Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Pro mě srdeční záležitost. Naprosto neuvěřitelná atmosféra s úžasnými detaily v každém záběru. Hromadu scén mám stále před očima.

Ghost in the Shell

Ghost in the Shell (1995)

Pro mě jedno z mistrovských děl Asijské animace společně s JIN-ROH. Na tomto snímku oceňuji hlavně atmosféru, která mi místy připomíná Blade runnera a je pro mě taková příjemně pomalá a zamyšlená. Druhá věc která se mi líbila a na čem je celý koncept Ghost in the shell a pokračování postaven, jsou filozofické úvahy kde je hranice mezi člověkem a androidem, či zda může android a potažmo umělý mozek získat lidskost či duši.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Můj kultovní film a kultovní fantasy. Arniho životní role (ano s Terminátorem :-). Opět prkenej ksicht. Výrazy, které předvádí, mě vždycky neuvěřitelně pobaví. Naštěstí v době vzniku měl film i jiné kvality. Film má dokonalý soundtrack.

Zajatci robotů

Zajatci robotů (1989)

Staré robotické postapo z doby, kdy Japonci těžce ulítávali na velkých robotech. V nebojových scénách je pro mě vynikající atmosféra a “color“ postapo industriálu. Bojové scény trochu ruší levné triky, nekvalitní zadní projekce a chatrnost modelů robotů, což bylo už v době vzniku hodně oldschool. Ale atmosféra je pro mě úžasná, možná trochu ovlivněná nostalgií. Přechody z velkých bitevních scén do opatrného prozkoumávání budovy Kyronu5 s takřka strašidelnou minimalistickou elektronickou hudbou mě stále uchvacují.

Predátor

Predátor (1987)

Jeden z pilířů devadesátých let. Kdo u toho neslintal blahem, jako by nežil..

Počátek

Počátek (2010)

Po prvním shlédnutí jsem byl fakt odvařený, neuvěřitelně strhující myšlenka, pevně vsazená do brilantní podívané. Náramně jsem si to užil . Při druhém a třetím shlédnutí už to taková jízda nebyla a dokonce mi některé scény přišli jako prachsprostý kalkul na diváka, jak vyvolat pocit vodvařenosti a poprděnosti z celého filmu. Ale i tohle je filmové umění. Nebudu hodnocení sundavat za kvalitní ošálení.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Málokterý film se stane naprostou klasikou známou napříč celou společností. Hasta la vista, baby identifikuje každý, stejně jako prezervativ. Humanistický podtón, kdy si plechový Arnold začne vážit života, vyzdvihne humánost proti chladné kalkulaci bezcitného stroje. Nakonec se T-800 stává takřka Johnovi fotrem..

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Jedinečná Ridleyovská práce s napětím a atmosférou. Pro mě stejně úžasná jako v Blade Runnerovi. A i nyní musím poděkovat za nebožtíka Gigera, díky za jeho zapojení.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Takhle má vypadat dvojka! Vytesat do kamene. Každou z postav znám jako své boty. Děkuji Jamesi.