Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Americké psycho (2000) 

Na mě až moc psycho... Film nám ukazuje vyšinutého hlavního hrdinu, ovšem nenabídne nám jedniné vysvětlení, proč Patrick začal vraždit, ani nám neukáže, že by z toho měl nějakou zvrácenou radost, prostě nic. Celá zápletka potom tak nějak vůbec nedává smysl a nedokáže diváka zaujmout. Nějaká zajímavá pointa by to asi dokázala zachránit, ovšem to, s čím se na konci scénárista vykasal, si měl radši nechat pro sebe, protože tím film spadl do ještě vetšího bahna...

plakát

Krokodýl Dundee v Los Angeles (2001) 

Ale no tak, tak nízké hodnocení? Jako dítě jsem Krokodýla Dundeeho milovala. Teď už se mi toho sice kromě jeho jména moc nevybavuje, ale když jsem viděla toto pokračování, tak se mi to všechno pěkně připomnělo a u hodně scén jsem se opravdu upřímně zasmála. Sice to tak úplně na 4 hvězdičky nebylo, ale na 2 jak říká zdejší hodnocení taky určitě ne, takže jsem se rozhodla mu trochu přilepšit. :)

plakát

Kniha přežití (2010) 

Po vizuální stránce skvělé, ale to je asi tak všechno, co tady stojí za řeč. Akce je málo a celá zápletka je s prominutím úplně dementní. Tak nějak nechápu, proč do tohoto projektu Gary Oldman s Denzelem Wahingtonem šli, vždyť už po přečtení scénáře si museli uvědomit, že ten film je úplně o ničem.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Poprvé jsem film viděla jako malá a skoro nic jsem si z něho nepamatovala, jenom pár útržků, které dohromady nedávaly žádný smysl. Takže, když sem film viděla teď, bylo to jako bych ho viděla poprvé a můžu tedy říct, že i dnes toho má Adéla divákům hodně co nabídnout. Takovouhle parodii plnou hlášek a perfektních scén jsem asi ještě neviděla. Kdyby se dnešní rádoby vtipné parodie tímhle filmem inspirovaly, hned by se tenhle žánr pozvedl ze špíny a bahna a nebyl by tak zatracován.

plakát

Gamer (2009) 

Super akční podívaná za tři hvězdičky. Zápletka mi přijde trochu jako mix Náhradníků a Rallye smrti, přesto čtvrtou hvězdičku dávám právě za originalitu příběhu, který krásně ukazuje jak rozvoj vědy, nebezpečí zneužití techniky, tak i úpadek lidstva a jeho morálních hodnot. Mimoto akční stránka byla opravdu pěkná.

plakát

2Bobule (2009) 

Byla to ptákovina a hodnocení jsem chtěla dát původně nižší, ale ke konci jsem se 6x opravdu zasmála, takže si to ty 3 hvězdičky zaslouží. Jedna věc, kterou jsem nepochopila, bylo, proč v první půlce filmu několikrát jako zvukovou kulisu použili hudbu, která zněla jako vyzvánění mobilu a vždycky jsem si v té chvíli říkala, proč to kruciš nezvednou.

plakát

Ben X (2007) 

Hlavním tématem není tak úplně šikana, spíš popis světa postiženého chlapce a ano, když je člověk jiný, nese to s sebou často také šikanu. Herci zahráli naprosto skvěle a závěr filmu vám vyrazí dech, i když si budete myslet, že víte, kam to celé směřuje. Přesto ale musím říct, že emociálně mě snímek moc nezasáhl a místy jsem se i nudila. Bohužel to ve mně nevyvolalo ani zlomek pocitů, které jsem měla u sledování Klass, což byl opravdu jedinečný a výtečný film.

plakát

Sladká svoboda (1986) 

Sice by si někdo mohl myslet, že si Alan Alda zavdal příliš velké sousto, když napsal scénář, režíroval i hrál hlavní roli, ale v tomto případě je to určitě výhoda, protože si to autor může udělat tak, jak si to sám představoval. Osobitý humor Aldy mi opravdu sedí, takže prostě musím chválit, protože to byl kouzelný filmeček.

plakát

Protektor (2009) 

To co se odvyprávělo za 100 minut, by se hravě zvládlo za polovic, takže tady bylo všechno takové natažené a pomalé. Sice nemůžu říct, že jsem se nudila, ale připadalo mi to celé úplně o ničem. Jenom takové plácání na místě a žádnou lásku a osudový vztah, o kterém píše distributor, jsem tady nenašla. Spíše než film to byla hodně dlouhá reklama na cigarety.

plakát

Prázdniny (2006) 

Pokud jste příznivci romantiky, tak je tenhle snímek rozhodně nejlepší volba. Marně se snažím vzpomenout si, kdy jsem naposledy měla po celou dobu sledování filmu na tváři takový přiblblý úsměv. :)