Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (786)

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Velmi příjemné překvapení. Občas je fajn, když ti hodní jsou prostě hodní, ti zlí jsou zlí, a ti největší hajizlové dostanou strašnej trest. Není nad to, když odpornej parchant, umře nechutnou smrtí. Ale takovou tou, kdy dvě tři minuty máte úsměv od ucha k uchu  a užíváte si pomstu.  Když ti zlí, umírají a vy víte, že je to pro ty hodné. A ti hodní? Asi jich tolik na jednom místě nikde není. Ale jestli ano, doufám, že mají svého Roberta McCalla. 78 procent.

plakát

65 (2023) 

Hrozně moc jsem si přál, aby mě film chytil. Adam se snaží co mu jeho omezené síly stačí. Jenže já mám vždy problém s tím, když se hlavní hrdina musí starat o prcka. Tedy ne konkrétně s tím, ale vadí mi to ve chvíli, kdy se do toho začne tahat osudovost. SPOILER!!! Ve chvíli, kdy se dozvíte, že dcera je mrtvá film nabere sílu, jenže tím, jak na to má být navázaný vztah s holčinou se to začne bortit. KONEC SP!!! Další věc je, že mi občas přišlo, že na sebe scény prakticky nenavazují. Ale to hlavní. Ty vole já se nudil.  Ale strašně. Na telefonu jsem odehrál několik kol hry a stopnul film asi 4x. A že film měl jen 90 minut? Nevěřím dodneška. No 49 procent a propadák.

plakát

Dívka a moře (2023) 

Každý to v sobě máme. Ať už to nazýváme cílem nebo snem. Každý za tím jdeme. Někdo chce uběhnout dávku km, jiný zhubnout 30kg a pak jsou tu ti, kteří vidí dál a chtějí třeba obeplout svět. Schválně ještě nepůjdu na google, zjistit si rozdíly ve filmu a v skutečném příběhu.  Má to svůj důvod. Tak jako vlny v oceánu házely lodí, tak já byl emočně na horské dráze. Film pracuje se vším co od podobného vyprávění čekáte. Vzlety, pády tlačení na tuhle a pak jinou emoci. Že jste to už 100x viděli?  Jenže tady se to povedlo. Tvůrci dokázaly napínat, dojmout, navodit nudu, kterou nahradí pocit zoufalství a nakonec vaše fandění letí k rozbouřenému nebi. K tomu dokázaly přikotvit emoce vedlejších postav. Ukázka toho, jak vaše rozhodnutí ovlivní vaše blízké na mě zafungovala dokonale. A to ve všech fázích vývoje. Film na doporučení milé dámy a 78 procent.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Komentář po sakra dlouhé době. Jak začít? Miluji sérii Rambo a Smrtonosné pasti. Abychom si rozuměli, pětka neexistuje. Jenže jsem si je nezažil v dané době jako takové. Strašně rád poslouchám povídání lidí o tom, co pro ně byl milník v kinematografii. Někdo řekne triky v druhém Terminátorovi, další oživeni dinosaurů v Jurském parku. Jiný nahodí Matrix a ti mladší 3D s Avatarem. U mě to do sebe zaklaplo a vše se slilo až teď.  Mám svou akční sérii, se kterou stárnu a hrdinu, který je neskutečný sympaťák. A dostal jsem svůj milník. Ano, když se mě jednou někdo zeptá, bude to právě čtvrtý JW a jeho akční scény. Jako fanoušek žánru jsem chrochtal blahem, jak u prvního, tak u zbylých dílu. A ten čtvrtý vše zakončil neskutečným pocitem uspokojení.  O filmu jako takovém bylo napsáno mnoho, proto by bylo zbytečné opakovat vyřčené. Já jsem i díky milé společnosti party lidí, měl skvělý zážitek, který ve mě zůstane uchovaný...  Dost  možná navždy. 100 procent.

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Jedno je jisté. Nebyl jsem cílovka. Loki mě vlastně v žádné poloze moc nebavil. Zvláštní je to, že mě žádný díl vysloveně nenudil. Na druhou stranu sej se bavil jen tuším u předposledního. Svět i podstata toho, kde se Loki pohybuje je fajn. Jenže šachovnice nestačí. Figurky na ní, tedy postavy mě nechytli za srdce. Navíc nesnáším ty otevřený konce. No, uvidíme co mí dá druhá série. 65 procent

plakát

Maradona - přísně tajné (2018) (TV film) 

Vlastně by mě zajímalo, pro koho dokument vznikal. Dnešní mladý kluky, Diego zajímat moc nebude. Mou generaci společně se staršími ročníky dokument nemá absolutně čím překvapit, natož ohromit, No a to přísně tajné? To jsme se nedozvěděli. 45 procent

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Jasně, mohlo být lépe. Celé to mohla být méně vata a určité chvíle jsem sledoval s metaforicky zavřenýma očima. Především já ani nevím kolikátá záchranná mise na nepřátelskou základnu už mě i sr...kakala. Ale co? Je to sakra  Ewan McGregor... a Ewan McGregor je  Obi-Wan Kenobi. Já si to jako celek užil. U první a poslední epizody jsem cítil ty pocity, které jsem si přál cítit u celé minisérie. Nejprve jsem byl zklamán z toho, že těch chvil mohlo být více. Ale je to jako v životě. Važme si alespoň těch, které přijdou. 75 procent za fajn návrat do světa SW

plakát

Princezna (2022) 

Bez pár týdnů, je to přesně rok co jsem napsal poslední koment. Musím říct, že až na výjimky jsem si celkově dal od filmů a seriálů pauzu. A Čekal jsem jestli nějaký ve mě zase zažehne chuť se z dojmů vypsat. A podařilo se to až jedné milé princezně, spící ve věži. Když zabrousím hned pod sebou na koment LACIKEho, hned vidím, že nejsem jediný, koho napadlo přirovnání k videohře. A přesně tak jsem si připadal i já. We are going to fight!!  Konečně snímek který si na nic nehraje. Od začátku si sám ze sebe utahuje, ví, že celé je to hloupé a ani na vteřinu se nehodlá brát vážně. I ty výcvikové pasáže, jsou nesené v dokonalém satiristickém duchu. A já ten krvavý nášup žeru. 90 procent za to, že se tvůrcům podařilo, stvořit přesně co chtěli. A já říkám: Finish him!!!

plakát

Poslední žoldák (2021) 

Invaze Žána na Netflix u mě vyvolala nadšení. Spojení akční legendy, francouzské komedie a utahování ze sebe sama, mi zněla skvěle. První na co jsem si vzpomněl byl Špión se Stathamem. Říkal jsem si, kéž by se to roli právě Jasona blížilo. Bohužel se tak ale neděje. Když už to tak může vypadat, jakoby se stroj zadrhne. Když se tvůrci touto cestou vydali, měli jít až na dřeň. Zde jsem ale dostal jen Žána, otravnýho syna a pár postav z nichž mi přišla zábavná pouze chlápek z ambasády. Ten trouba si kradl všechen prostor pro sebe a byl skvělý. Musím říct, že i když to celé má "jen" 110 minut, přišlo mi to o dost delší.  U mne zklamání za 55 procent.

plakát

Oko za oko (2019) 

Opět FR a mnou nepříliš probádané thrillerové vody břehů španělských. V paměti mám dva a La cara oculta (2011)  je pro mě stále geniální. Oko za oko mě rozhodně bavilo. Jako někdo kdo si užíval Narcos,i linka s dealery. Ta hlavní ale byla i přes jako obvykle skvělé herecké výkony dost pomalá. A závěr zase možná naopak až příliš rychlý. Ale popořadě. Celé se to opravdu dost táhne. Asi 4x jsem sáhl po telefonu abych se podíval na sportovní web. Na druhou stranu jsem vždy telefon zase položil a neměl chuť ani jednou dát pauzu. Jak se film přesouval k poslední třetině zoufale jsem už chtěl nějaké vzrušení. Když přišlo nebyla to taková pecka jak bych si představoval. Musím tedy přiznat, že pointu jsem trubka přehlédl a byla mi vysvětlena později. Děkuji královno :-) Kolem a kolem fajn podívaná ale ze židle mě nezvedla. 69 procent.