Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (786)

plakát

Pád anděla (2019) 

Buďme upřímní, celá první polovina je vlastně neskutečně přiblblá. Jak se vše děje, proč a kdy se to děje. Ale to je vcelku o podobných kousků normální. Jen zde je to vše nahečmáno moc za sebou. Film mě začal opravdu bavit od chvíle setkání s taťkou. Nejen, že nesmyslů v jednání postav ubylo, ale začalo to mít koule. Pak už jsem se nechal unášet čistou lepší béčkovou jízdou. Co mě naopak bavilo je, že tvůrci i Gerard vedí že chlapák stárne a klička v podobě zdravotního stavu je super. Navíc se nestane debilní klišé s migrénou v nejméně vhodnou dobu. Jinak je ale Mike Banning stále mašinou, kterou nezastaví naprosto nic a je to dobře. Protože to jsem od filmu chtěl. Nejlepším dílem je pro mě asi dovjka, ale i zde můžu v klidu napálit 75 procent za poctivou podívanou pro nás, akční dinosaury.

plakát

Půjčovna masa - Série 2 (2020) (série) 

Tak tomu říkám sešup, nadějně rozjetého projektu. Kde začít? Tak třeba světem. Vše je minimálně o level niž. Kde je ten svět, který jsem viděl v první sérii? Teď se díváte na odporné kulisy a špinavé ulice. Další věc je naprosto nepovedený casting. Do příchodu původního Takeshiho mě nezajímala a nebavila ani jedna z postav. Sympatickou Ortegovou nahradila nesympatická lovkyně odměn. Poe se polovinu času lituje a zamilovává se do dalšího stroje. A Mackie jako hlavní postava? Šílený provar. Stejný xicht od první do poslední minuty. Děj je místy fajn, ale předfinále mě vše co nabídla první série pokazilo. Poslední díl zachránil třetí hvězdu. Alespoň ten si určitým způsobem zasloužil nějaké měřítko. 60 procent.

plakát

Půjčovna masa - Nebezpečný experiment (2020) (epizoda) 

Tady se mi to už bortí definitivně. Ten poslední díl doklepnu, ale z první série už je vše pryč. UFOnskej drak nebo co to je vole né.

plakát

Půjčovna masa - Pohřběte mě za mrtva (2020) (epizoda) 

Ani nevím jak to popsat. Kdyby to byl běžný třeba třetí díl, tak řeknu, hele fajn. Ale je to příprava na finále a zoufale se to snaží být něco víc než to je. Jo a Mackie dostává na prdel od původního Taka neskutečným způsobem. Casting hodně mimo.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Epický úvod. Vlastně spíš WTF úvod, ale na mě to zabralo. Pak hodně zajímavých 15 minut a k tomu finále uvnitř komplexu. Vše mezi tím bylo jen průměrný marast. A od nástupu do letadla po vynoření z řeky to byla čistá otrava. Místo digi vody, měli tvůrci zabrousit spíš do lehce hororových vod. Klidně si jen tak nechat ošplouchnout nohy. Já se chtěl totiž o postavy bát. Jenže ne tak, že jedna z hrdinek musí do lékárny. Ale protože dostane čočku a to pořádnou. Když už jsme u hrdinek. Sára je parádní. Věk je znát, ale jen dotváří jaký utrpení musela prožít a že v ní už zbývá spíš jen nasranost a ostatní city vzal plechový ďábel. Film má pár silných momentů, ale třeba věta: Ona je John. Jak by mohla skvěle znít v momentě kdy jedna z postav umírá? Místo toho ji slyšíme když postavy jen tlachají. No jak jinak, T zachraňuje Arnie. Jeho linka s rodinkou mi teda přišla mimo mísu, ale v akci mu to Téčko věříte a usmíváte se. Já tu 4tou a 70ku prostě dát musím. Chtě nechtě. Pro Johna!

plakát

Anna (2019) 

Musím říct, že mě v první polovině strašně vadily hrátky s nechronologickým vyprávěním. K Anně jsem díky tomu nedokázal přilnout. Daleko víc by mě bavilo, kdyby se Besson prostě otevřeně přiznal, že si z Nikity dost půjčuje a vyprávěl příběh od začátku. Naopak druhá polovina, už mě v tomto ohledu bavila. Těch zvratů a překombinovanosti bylo tedy zbytečně moc, ale dávalo to smysl. Na hlavní hrdinku se určitě fajn dívá, a když má v ruce kvér dokáži ji věřit. Ale jakmile dojde na rány mám to jako u Atomic Blonde. Těm úderům se věří hůř. Na druhou stranu buďme fér, od Anny se nečekala áčková přehlídka a právě Anna mi jako hezká blond variace na Johna Wicka přišla nakonec lepší než zmíněná AB. Takže spokojenost za 70 procent.

plakát

Půjčovna masa - Stín pochybnosti (2020) (epizoda) 

Díl, kde se děj pohne opravdu zásadně. Načne se prozrazení tajemství a postavy začínají být konečně zajímavé. Jak kladné, tak záporné. A konec připraví fajn překvapení. Bohužel mě stále nebaví hlavní postava. Mezi tím, co v první sérii tvrdil muziku, tady se jen věci okolo něj tak nějak dějí. A to nemluvím o tom, že ani jeho pouzdro, herec, mi nepřijde vůbec dobrý. Byť by z pochopitelných důvodů mělo být právě to poslední naopak.

plakát

Půjčovna masa - Ulička nočních můr (2020) (epizoda) 

Nějaký posun v ději, ale trošku natahovaný. Zklamání přišlo u akčního finále, kde jsem čekal trošku řež. Alespoň se pomalu vyvíjí charaktery a přibývají odbočky v ději, které by mohly časem důležité.

plakát

Půjčovna masa - Odložená platba (2020) (epizoda) 

Je to složitý. Hlavní hrdina má bát ten hlavní hrdina z první série. Jenže já koukám na jinýho chlapa, co má jiný hlas. Mů jinou mimiku těla a prostě to pro mě není Kovacs. Uvidíme co bude dál.

plakát

Půjčovna masa (2018) (seriál) 

1. série: Netflix je mi sympatický v jedné věci. Zkouší to. Míchá žánry a nebojí se šlápnout do neznáma. AC mě bavil. V tom, že přivedl k životu nový svět. Sice trošku sterilní, ale uvěřitelný. Dokázal postavy vyvíjet různými směry. Chvíli jste někoho nemuseli, aby jste se za dva díly o něj báli. Přitom přerody často byli poměrně v kvapíku, ale ne křečovitě. Hlavní zápletka sice není kdo ví jaká, přesto mě rozuzlení zajímalo. Navíc se postupně nabalil a přidával další aspekt, který ke konci poměrně neotřele vygraduje. Závěr není taková jízda jak jsem očekával, ale pro mě má své kouzlo a kvalitu. Jo a Ortegová je kost. Díky dobrým postavám, fajn konci a odvaze jít do něčeho takového dávám první sérii a tím i seriálu jako takovému 90 procent a jdu na druhou řadu. ----- 2. série Tak tomu říkám sešup, nadějně rozjetého projektu. Kde začít? Tak třeba světem. Vše je minimálně o level niž. Kde je ten svět, který jsem viděl v první sérii? Teď se díváte na odporné kulisy a špinavé ulice. Další věc je naprosto nepovedený casting. Do příchodu původního Takeshiho mě nezajímala a nebavila ani jedna z postav. Sympatickou Ortegovou nahradila nesympatická lovkyně odměn. Poe se polovinu času lituje a zamilovává se do dalšího stroje. A Mackie jako hlavní postava? Šílený provar. Stejný xicht od první do poslední minuty. Děj je místy fajn, ale předfinále mě vše co nabídla první série pokazilo. Poslední díl zachránil třetí hvězdu. Alespoň ten si určitým způsobem zasloužil nějaké měřítko. 60 procent.