Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (2 018)

Ostrov ztracených duší

Ostrov ztracených duší (2007)

Ve filmu bylo celkem 630 záběrů s trikovými efekty, které ve filmu zabraly dohromady 35 minut, což dělá Ostrov ztracených duší filmem s nejvíce speciálními efekty ve skandinávské historii. Tento film měl dokonce více efektů než Jurský park (1993).

Bejvalek se nezbavíš

Bejvalek se nezbavíš (2009)

Když jsou spolu na ulici Matthew McConaughey (Connor) a Michael Douglas (Wayne), můžete za nimi vidět obchod s názvem "Fezziwig's Books". Fezziwig je jméno vlastníka obchodu, kde byl Vydřigroš jako učeň v Dickensově "Vánoční koledě", na jejíž motivy tento film vznikl.

Chůva k pohledání

Chůva k pohledání (1993) (seriál)

V seriálu nebylo nikdy řečeno, jaké je Nilesovo (Daniel Davis) příjmení.

Bejvalek se nezbavíš

Bejvalek se nezbavíš (2009)

Film mělo původně natáčet studio Walt Disney Pictures. Režírovat měl Kevin Smith a v hlavní roli se měl objevit Ben Affleck. Produkce začala na podzim 2003, ale rozpočet filmu a neúspěch Affleckovy Lásky s rizikem (2003) donutila studio od filmu upustit měsíc před zahájením natáčení.

Horší než smrt

Horší než smrt (2007)

Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli.

Horší než smrt

Horší než smrt (2007)

Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy.

Horší než smrt

Horší než smrt (2007)

Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem.

Horší než smrt

Horší než smrt (2007)

V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána.

První rytíř

První rytíř (1995)

Název První rytíř nemá poukazovat na to, že by byl Lancelot (Richard Gere) v tomto filmu prvním mužem, který dostal titul rytíře, nýbrž na to, že je to králův nejlepší a nejpřednější rytíř.

První rytíř

První rytíř (1995)

Julia Ormond původně roli Guinevery odmítla, protože měla pocit, že její postava není dostatečně silná a nezávislá.

První rytíř

První rytíř (1995)

Film měl původně režírovat bondovský režisér Terence Young, ale během natáčecích příprav zemřel. Kdyby usedl na režisérskou židli, spolupracoval by se tak znovu po třiceti letech s představitelem Jamese Bonda Seanem Connerym (král Artuš). Jejich poslední společný film byl Thunderball (1965).

První rytíř

První rytíř (1995)

Julia Ormond (Guinevere) za svou roli dostala zaplaceno 350 000 dolarů, kdežto její dva mužské protějšky dostaly dohromady 14 milionů dolarů.

První rytíř

První rytíř (1995)

Julia Ormond (Guinevere) musela na pár dní opustit natáčení, protože dostala ušní infekci, která vyžadovala hospitalizaci.

První rytíř

První rytíř (1995)

Legendární vedoucí výpravy John Box byl z projektu vyhozen, protože jeho kulisy se zdály producentům předražené.

Lars a jeho vážná známost

Lars a jeho vážná známost (2007)

Ve scéně, kde Lars předčítá Biance, čte "Dona Quijota", kde hlavní postava také trpí bludy.

Reklama