Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

F. L. Věk

F. L. Věk (1970)

Moje absolutní česká seriálová jednička, která má co říci v každé době. Hvězdné obsazení, ve kterém každá, i ta "nejmenší," postava zazářila. Klaním se Františku Filipovi a obtisku jeho čisté duše v tomto citlivém režisérském opojení. A děkuji Radkovi Brzobohatému - je pro mě navždy Františkem....

Muži na křídlech

Muži na křídlech (1978)

Čtu si všechny komentáře a navrhuji demonstraci s hesly: Konec telenovelám a vymývání mozků ! Vraťte nám Muže na křídlech!

Comeback

Comeback (2008)

Je to nějaké zvrácené kinematografické kouzlo, ale zafungovalo na naši celou rodinu. Byla jsem vtažena, vrtíce hlavou, co že je to za pitomost - a nakonec - světe, div se, mě to dostalo, jako všechny. Přiznávám se všem nos ohrnujícím kritikům, že oblíbenost tohoto seriálu u nás hraničí s diagnózou, jelikož si díly pouštíme pro radost i k jídlu. Aby toho nebylo málo, na Silvestra jsem pro rodinku připravila velký test znalostí filmových soundtracků a - detailů Comebacku: tento byl všemi zvládnutý způsobem, že jsem chvíli zvažovala vrcholný úspěch v národním klání. Takže - hlásí se někdo dobrovolně? :-)

Broučci

Broučci (1995)

Vynikající animace, nádherné loutky, sametový hlas Jana Hartla a milovaná knížka mého dětství ožila, aniž by ztratila cokoliv ze svého kouzla. Pokaždé znovu žasnu, s jakou laskavostí a moudrostí se dětem i dospělým předkládají v příbězích broučků různé roviny života : výchova neposlušného broučka, láska rodičů, trpělivost v dlouhé zimě, učení novým věcem a přijímání zodpovědnosti, čas rivality a namlouvání, umění pracovat, odpočívat i oslavovat, ostražitost před nepřáteli, ochota pomáhat a pomoc přijímat, dobrý "singl" život Janinky, očekávání těhotenství, láska ke všem dětem - včetně toho nemocného na nožičky - a nakonec i smíření s dočasností života, kdy "za broučky, kterým zhasly lucerničky, svítí zase jiní." Atˇprožíváte cokoliv, můžete se v příbězích broučků najít. Já se našla už jako malá, kdy jsem uměla první stránky knížky zpaměti. A pamatuji se, že jsem chtěla čistou lucerničku, až jednou poletím... to proto ten nick: světýlko :-)

Dobrý den, pane Offenbachu

Dobrý den, pane Offenbachu (1977)

Tohle si pamatuju, u nás to šlo o pár let později, byla jsem čerstvá náctiletá a hrozně mě to bavilo. Hudební, inteligetní, vtipné. Pročpak to zmizelo z televize, pročpak to nikde není? Pročpak?!

Osudová láska Jany Eyrové

Osudová láska Jany Eyrové (2006)

Zpočátku se mi to zdálo rozvláčnější a nechápala jsem vysoké hodnocení. Dneska, kdy mám druhý den tohoto filmového skvostu plnou hlavu, si říkám, že ty čtyři hvězdy jsou nejspíš málo. Pokud máte kouska srdce v těle, vtáhne vás to a nepustí a s oběma hlavními postavami trpíte, toužíte, doufáte a vzdáváte hold lásce, o které jste vždycky snili: čisté, opravdové, hluboké, nepředstírané a sebevydávající lásce, která roste i přes všechna úskalí. Její uvěřitelnost je dílem citlivých hereckých výkonů postav Jane a Edwarda, s jehož rozervanou duší ladí hluboká rozeklaná údolí nádherného anglického venkova.