Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 863)

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Slušný a velice zábavný počin v rámci (francouzské) romantické komedie. Jen ten klišé závěr celou snahu shazuje...

plakát

Oceány (2009) 

Nádherné obrazy a záběry. Komentář a dokumentární část trochu slabší, přesto úžasný počin.

plakát

Panna nebo orel (2010) 

Teen komedie po dvěstěpadesátéosmé? Ano i ne. EASY A není úplně hloupá zábava, i když řeší témata stejná jako ostatní podobná "veledíla". Kouzelná Emma Stone drží film nad průměrem a občas vkusná zábava ve stylu seriálu Daria potěší.

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Po prvním díle nebudu samozřjemě ještě hodnotit, ale krátký komentář si neodpustím. Znám britský originál a ten stojí za to! Je to naprostá pecka a ani se nedivím, že si to Američani vzali a předělali. Jen jsem se bál, aby to nedopadlo jako jiné předělávky (třeba Červený trpaslík). Takže -na originál to nemá, to je prostě fakt. Seriál kopíruje děj naprosto dokonale, jen se uzpůsobilo prostředí a zmodernizovaly či zamerikanizovaly některé hlášky. Prostředí je mi sympatické - Chicago a jeho předměstí znám osobně, takže jsem se cítil "jako doma", jazyk je přeci jen taky srozumitelnější - i když to nesrozumitelné mumlání originálu má něco do sebe. Postavy jsou více pohledné, abych tak řekl, a to už se tolik nehodí (přeci jen to má být absolutní spodina a looseři od narození). Co se nepovedlo je William H. Macy, mám ho jako herce rád, ale Frank Gallagher není role pro něj. Ani zdaleka - ten Davidu Threlfallovi z původního seriálu nevyrovná ani po (pozvracené) kotníky. Jinak to ujde, ale originál je holt originál...

plakát

Černá smrt (2010) 

Zajímavé téma, které se točí okolo středověku v Anglii, kdy je celá zem postižena morem, naboženští fanatici však mají plné ruce práce s pronásledováním čarodějnic a nekromantů (čímž vybíjí zbytky té zdravé populace). Docela by mě zajímalo jak tohle vlatně lidstvo přežilo... Hluboké filosofování (jak se z některých komentářů mohlo zdát) nečekejte, nejde však ani o prostý film typu Solomon Kane, Christopher Smith na to jde inteligentně a celkem bez zaujetí (a hlevně bez patosu!) vytváří výjev ze střetnutí církve s "pohany", života se smrtí a vlastně i vychytralosti se slepou blbostí. Ideově velmi podobné Agoře, která ve mě vyvolala více emocí, ale také byla více jednostranně vyprávěna. Na Black Death je zajímavá kromě příběhu i vizuální stránka a také hodnověrné prostředí...

plakát

Po životě (2009) 

Pěkný počin na pomezí thrilleru a hororu, který pohlíží na duchařské téma, na hranici života a smrti trochu jiným způsobem. Určitě stojí za zhlednutí, i když jsou tam hluchá místa a nebýt výborné atmosféry, tak půjdu z nudy s hodnocením asi níže. Takto slušné 3*.

plakát

Čtyři lvi (2010) 

"One sheep was killed during shooting of the movie" Krásná práce - britská černá komedie s humorem, který mi sedl. Tedy příjemné překvapení a pořádné potrápení bránice. Více takových filmů!

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Velice zajímavý nápad, zajímavá koncepce. Bohužel to samo o sobě k dobrému filmu nestačí a i když se v rámci minimálního prostoru předvedl jak kameraman, tak střihač, celkově mě snímek přilíš nezaujal, trochu nudil. Nevím, asi bych si v rakvi tolik nehrál s tím zapalovačem... průměrné.

plakát

Vánoční příběh (2008) 

Rodinné evropské drama ve stylu Rodinné oslavy? Ano, možná až moc podobné - i ten styl kamery mi připomenul Dogma 95. Jak to tak ale bývá, stejná věc podruhé už nemusí být (a většinou není) tak dobrá. Takže Vánoční příběh není tak precizní, je zdlouhavý, místy nudný a ve výsledku rozhodně snadno zapomenutelný (narozdíl od Rodinné oslavy, která i po letech nezmizela z mých vzpomínek).

plakát

Dívka odjinud (2010) (seriál) 

Skvělý nápad a úžasný potenciál! V první polovině první série určitě velice kvalitní podívaná, která udrží pozornost, trochu se veze na oblibě různých fantasy světů, přesto si buduje ten svůj, který je popravdě velmi zajímavý. V druhé polovině však následuje jakýsi propad a celý příběh je zakončený opravdu neuvěřitelně hloupě. To snad ani nemohl vymyslet člověk, který nám představil svět Fae. Závěr stál seriál jednu hvězdičku a tak jsme (zatím) na 3*. (1. sezóna - 65%)