Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Sedm životů (2008) 

Výtečný film, který neprozradí hned na začátku, o co v něm půjde, ale postupně odkrývá, o co se hlavní hrdina celou dobu snaží. Postupem času začíná být film velmi emotivní a divák vlastně do poslední chvíle netuší, jak to skončí. Konec mě opravdu dojal a musím říct, že jsem pak ještě nějakou chvíli zůstala nehnutě sedět a musela o tom přemýšlet.

plakát

Sex ve městě (2008) 

Tento film je v podstatě dvouapůlhodinový díl seriálu, jeho délka mu neubrala nic na kvalitě. Kdo má rád seriál, zklamaný určitě nebude. Kdyby to byl "obyčejný" film, tak dám asi 3 hvězdičky, ale protože je to prostě další část mého oblíbeného seriálu a s postavami se už znám, musím dát 4.

plakát

Seznamte se s Davem (2008) 

Tahle komedie mi hodně připomínala Men In Black. Skvělé vtipné situace a originální námět. Eddie Murphy byl perfektní - ty jeho ztuhlé trhané pohyby neměly chyby a absolutně nechápu, jak dokázal celou dobu udržet ten vykulený výraz, jako by snad byl z plastu.

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Opravdu milá vzpomínka pro všechny herce, kteří tehdy ve Sněženkách hráli a pro všechny, kteří s tímto filmem vyrostli. Myslím, že takhle nějak by ta sešlost asi opravdu vypadala nebo by se jí hodně podobala. Ovšem musím říct, že jako film to nestálo za nic. Žádné vtipné ani dojemné momenty, ani nic díky čemu by se to dalo označit aspoň za průměr tady prostě nebylo.

plakát

Sobík Niko (2008) 

Pěkná vánoční pohádka. Film je určený spíše pro menší diváky, takže to, že je animace občas trochu slabší vlastně ani až tak nevadí. Nudit film nebude ani dospělé, je tady pár vtipných momentů a postavičky jsou roztomilé (až na vlky samozřejmě). Jinak jsem si všimla, že v poslední době je populárním animovaným zvířátkem veverka a tady tomu není jinak.

plakát

Speed Racer (2008) 

Filmu by možná prospěla trochu kratší stopáž. Ne že by byl nudný, ale v první půlce se prostě vůbec nic nedělo, narozdíl od druhé, která byla nabytá akčními honičkami. Ty byly skvělé, ale občas trochu nepřehledné. Barvičky bych nebrala až jako takové plus, spíš jako kýč, na který se ale dá bez problémů dívat. Snímek je určen hlavně dětem (rodinný film), těm se bude určitě líbit, pro nás dospělé bych to označila spíš jako průměr. Nenadchne ani neurazí a nudit se nebudete.

plakát

Stmívání (2008) 

Koupili jsme rybízovou marmeládu na slepování lineckého, ovšem potom jsme se všichni shodli na tom, že chutá jako jablečná. Tady se mi stalo něco podobného. Na tenhle film jsem šla do kina, protože u něj bylo napsané, že je to horor. No jak se ukázalo, tak není. Je to takovej hodně romanticky laděnej snímek o první lásce. Sice je to pěkné natočené, ale kdyby mi bylo těch náct, asi bych to ocenila víc...

plakát

Suprhrdina (2008) 

Konečně zase jednou hodně povedená parodie! Většina jich ztroskotá na tom, že se tvůrci snaží parodovat kdejaký známější film a výsledek potom nemá hlavu ani patu (např. Epic Movie nabo Date Movie). To se tady ale nestalo, protože se hlavní dějová linie drží příběhu o Spidermanovi. Fórky byly opravdu povedené a pokud máte ještě v živé paměti Spidyho, tak musíte ocenit i to, jak se tvůrci vypořádali s jeho příběhem. Svou úrovní dosahuje Scary Movie. Hodně potěšila taky rolička skvělého Leslieho Nielsona.

plakát

Synecdoche, New York (2008) 

Chápu, že se režisér snaží ukázat složité lidské vztahy a pohnutky lidské mysli, problém je v tom, že celý film je tak také velmi komplikovaný a divák je z toho akorát zmatený... Neustále jsem se v tom ztrácela, až mě to začalo dost nudit, bohužel. Škoda, protože pokus je to vskutku netradiční.