Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (786)

plakát

Elitní zabiják (2014) 

Kdyby to bylo reálné, řekl bych, že tenhle film je pěkně vyčůraný. Zapadl totiž přesně do toho co jsem hledal. Akční jednohubku s nenáročnou zápletkou a nekompromisním hlavním hrdinou. Zn. známej xicht bude plusem. A tak tomu přesně je. Od prvních minut je vám jasné kam snímek míří. Kdo je tu šéf a do cesty mu vleze jen pitomec. Taťka prostě chce dcerku zpět a nezastaví se před ničím. Ani před pár rádoby drsňáky,ani před hodně divně se chovajícími postavami a před Willisem v roli mafiána teprve ne. A jak to taťka postupně kosí a prodírá se tam, kam se za těch 90 minut dostat má, přemýšlím dokonce o 4ech hvězdách. Jenže jen do chvíle kdy dojde ke střetu s Willisem. Jeho záporák je totiž strašně slabý a o finálovém souboji skoro nemůže být řeč. V tu chvíli padá hodnocení na 60 procent.

plakát

Hra o trůny - Rytíř Sedmi království (2019) (epizoda) 

GoT je pro mě osobně to nejlepší ze seriálového rybníčku. Žádný další seriál ve mě nedokázal vyvolat tak silné emoce. A to, že je opravdu nejlepší dokázal i teď. Už několikrát jsem viděl klid před očekávanou bouří. Několikrát byla provedena téměř dokonale. Tedy možná jsem si i myslel že dokonale. Ale GoT to vše posílá o level výš. Dialogy před bitvou jsou skvělé. Otevírání či hojení starých ran, z různých důvodů nedořešené spory.... To, co se do teď zdálo tolik podstatné se mění v malichernosti. Protože přichází smrt.... 90 procent.

plakát

Smrtonosná zbraň 3 (1992) 

To co fungovalo ve dvojce najdeme i zde. 3ka toho jak jen zvykem maličko přidá.Takže víc akce a výbuchů, víc hlášek, víc bláznivýho Riggse a víc ubrblanýho Murtaugha. Přidá navíc sympatickou postavu agentky a nevezme Pesciho. Čeho je ale přeci jen trošku méně je příběhu. Jak tu zmiňují kolegové, tak ten je slabší než v předchozích dílech. Vzhledem k vývoji série se to ale dá pochopit. Vše je namícháno do poctivé akční komedie. Stránka humoru tu je ještě o fous víc než v předchozím díle. A je to dobře. Všem postavám to s hláškami na rtech sekne a když se zvážní, tak to působí stejně dobře. Jsem rád, že jsem si k sérii našel cestu až teď a že díky tomu na mě zbyla nějaká ta 90ková poctivost i v roce 2019. 79 procent.

plakát

Město zločinu (2009) 

Film plný kontrastů a rozporuplných pocitů. Vidím, že v něm hrají Daniel Wu a především pochopitelně Jackie Chan. Pokud budete jako já a nic si o snímku nezjistíte, tak budete marně čekat kdy přijde scéna s bojovým uměním. Chan tu totiž nehraje bývalého elitního cokoliv. Je tu opravdu jen naprosto obyčejný chlap. V určitých chvílích dokáže ale víc obětovat a mít větší odvahu než jiní. Výkon Chana se mi hodně líbil. Přiznám se, že je to v krátké době teprve druhý film mnou viděný, kde má takto vážnou roli. Další pro mě kontrastní věcí je to, že jsem film sledoval snad na 3x a už jsem to chtěl vzdát a lupnout 2 hvězdy. Ještě , že jsem se donutil vše dojet, protože konec je vynikající. Žádný kýč, který by se dal očekávat, ale až mrazivý osud několika postav. A hlavně za ten konec a také Chana 80 procent.

plakát

Hra o trůny - Zimohrad (2019) (epizoda) 

Z mého pohledu GoT pokračuje v tom co dělala do teď. Rozehrává příběhy, mini příběhy, linky a duely. Tentokrát ovšem již na méně frontách, na méně místech a drolí to mezi méně postav. První epizoda byla v určitém slova smyslu klasickou první, tak jak je známe. Ovšem krom připomínání toho co se stalo musí stíhat rozehrávat až příliš. I proto mě zde, až na jednu výjimku chybí dialogy ostré jako všechny břitvy sedmi království. To co bylo GoT vytýkáno, tedy někdy až nesnesitelná zdlouhavost se mění místy až na přílišnou uspěchanost. Jenomže i když mám výtky a není jich úplně málo, vrátil se mi nejlepší seriál všech dob a já si ho nehodlám kazit tím, že budu hledat chyby. 1. epizoda za 75 procent.

plakát

Marťan (2015) 

Byl jsem ukecán a Matta Damona jsem si dal. Pro pořádek. Neříkám, že to je špatný herec, jen mě prostě ne a ne sednout. Jeho Marťan je zajímavá postava, která baví. Od začátku je pro běžného diváka důvěryhodná, že třeba tak nějak by člověk mohl fungovat, kdyby měl takovou moskovou kapacitu. Co si budeme povídat, pomalu u poloviny vlasně člověk neví o čem to tam sakra mluví. Ale to je fuk, když potom brambory rostou, cosi velkého zahřívá záda a tak vůbec MacGyver by měl z Matta radost. Další plus je, že film nehraje přehnaně na vážnou notu a naopak si umí udělat legraci. Když se tak zamyslím, tak opravdu špatně to s marťanem vypadalo z mého pohledu tak 2x. Co ale vytknu je zbytečně dlouhá stopáž. Myslím, že dvě hoďky by v klidu stačily. 77 procent za někdy sice utahanou, ale zábavnou Sci-Fi.

plakát

Smrtonosná zbraň 2 (1989) 

Tak pokračujeme v dohánění restu. Dvojka mi sedla ještě o něco víc než první díl. Ústřední dvojce šlape na plný plyn a hodně baví. Souhra mezi nimi je neskutečná a odráží se to jak v akci, tak v humoru, kterého je zde oproti předchozímu počinu hodně. Působí ovšem skvěle a několikrát jsem se s chutí zasmál. Nekazí atmosféru, která je chvílemi fakt hutná. Gibson je vynikající jako vždy. Když ho chytne běs a jde se mstít z očí mu srší blesky a do cesty bych se mu připlést nechtěl. Danny je fajn parťák a i on působí jak po akční, tak humorné stránce skvěle. Nemám prakticky co vytknout a můžu v klidu říct, že Smrtonosná zbraň 2 mi opravdu sedla. 90 procent.

plakát

Parchanti (2010) 

Ale jo. Slušný akční film, kdy krom kulek létaly i fajn hlášky. Postavy byly sympatické asi všechny, což u týmovek rozhodně není zvykem. Zoe jsem sice nevěřil bitku ani další kousky, ale čert to vem, když se na ni tak dobře dívá. Záporák si nebere servítky což je u mě vždy plus. Děj vcelku pěkně frčí a prakticky celou dobu nestíhá zpomalovat. Obrat v závěru nebyl nijak kýčovitý vzhledem k průběhu a finální akce je taky dobrá. Celou dobu jsem byl na silných třech, ale díky srandě s motorkou na konci tu 4 dám. 70 procent za nenáročný akční film se super obsazením.

plakát

Proroctví (2009) 

Na těchto filmech je nejlepší to tajemno v průběhu. Nevíte která bije a když máte štěstí nedovtípíte se toho. A ideální je když vám na konci zůstane pusa otevřená. Tady se to nepovedlo na 100 procent, ale stěžovat si nemohu. Snímek se dělí na dvě části. První polovina je vlastně úplně o něčem jiném než ta druhá a o závěru nemluvě. Přiznám se, že film se ubíral směrem, se kterým jsem si říkal že budu nespokojený. Ale světe div se. Ten náboženský podtón nebo jak to nazvat mi nakonec nevadil. Navíc Cageova linka byla zakončena stylově a epicky. Nicolas je zde výborný. On si taky tak trošku hraje na svém písečku, protože ostatní jsou jen do počtu nebo aby posouvali děj. Celkově mě film držel dlouho v napětí a když k tomu připočítám konec, především události kolem postavy Nicolase, tak můžu v klidu dát 4 a 78 procent.

plakát

Ong bak 2: Pomsta (2008) 

Tak já nevím. Je to fakt tak příšerný nebo ne? První Ob mi hrozně sedl a chystám se , že si ho dám znovu. Druhý měl vynikající souboje, ale přiznám se, že zápletka kolem slona mě moc nebavila. Teď tu máme další, který se koná v 15. století. Je mi jasné, že jde čistě o soubojový snímek. A kdybych měl hodnotit jen souboje nebylo by to vůbec zlé. Především ty kontaktní mě hodně bavily. A i ty se zbraněmi byly fajn. Jenomže já hodnotím film a ne soubojový sestřih. Zde vše propadá. Příběh jako takový by nebyl zlý, ale je strašně špatně natočený, prazvláštně poskládaný a na sílu tlačené překvapení na konci tomu dává korunu. Postavy často melou hrozný blbosti a jen to podtrhává celkově špatný dojem. 55 procent dám, protože ty souboje na mě vcelku působí. Jinak ale vše zle.