Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Pro budoucího fanouška akčního žánru je vidět svůj první akční film jako seznámení se s první láskou. Může se stát, že přesto že se to nepovede budete na to vzpomínat v dobrém. Může to být fajn, ale časem to vyprchá vy budete vzpomínat.. jo tenkrát to bylo nádherný a nikdy už to takové asi nebude. Nebo se z vaší první milé stane obtloustlá, líná a dávno ničím zajímavá postava ve vašem životě. Nebo máte z prciny kliku a ta první zůstane navždy krásná a luxusně stavěná. I ke svému věku neztratí nic z toho co na ní bylo krásný, když jste ji poznali a vy budete objevovat její stále nové a nové krásy . A přesně právě posledním příkladem je pro mě Sly a jeho John Rambo. První krev (tenkrát prostě Rambo) byl můj první akční snímek, viděn možná v osmi letech? To nádherný na tom je, že s přibývajícím věkem stále objevuji nová a nová kouzla týhle pecky.Pro mě nejlepší film vůbec a akčňák akčňáků. 100 procent.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Kolik že mi bylo? 10? Asi tak... Po dokoukáni filmu na kazetě jsem si roztrhal utěrku, namočil ji a obvázal chodidlo. Musíte mě pochopit. V tu dobu 10ti letý děti neměli tablety. Náš byt mě připadal o něco větší než dnes. A já si užíval kosení imaginárních nepřátel.. Dneska je mi osm a 20 a klidně bych se vyzbrojil kuličkovkou a šel do toho znovu. Jen ty prostory by to chtělo nafouknout a přibrat opravdové kamarády. A jako bonus bych nedostal seřvaný od mamky od čeho jsou mokrý fleky na koberci a linu. Smrtonosná past je pro mě druhý nejlepší akční film vůbec a to hned po Rambovi jedničce. 100 procent

Desperado

Desperado (1995)

Píše se rok 1995. Papež Jan Pavel II navštívil ČR. K Eu se přidalo Rakousko , Švédsko a Finsko. Microsoft přináší Win95. Svět opouští zpěvák Michal Tučný a herec Josef Kemr. Jiný herec někde na druhý straně zeměkoule právě trefil Bingo. A to hned 2x. Antonio Banderas má ten rok hned dva velký zářezy. Po Nájemných vrazích přichází Desperado. AB hraje truchlícího a pomstychtivýho pistolníka, kterej se umí vystřílet ze všeho. A umí to tak, že mu charisma chčije všude okolo. Jeho charisma chčije na bar, chčije na stůl, chčije na židle a chčije i na barmana. Je to prostě největší mexikánec jakýho mohl Robert Rodriguez v tu chvíli zvolit. I ty krvavý stopy na zdi mely svoje kouzlo. Vedle něho zdatně sekunduje nádherná Salma a po krku mu jdou borci jako Danny Trejo. Tenhle film mě prostě dostal. Od první do poslední minuty mě baví. Pro mě nejlepší Banderasův počin a 95 procent.

Predátor

Predátor (1987)

Když může krvácet, může i umřít. --- Když se řekne: Arnold Schwarzenegger, někdo si vybaví Terminátora, někdo Komando, někdo třeba mocného barbara. Já a určitě nejsem sám, si vždy vybavím Dutche s tím kvérem u boku a drsným pohledem v obličeji. Predátor hodnotím nejvýše z Arnoldových filmů hned z několika důvodů. Prvním z nich je námět. Stvoření, které si zaletí na víkendový výlet na naší planetu, jen kvůli lovecký sezóně je vynikající. Jenže u námětu zůstat nejde. Musíte ho umět podat, což se filmu daří dokonale. Je potřeba si uvědomit, že místy jde až o komorní záležitost. A to je i druhý důvod. Minimum postav v prostorách džungle. Ta je sice rozlehlá kam až oko vidí, ale vojáci jsou v ní vlastně v pasti a prakticky se neustále utahuje smyčka v jejich okolí. Myslím, že právě v pocitu takový úzkosti je velký kouzlo filmu a třeba druhému dílu prostě chybí. Jako poslední důvod je pro mě Banda kolem Dutche. Myslete si co chcete o řečech týkající se tabáku nebo vtipu o malejch kundách. Ale kdyz tuhle bandu vidíte s bouchačkama, tak jim prostě věříte, že maj něco za sebou. Nejsou to jen secundanti Arnieho, ale jsou prostě jeho parta. No a kapitola sama pro sebe je sám velkej sviňák. Naprosto top mimozemšťan. A to říkám s respektem k vetřelcům a dalším. Ale na predátora prostě nemají. Celý to prostě ladí a nádech hororovosti tomu dává královskou korunu. 95 procent.

Expendables: Postradatelní 2

Expendables: Postradatelní 2 (2012)

Nvm, možná je několik tisíc filmů s lepší a chytřejší zápletkou. Je asi několik stovek filmů s lepším a chytřejším scénářem. Nejspíš je i několik desítek lepších akčních filmů. Ale jedno vím určitě. Není lepší společnosti pro milovníky staré , dobré akční školy. Pro VHS nadšence let 80tých a 90tých je to absolutní porno. 91 procent.

96 hodin

96 hodin (2008)

Liam Neeson ve strhujícím, akčním a parádně uvěřitelným snímku. Budete fandit a jásat při kazdém úderu, každém přesném zásahu Liama. Budete litovat všechny slečny nacházející se často ve stavu mimo realitu a budete nenávidět každýho zmetka, kterej jen proběhne Liamovi pod rukama. Chvílema nevím jestli je to filmek ze starý školy, nebo našláplá novinka a právě tenhle mix je super. Nevadí mi kamera, střih a vlastně jen to, že to končí. V našláplém akčním roce 2008, (Rambo, Iron man, Temný rytíř,) patřila 96ka k tomu nejlepšímu a podle mě byla vůbec nejlepší. 100 procent *****

Kmotr

Kmotr (1972)

Mel jsem zde vypsaný rádoby koment na všechny tři díly. Když jsem si to přečetl, zjistil jsem, že to nemá smysl. Buď tenhle skvost uvidíte nebo nemá smysl cokoliv číst ani psát. Snad jen... nádhera, nádhera, nádhera....98 procent

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

To bylo famózní. Od cca 20té minuty bylo jasný, že je zle. Že tentokrát má B opravdového soupeře. Snímek vás nenechá chladným. Vždy, když vidíte, že klaďas má chvíli navrch, tak v tu samou chvíli se nemůžete dočkat s čím přijde Joker. A pak znova a ještě jednou a né zdaleka naposledy. Film kráčí svým temným, sebejistým a hlavně neuvěřitelně inteligentním krokem. A každý další z těch kroků je silnější a silnější. Spojit komiks, thriller, drama a já ani nvm co ještě, plus ty silný emoce do jednoho famózního balení, který funguje na výbornou... no prostě... nemám slov 95 procent.

Logan: Wolverine

Logan: Wolverine (2017)

U rychle a zběsile jsem chválil důstojné loučení s postavou Paula W. To co ale předvedli tvůrci zde je sen. Logen se se svými fanoušky loučí ve velkém stylu. Přiznám se, že prostě mám slabost pro ty hrdiny unavené životem, kteří jdou a z posledních sil chtějí zaplatit za svoje hříchy, něčím velikým a dobrým. Pro Logana je tímhle vykoupením malá holčička, co se potřebuje dostat z bodu A do bodu B. Ano, o ničem jiném to celé vlastně není. Jenže je to podávané s obrovským nadšením a budováním vztahu mezi postavama na plátně a vámi. A když to celé skončí, zjistíte a to i když nejste fanoušek X-manů, že vám tahle postava bude sakra chybět. Parádní rozloučení s Wolverinem. 90 procent.

John Wick 3

John Wick 3 (2019)

Návštěva kina s Figuskem a dalším bratrem ve zbrani :-) .Halle Berry ukázala, že v téhle sérii se na psy prostě nesahá a Keanu dokázal mě, že jeho postava Johna Wicka se pro mě třetím dílem stala definitivně kultovní. Film si jede od začátku do konce to co začal s prvním dílem. Nápaditá akce, dokonalé přestřelky a někdy až dlouhé souboje. Co mě potěšilo je to, že se trojka nebere až tolik vážně. Těžko se mi ten pocit vyjadřuje ale vzpomněl jsem si třeba na Desperado. Pochopitelně nejde až o takovou nadsázku. Film opět maličko víc nechává nahlédnout do mytologie a světa nájemných zabijáků. Dokonce se podíváme do nejvyšších pater vedení organizace. Ale to vše je jen fajn omáčka ke krvavému hlavnímu chodu. Když jsem se asi po páté přistihl s přiblblým úsměvem na obličeji věděl jsem, že je to dokonalý. 100 procent v rámci čistokrevného akčního výplachu.