epizod dohromady. Když se na to nebudete dívat moc vážně a odpoutáte se od toho, že "tohle se ale opravdu nemůže nikdy stát", tak se vám to bude pravděpodobně líbit. Koneckonců hlavní postavy jsou samy o sobě hodně zajímavě napsané, většiné dost přehánějí a přehrávají, ale tak je to mají ve scénáři. Nakonec to dopadne vždycky tak, že si po každém díle říkám s čím asi tvůrci přijdou příště, takže jako tahák na další a další díly to funguje dobře. :)

plakát

Akce nemluvně (2006) 

Nesouvislý začátek, pomalý rozjezd, potom už to byl klasický Jackie Chan. Ovšem od něj bych čekala trochu víc, takže přesto, že je to můj oblíbenec, kvůli té první půlce nemůžu dát víc než tři hvězdičky.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Film byl sice v pohodě, ale nebylo to nic světoborného, prostě taková průměrná detektivka. Vlastně nejmenovat se hlavní hrdinové Mulder a Scullyová, tak upadne rychle v zapomnění. Hlavní dvojice mohly být klidně postavy z Měsíčního svitu nebo Vražedného pobřeží stejně tak dobře jako z Akt X, prostě by to vyšlo na stejno, takhle to možná aspoň potěší fanoušky tohoto seriálu, i když těm asi zase budou chybět paranormální jevy. Sice ve vás film asi nevyvolá nadšení, ale zklamaní rozhodně taky nebudete, takže klidně hurá do toho.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Miluju styl Tima Burtona a tady ta vizuální stránka byla opravdu skvělá. Přesto ale musím říct, že jsem nedostala to, co jsem očekávala. Něco mi tady chybělo, ale nedaří se mi identifikovat, co to bylo, natož to pojmenovat... =/ I přes ty krásné masky mě tady nic nezaujalo, jako by to bylo nějaké prázdné... ale nevím, nevím, asi se na to budu muset ještě jednou podívat. Každopádně za ty peníze to nestálo (i když 3D) a to se mi vzhledem k dvojce Tim Burton & Johnny Depp říká opravdu s těžkým srdcem.