Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Dnes už kultovní seriál a malý zázrak televizní produkce.

plakát

Otec (2020) 

Zajímavě natočený film z pohledu nemocného člověka, který postupně přestane poznávat lidi, prostor, čas a nakonec ztrácí i svou vlastní identitu. Divák je ponořen do chaotického světa, ze kterého není úniku a jediná jistota, která zůstává je, že máte hodinky na ruce. Komorní drama s pár herci odehrávající se v několika místnostech přesně odráží krutou realitu toho, když se nemocný člověk vyžadující péči stane pro své okolí neúnosnou zátěží a sám se beznadějně ztrácí ve střepech své roztříštěné mysli. Nepřepálená stopáž, mistrně zahraná hlavní role A. Hopkinsem, střih a vůbec perfektní zpracování filmu, umožňující se vcítit do člověka s Alzheimerem mi nedovoluje udělit jiné hodnocení než to nejvyšší.

plakát

Pohotovost pro exotická zvířata (2014) (pořad) 

Hezký pořad pro milovníky zvířat. Ne vždy to samozřejmě dopadne dobře a zvířátko se nepodaří zachránit.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Není to propadák a není to ani dobrý film, který bych někomu mohl doporučit. Stopáž je vzhledem k obsahu jednoznačně přepálená. Ve filmu se moc mluví, což by ani zas tak nevadilo. Problém je spíše to, jak jde film zbytečně do podrobných detailů, co se politiky a jednotlivých postav týče. Film je prioritně o politice, což mu neprospívá. Ano, je jisté, že politika té doby byla nesmírně důležitá, nicméně zde se jedná o film do kina, na který mají chodit masy lidí. Stále se jedná o produkt zábavního průmyslu, ne historickou přednášku ani dokument. Film to tedy není ani moc zábavný a ani není moc dobře (paradoxně) zpracovaný. Když už se vyskytnou konečně nějaké vtahující dialogy, přerušují je abstraktní animace s ohlušujícími efekty (WTF). Změna několika formátů obrazu a to i v jedné ucelené scéně narušuje zážitek a konzistenci vizuálního vyprávění. Díky bohu, že jsem na to nešel do kina a mohl se na to v klidu podívat na pětkrát. Jo a ten ohnivý plakát se k tomu vůbec nehodí, k tématu ano, ale k tomuto filmu ne.

plakát

Černá labuť (2010) 

Nudný film točící se pouze kolem baletu. 99 % filmu se odehrává v hnusných chladných interiérech, takže ani vizuálně není čím zaujmout. Na druhou stranu herecky dobré a mystifikující. Poslední půlhodina už byla zajímavá. Divím se, že je film tady tak masivně hodnocený, přitom mi přijde, že ani zdaleka pro masy určen není.

plakát

Mirai - Yahoda (2020) (hudební videoklip) 

Při poslechu a sledování klipu jsem se cítil až trapně, protože něco tak bezduchého a jednoduchého jsem dlouho neslyšel. Tohle by dokázal vyplodit i žák ZŠ, na kterého tento song asi míří (svědčí to i dle komentářů na yt).

plakát

System Of A Down - Lonely Day (2006) (hudební videoklip) 

V diskografii SOAD ojedinělá píseň (a ještě taky Roulette) - pomalá balada s tématem tíživé osamělosti. Hudba skvělá, klip dobře doplňuje, i když mohl být trochu sofistikovanější, vesměs se jedná o pomalé záběry lidí a městských částí s nahodile hořícími objekty. K mému velkému překvapení ji použili do jedné z epizod seriálu Beef.

plakát

INXS: Never Tear Us Apart (1988) (hudební videoklip) 

Skvělá píseň jejíž klip se natáčel v Praze. Byla také použita v dnes již kultovním filmu Donnie Darko.

plakát

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011) 

80 %. Artový film, jež obsahuje hodně hodně červené, ale krve poskrovnu. Rudá barva na rukou matky, jež nejde smýt, jako cejch zodpovědnosti za hrůzný čin svého dítěte. Mateřská láska, jež převládá nad pohrdáním a zatracením. Vynikající kamera a střih. Emočně ne tak silné, jak bych čekal, nicméně jde o výjimečné dílo, které mi asi navždy utkví v paměti.