Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Dokonalost sama, takhle bych si to představoval... Kubrick mě tímto opusem naprosto uchvátil, dokonalá hudba, skvělá výprava, věrný přepis knihy (pravda, kniha vznikla na základě scénáře), ba co víc - ve výsledku ještě lepší než předoha, ta spousta věcí k zamyšlení a námětů k intelektuální diskuzi. Pro opravdové filmové gurmány...lahůdka sci-fi žánru, ve které spojili síly dva z nejlepších - Stanley Kubrick jako zastupce režijního mistovství a A.C. Clarke, mistr pera.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Znáte někdo tento snímek? Takový malý nenápadný, zná ho jen několik vyvolených...ne, teď už vážně. Tohle je jednoduše TEN film, pravý kult, zábava při každém shlédnutí, hlášky kterými se vždy se známými pobavíte. Těžko, ale velmi těžko, hledat chyby...

Sladký život

Sladký život (1960)

Co dodat? Jednoduše to nejlepší...podle mě určitě od Felliniho, možná úplně. Není nad večer strávený ve filmovém klubu u tohoto snímku. Daly by se o něm popsat stovky stran, ale proč? Stačí se podívat...znovu a znovu

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

To je nádherná perla naší kinematografie. Opravdu jsem byl nadšený, když jsem si mohl den před štědrým večerem zajít do kina na Spalovače mrtvol...a tak nějak násat atmosféru. ještě teď to cítím. Nezapomenutelné!

Láska je láska

Láska je láska (1998)

Pro mě zlomový film. Zamiloval jsem si švédskou kinematografii, ten cit s jakým dokážou vyprávět teenagrský (žánr tak zničený americkou produkcí) film. Zamiloval jsem si Alexandru Dahlström (a marně sháním její další filmy) a vůbec herecké výkony. A už vůbec se nemůžu vynadívat na nezapomenutelnou scénu z konce tohoto skvostu mezi filmy o mladých.