Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (786)

plakát

Trojí hranice (2019) 

Budu se opakovat. Dobrou týmovku dělá tým. Pokud ten se povede, máte z poloviny vyhráno. Za mě je to tenhle případ. Všichni 4 borci v hlavních rolích mě bavili. Chvíli jeden jindy druhý. Parádní jsou lokace. Jungle, hory, Slamy. Děj je taky fajn a zápletka je sice jednoduchá, ale o to je méně nutné ji nějak představovat a budovat. Když dojde na akci a souhru chlapů z bouchačkama dobře se na to dívá. Když se mluví dává to smysl. Jenže je tu ono "ale". Zde se plně ztotožňuji s komentářem ywo666. Jakoby si tvůrci z vypravěčského hlediska urvaly příliš velké sousto. Má to totiž od spousty věcí trochu. Ta trocha je sice super a kvalitní, jenže divák je mrcha nenasytná a 3x trocha bude stále trocha. Kdyby se zaměřilo víc na některou z částí a cest příběhu, bylo by to hned lepší. Stejně jako zmíněný ywo666 dám 70 procent, ale u mě to stačí na 4.

plakát

Zabijáci Wu (2019) (seriál) 

Tak tomu říkám něco dokonale podělat. Kdo viděl první díl a vydržel nečekal určitě nic světoborného. Ale když už se tvůrci do něčeho takto prapodivného a odvážného pustili, měli jít klidně na dřeň únosnosti a zkusit z toho dostat béčkovou událost roku. Velké nesnáze v Malé Číně trochu jinak? Říkal jsem si. Ne. Celé to spadne časem do nudy, opravdu špatných tvůrčích rozhodnutí a i ten Iko ztrácí dech. A to jak v bitkách, tak vlastně ve všem. Když jsem u osmé epizody myslel, že se to zvedne, závěr bez špetky invence mě zklamal. 60 procent za odvážný, ale špatně provedený pokus.

plakát

Žiť (2010) 

Film doporučený uživatelkou IceQueen. ---- Vždycky říkám, že na filmy koukám hlavně proto, aby mi daly emoce a nejlépe ty pozitivní. Tady to fungovalo prakticky 99 procent stopáže. Konec je ale natolik přísný, že tam si depresivní stránka věci bere vše pro sebe. Již několikrát jsme viděli, film, kdy nesourodá dvojce byla nucena ke spolupráci. Zde se to podařilo skloubit s parádním komorním dramatem, krásnou krajinou a chytrými dialogy. Postavy jsou naprosto uvěřitelné a hlavně Michail, který si své dobrodružství až užíval mě bavil. Vidět je to ve skvělých rozhovorech a jednání obou postav. Bohu žel i jemu došlo, že tohle nakonec legrace nebude. A nebyla. No Královno, patou za toho bafana prostě dát nemůžu ale 89 procent za silný zážitek rád dám :-)

plakát

Zabijáci Wu - Dámská jízda (2019) (epizoda) 

V seriálu v hlavní roli Iko Uwais a možná nejlepší epizoda je celá bez něj. Trošku to nutí k zamyšlení. Poměrně a kór na tento seriál, se jedná o hodně originální věc a trošku se bojím, že i vrchol celé řady.

plakát

Odložené případy (2003) (seriál) 

Z kraje to vše má neskutečné kouzlo. Ať už jde o výslechy postav, které se kdysi spáchaného zločinu zúčastnili, dobovou atmosféru časů zločinů a za mě i parádně zahranou postavu Lilly Rush(ové). Postupně se to ale chtě nechtě okouká. Ale i v době okoukaného konceptu seriál dokázal naservírovat silné a parádní epizody. 80 procent za jeden z nejlepších TV počinů a vybočení z nudných krimi seriálových kolejí.

plakát

Zabijáci Wu - Codladh Sámh (2019) (epizoda) 

Jsme v polovině. Musím říct, že to má trošku sestupnou tendenci, ale zachrání to vždy jeden, dva silný momenty. Třeba jako závěr této epizody, která nabídla fajn zápletku do dalších dílů. Nová postava na scéně má náběh na to, být neskutečně silný záporák, kterému půjde i fandit. 69 procent.

plakát

Zabijáci Wu - Ztracené mládí (2019) (epizoda) 

Co říct. Druhý díl to má vždy složité. Po většinou lákající a tedy našláplé první epizodě musí ta druhá diváka udržet. U mě se to podařilo. Mystično je zde trochu více, ale hádám proto aby dostala do obrazu jak hlavního hrdinu, tak mě. Pravidla jsou nastavena, karty se však stále rozdávají, tak uvidíme. 70 procent.

plakát

Close (2019) 

Noomi Rapace. Na tuhle dámu si budu muset lehce posvítit, protože ukázala, a ne poprvé, že za to vzít umí. Konečně ženská jako řemen, které tu akci naplno žeru. Tady se jede na klasickou notu. Noomi je ochránkyní mladé holčiny, která působí všelijak, ale na svou stranu si vás nakloní. Proto oběma dámám budete držet palce. Občas je to přitažené za vlasy a doporučuji přemýšlet co nejméně, proč postavy jednají tak nebo jinak. Děj celkově je ale fajn a když se mluví dává to smysl. Při scéně v hotelu na posteli jsem si mimochodem vzpomněl na první Taken, kdy taťka Bryan uděluje dcerušce poslední pokyny před únosem. Film si od úvodu drží slušné tempo a jen občas poleví. Sympatické postavy, lehounký zvrat na konci a máme tu slušné překvapení za 75 procent.

plakát

Zabijáci Wu - Opilý meloun (2019) (epizoda) 

Jsou dvě možnosti. Přijde vám to až tak debilní, že to vypnete v půlce dílu. Možná ten první i dokoukáte. A pak je tu druhá možnost. Máte na něco opravdu debilního náladu, nastavíte hlavu na tu šíleně hloupou zápletku a dáte tomu šanci. Já jdu dál. Souboje vypadají skvěle a nadpřirozeno je záminka k tomu proč je Iko opět nesmrtelný. Navíc takové to vše kolem Triád mě vždy celkem bavilo. 70 procent, ale jen když přistoupíte na určitá pravidla.

plakát

Vítězové a poražení (1999) 

Tento sport mě nikdy nebavil. A proto tu pátou nedám. Co mě ale strašně baví je Al Pacino. Cameron, je prostě nádherná ženská a fajn herečka, ale Pacino si maže na chleba všechny. Když je v záběru on jakoby ostatní byli jen komparz. Tím nechci snižovat jejich herectví, které je výborné, jenže mistr je jen jeden. Film se v mých očích odehrává z pohledu dvou osob. Willieho v podání Foxxe a Alova kouče Tonyho. Tonymu fandíte, protože kdo miluje nějaký sport, ví co to je, pro něj dýchat. A kdo miluje kolektivní sport ví, co kouč myslí, když mluví o týmových hodnotách. Willie rozděluje svůj čas na plátně na tři části. Během nich projde určitými změnami. Prochází jimi důvěryhodně a nekýčovitě, což je stěžejní. Víc mě bavil Wahlbergův Nepřemožitelný, ale i tady sáhnu k vyskému hodnocení. 85 procent.