Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (786)

plakát

Pomsta (2019) 

Trošku to přeženu, ale pro mě osobně takových Osm hrozných druhé, možná třetí cenové. Pokud se tohoto příměru budu držet, řeknu to asi takto. Když do takové hospody půjdete v riflích, pohodlným a volným triku, objednáte si řízek nebo třeba guláš s knedlíkem budete většinou spokojeni. Zkrátka dostanete co jste čekali. A to samé platí tu. Konverzačka v baru s nejdrsnějším Scottem jakýho pamatuju. V průběhu skládáte dílky mozaiky a čekáte na finále. Když to skončí, klidně necháte tomu protivnýmu výčepnímu něco navíc. Protože jste se toho řízku vlastně parádně přežrali. 80 procent v rámci ranku.

plakát

Univerzální voják (1992) 

Kdybych někdy budoval svou TOP 10 akčních 80/90kovek, vím jistě, že někde tam by byl první U Voják. Dva výborní představitelé v hlavních rolích, pro oko malýho smrádka naprosto boží postavy a k tomu ta atmosféra. Jo, je to jeden z těch filmů, kdy ze záporáka jde respekt. Dolphie si to dává parádně a jeho Seržant Scott, ruku na spoušť nebo na srdce, táhne celý film. Tak jak jsem jako malý Jeanovi fandil, když mu ji ke konci sekal jednu za druhou, dnes mi to přijde úsměvné. No ale jestli si někdo s noblesou nechá namlátit od Slye a Žána, tak je to právě tenhle Švéd. Z dnešního pohledu vyzdvihnu zmiňovanou atmosféru, protože ta funguje stále podobně. 90 procent za film, který sice stárne, ale v tom mém akčním srdíčku má jedno z míst na výsluní.

plakát

Blade (1998) 

Díky TV jsem se rozhodl, že si Bladea dám po hodně dlouhé době znovu. Pamatoval jsem si, že šlo o super akční krvavý nářez, který se s tím nepáral. Pamatoval jsem si fajn hlášky, super postavy, hodně slušný akční scény s Wesley Snipesem na začátku hvězdné kariéry. Navíc v super formě. No a na rozdíl od třeba Con Air jsem dostal to co jsem si pamatoval. Jasně, trikově to občas zaskřípe, ale to vem čert a nebo jiná havěť. Parádní akční podívaná, která i po letech šlape na pedál a dnešní "dětské" komiksovky ji mohou závidět. 79 procent.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Přiznám se, že jsem čekal o dost víc. U podobných snímků je to vlastně boj o pátou hvězdu. Tentokrát jde o boj prohraný a to dokonce o čtvrtou. Nabízí se napsat, že vzhledem k žánru bych očekával víc přestřelek a podobných věcí. Ale tak to vlastně není. Můj problém je ten, že jsem necítil chemii z postav. Jasně nakonec tam nějaká byla, ale opravdu až nakonec. Tudíž před titulková scéna, která přišla, na mě měla jen minimální dopad. Co bylo naopak dokonalé, jsou herecké výkony. A díky štěstí a nevšímavosti jsem Matta Damona poznal až někdy v polovině. Ještě že tak, protože jinak bych k jeho postavě měl prakticky okamžitý odpor. Rozhodně se jedná o fajn film, ale mě krom zmíněných hereckých výkonů, vlastně ničím neuchvátil. 67 procent.

plakát

Soudný den (2008) 

Jak sakra popsat film, kde je výborná policejní přepadovka, post apo život, který si v určitém měřítku nic nezadá se Šíleným Maxem, středověké prostředí , gladiátorská bitva, NEcestuje se časem a celé je do zasazené do pandemie? Hmm babo raď. Začnu od hrdinky, která na mě působí hodně sympaticky, sexy a no to tílko je prostě pecka. I když je na filmu vidět, že rozpočet nebyl vždy dostatečný, tak nic není na zakrytí očí. Tedy možná až na některé scény, protože jde o přísný eRko a vůbec se s tím nemazlí. No a vzhledem k úvodu, buď akceptujete pravidla filmu, budete se bavit a dáte třeba fousový 4 jako já, nebo film dost možná nedokoukáte. Víc asi nejde dopsat. Příběh triviální, postavy někdy anonymní, jindy šílené a prostě musíte to vidět. Konec... 70 procent.

plakát

Playbook: Vítězné strategie (2020) (seriál) 

Červené eNko vyslalo do světa další dokument a ty jak známo povětšinou umí. Představuje nám několik koučů, kteří díky vývojem jakým si prošly a nebo jen díky sobě, jak říká José Mourinho hned z kraje, to aby bylo všem jasno, dosáhli velkých výsledků. Jedná se o cca 35 minut dlouhé dokumenty a já si jak jinak, užil nejvíce právě s Žozém. Ovšem hodně toho nabídl i díl první a čtvrtý. Ten je výjimečný tím, že jako jediný ukazuje jiný než kolektivní sport. Pro sportovní fanoušky je to v určitém slova smyslu povinnost a i když jimi tolik nejste, dokument nabízí několik rad do života, který stojí za to si zapamatovat. 90 procent. (poslední díl neviděn, jelikož ženský basket jde úplně mimo mě)

plakát

1917 (2019) 

1917 je ukázka toho, že se dá jednoduchý příběh o putování stylem start - cíl, i přes jednoduché dialogy a filmu kde se děje možná méně, než bych čekal, podat neotřele a kvalitně. K postavám jsem si vlastně hledal cestu dost složitě, ale něco mi říká, že to byl záměr tvůrců. Prostě to mělo přijít až v průběhu a časem. V poslední třetině filmu jsem už vojákovi fandit prostě musel. Je to asi jediná vada na kráse, protože když je vám postava blízká dříve, prostě se do toho i dříve dostanete. Pokud mám ale pravdu a mělo to být , tak jak jsem to cítil, tvůrcům se to povedlo na jedničku. Obrovské plus je kamera. Dodává filmu neskutečnou atmosféru a tahá ho do silně nadprůměrných výšin. V tomhle ohledu je to pastva pro jeden ze smyslů diváka. Nevím, zda si na film vzpomenu, když budu skládat top 5 válečných filmů, ale nějaký pocity ve mě rozhodně díky atmosféře zanechal. 80 procent.

plakát

Diova krev (2020) (seriál) 

Říká se, že přes vašeho známého a dalších 5 lidí by jste se měli dostat ke komukoliv na světě. Říká se, že vaše rozhodnutí často mění životy lidí na druhé straně planety. A ono to samé platí naopak. No a představa, že někdo mocný, může řídit mé kroky, moje rozhodnutí a tím můj život je až děsivá. A tento seriál, nám ukazuje jak to vlastně může vypadat. To, že lidé v řeckých bájích byli často jen loutkou na šachovnici svých bohů, jsme mohli už párkrát vidět. A vždy mě to hrozně baví. Netflix přichází s animákem pro dospělé a vy kdo máte tématiku pověstí a příběhů rádi, pusťte do toho. Postavy baví, jak bohové, klaďas, záporáci, ti asi nejvíc, tak vedlejší postavy. Pochopitelně v rámci možností anime seriálu. O drsně záběry není nouze a příběh až na výjimky baví. Jediná výtka je asi to, že bych klidně 15 minut mírné omáčky vypustil. Jinak spokojenost za 90.

plakát

Barbaři (2020) (seriál) 

Hned z kraje musím říct, že seriál rozhodně není špatný a klidně ho doporučím všem, kteří podobné věci mají rádi. Slyšel jsem porovnání s VIkings. Zde rozhodně nejde srovnávat. Tedy alespoň co se prvních třech řad severských válečníků týče. Hlavní důvody jsou dva. Prvním jsou postavy. Zde jsou totiž vykresleny černobíle. Zlý Říman, hodný Barbar, zlý barbar. Nic mezi tím téměř nenajdete. To bych ještě přežil. Co mě ale strašně vytáčelo byly "Velmi křehké vztahy" mezi hlavními postavami. Ty prostě srazily hvězdu okamžitě. Navíc ještě dost krkolomně řešené. Jinak je to ale fajn. Sem tam nějaký intriky, bitvy a šarvátky jsou slušně natočené. Když má dojít na krev, dojde na ní a zbytečně se nezakrývá. Na velkou bitvu se čekalo zbytečně dlouho, ale za mě byla kvalitní. Pokud se druhá řada zaměří už jen na dospělé publikum, VKV půjdou stranou, může být sakra zajímavá. Takhle jsem na 72 procentech.

plakát

Ve jménu krále 2 (2011) 

Jako takhle, být mi 12, ne radši 10, tak je tohle naprosto boží štědrovečerní pohádka a ještě s mým oblíbencem. Jenže průser je ten, že je mi 3x tolik a i když umím přimhouřit ne jedno, ale často i obě oči, tak tohle je prostě fakt šílený. Mezitím, co Jason v jedničce, která je o dva levely výš ukázal, že ptákovinku dokáže utáhnout, Doplh je zde očividně hodně utrápený a sám asi ví, do jakého bahna se to dostal. Když pomineme triky, příběh, lokace, tak jen z některých replik bolí uši. A to tak, že se trošku stydíte za tvůrce. Uwe je prostě Uwe a na jeden koukatelný film spadá 5 hrozných kravin a tady to rozhodně není případ toho jednoho. Přesto se tomu blábolu jednu musí nechat. Nešlo to nedokoukat. 41 procent za něco co bych doporučil jen svému nepříteli.