Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Samaritánka (2004) 

Už jsem viděla několik jihokorejských filmů a tento jsem si vybrala, protože měl dobré hodnocení a vidělo ho poměrně dost lidí. Přesto mě asi nezaujal tolik, jako ostatní. Nic poetického, jak se píše v popisku filmu, jsem na tom neviděla. Přišlo mi to jako fůra dalších evropských/amerických filmů, které jsem viděla. Jsem ráda, že to bylo tak krátké, protože i tak už jsem se u toho celkem nudila.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Hodně dobrý film. Překvapilo mě, že jsem o něm vůbec neslyšela, i když byl natočen už před 5ti lety. Moc se mi líbil ten styl vyprávění, prolínání příběhů. Trochu mi to připomínalo filmy jako Butterfly Effect nebo Atlas mraků. Jediné, co mi přišlo tak trochu mimo, bylo, proč do toho vůbec montovali tu budoucnost? To bylo celkem přehnané, pokud jenom potřebovali nakonec nějak spojit příběhy (tj. mít vypravěče), tak to mohli udělat v "normální" budoucnosti a působilo by to harmoničtěji.

plakát

Zevláci vs. Zombíci (2012) 

Další dobrá hororová komedie. Zombieci proti důchodcům, to tu asi ještě nebylo. :-) Délka filmu je volena také velice střízlivě. Sice jsou tu jisté nedomyšlenosti (na co si nechávat rukojmí, když vypukla zombie apokalypsa?), ale v tomto typu filmů na tom stejně nesejde. Pokud máte rádi tento žánr, tak se určitě pobavíte.

plakát

Takoví normální zabijáci (1994) 

Psycho, tak by se dal jedním slovem popsat tento film. Hodně jsem váhala mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Za styl, jakým je to natočené, si to zaslouží určitě aspoň čtyři, na druhou stranu na mě to už bylo asi trochu moc psycho... Ale fakt to stojí za zhlédnutí.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Vynikající film. Stylem, jakým byl natočený, mi připomínal Osvícení. Je skoro neuvěřitelné, kolik toho dokázali vytěžit z tématu Ženská drží svého oblíbeného spisovatele zavřeného v pokoji a nutí ho napsat další díl své oblíbené knížky. I přes tak zvláštní téma z toho dokázali udělat nervák - a to díky skvělé nervydrásající hudbě a detalním záběrům obličeje rozzuřené věznitelky. Nutno vyzvihnout výkon Kathy Bates, protože kombinace jejího hereckého výkonu a správných záběrů kamery a hudby, z ní udělala opravdového psychopata.

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Ač je to na v podstatě němý film celkem dlouhé, tak jsem se vůbec nenudila. Překvapilo mě, jak si hlavní hrdina dokázal udržet většinu času chladnou hlavu a postupoval logicky - dělal vše pro to, aby se zachránil. Vlastně jsem do posledního okamžiku netušila, jestli ho nechají zemřít nebo přežít. A musím říct, že ten poslední záběr mě dostal - ukončili to přesně tam, kde měli, a já jsem pak ještě nějakou dobu seděla a nechávala to doznít.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Vynikající, stejně dobré jako jednička, což je u dvojek dneska už opravdu jenom výjimka nebo spíš náhoda. :-) Svižné, vtipné, sem tam hraje na city, prostě správný komiksák. A navíc Jim Carrey - já ho vážně nepoznala, super, Jime, to se ti povedlo :-)

plakát

Zabít tiše (2012) 

Konverzační filmy mám ráda. Ovšem musí být o čem konverzovat... Tady si tak nějak postavy plácají o nějakých blbinách, které jsou tady asi jenom proto, aby vyplnily ticho, ale nic zajímavého/podstateného/vtipného/trefného se prostě nedozvíte. Tady bylo mluvení prostě na škodu a film zbytečně stáhlo dolů. Díky dialogům vypadalo, že má film aspoň 2 hodiny a ne že patří k tomu kratšímu, co se točí.

plakát

Let’s Dance: Revolution (2012) 

Super taneční film, řekla bych nejlepší ze série Step Up. Na své si přijde každý, protože se zde objeví hodně stylů a vystoupení jsou opravdu vkusná a moc pěkně choreograficky, hudebně i kostýmově zvládnutá.

plakát

Reportér (2012) 

Tenhle film mě teda dost zklamal. Přestože se to tady hvězdami jenom hemží, tak příběh je celkem o ničem a strašně se táhne, takže ani všechny tyhle známé tváře to nedokázaly zachránit. Ale jedno se musí nechat, John Cusack svoji roli ztvárnil fakt na jedničku. Pokud si ho z jiných rolí pamatujete jako charizmatického fešáka, tak tady je z něho odporný ulízaný úchyl, na kterého se člověk štítí jenom podívat. Tento herecký výkon byl opravdu něco, ale nevím, jestli je to zrovna pozitivum, protože po skončení filmu vám nezbude nic jiného než vzpomínka na tohle nechutné individum. No možná je to přece jenom plus, protože to přebije i pocit z toho, jaká neskutečná nuda ten film byl.