Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (305)

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

A žili šťastně až do smrti...v čelistech megalomansaura...kolem ještě proběhl Jeff Goldblum se slovy: "Já vám to říkal." Další díl už prosím ne, první je stejně nejlepší, tohle už je dost nastavovaná kaše, ale pořád je to daleko víc koukatelné než předchozí díl. SPOILER: Jen jsem čekala, že si na konci dá Tyranosaurus Rex s tím mutantem high five.

plakát

Zakletý v čase (2022) (seriál) 

Od seriálu jsem vlastně nic nečekala, o to překvapenější jsem byla. Tvůrci si s tím vyhráli, každá epizoda má nějaké téma, kterému se věnuje, takže vás ty skoky v čase nezačnou nudit. A je to nejen velice romantické, ale i vtipné. Jednoho dne mi tenhle seriál zlomí srdce.

plakát

Hlídka (2021) (seriál) 

NE, TOHLE NENÍ PRATCHETTOVA ZEMĚPLOCHA...prostě ne. Je sice vidět, že tvůrci četli předlohu, ale veškeré postavy a motivy z ní totálně překopali a pohřbili. Tohle neomlouvá ani nepochopení ducha předlohy, protože příběh nefunguje sám o sobě. Trpaslíci, co nejsou malí, ale jen u Karotky to vadí, snadno zranitelní trolové, postavy měnící motivaci jen tak, protože se to hodí (SPOILER! Celý seriál hledají relikvie, které v posledním díle bez udání důvodů nefunguji. Proč? KONEC SPOILERU). Mohla bych tu popsat několik stran rozčilováním se, jak moc to není ta laskavě humorná a trefně lidská Zeměplocha, která umí tak krásně vypíchnout absurdity běžného života, ale nejvíc mě děsí, že se najdou lidé, kteří si podle tohodle paskvilu udělají obrázek o knižní Zeměploše. RADŠI SI PŘEČTETE STRÁŽE! STRÁŽE! NEBO SE PODÍVEJTE NA ZASLANOU POŠTU, JESTLI CHCETE VIDĚT, JAK FUNGUJE ANKH-MORPORK.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Tak se stejně jako mnozí ptám, proč tohle nebyla ta verze, která šla původně do kin? Protože v přesně takovýhle film jsem tenkrát doufala.

plakát

Aquaman (2018) 

Takhle si to představuji. Pěkně sestavený příběh ze starého známého i nového, zajímavý a oku lahodící podmořský svět, který prozkoumáme skrz naskrz, nějaké ty příšerky a monstrózní akce, ale hlavně plně využitý potenciál herce v hlavní roli. Po Lize spravedlnosti jsem se trochu bála, co s Aquamanem udělají, ale tohle byla parádní jízda. A nějak se stalo, že si zrovna Aquamana ze všech komiksáren, co jich je, pouštím nejraději. POZOR SPOILER! Jen by mě kurnik zajímalo, jak se ti dva vlastně dostali ven z pouště?

plakát

Bright (2017) 

Au, tak tohle bolelo. Protože to mohlo být o tolik lepší! Ten svět byl doslova fantastický, jak je možné, že nemáme víc takových "moderních" fantasy? Ale škoda, přeškoda těch logických bot, rádoby hlášek, stupidních dialogů a ještě stupidnějšího chování všech okolo. Doufejme, že dvojka bude DALEKO lepší.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Tak takový film bych od Guye Ritchieho nečekala. Zajímavá práce s obrazem i zvukem, vlastně je to opulentní podívaná pro oči s parádním soundtrackem, pohráváním si s prolínáním časových rovin scén a originálním pojetím profláklé legendy. Ano, je to moderní pojetí, ale ne tupá řežba nebo bezduchá popkornová honička. Ten film mě prakticky ohromil.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Bylo to nádherné. Zpívalo se tu víc, než bych čekala (přepálený zvuk v kině tomu moc nepřidal), ale slyšet zase zpívat McGregora bylo k nezaplacení. Emma Watson je skvělá a Luke Evans v sobě má kus komedianta (kdo by to do něj řekl?). Až na pár vtípků cílených vyloženě jen na děti to byla královská zábava. Knihomoly tenhle film zahřeje u srdce ještě o něco víc. Sem s dalšími takovými pohádkami! A nechat si na konci titulků vyrazit bubínky svým oblíbeným zpěvákem, to taky člověk nezažije každý den.

plakát

Legion (2017) (seriál) 

Wow! Jako že fakt WOW! Tak tohle bylo neskutečné psycho. Tahle vlna komiksáren "trochu jinak" je něco, co jsme jako diváci potřebovali. A Legion je vážně JINÝ. Nevím, co pochválit víc - celistvost příběhu, psycholadění, herecké výkony, výborné postavy, kameru, práci s efekty a hudbou nebo prostě všechno dohromady? Takhle vypadá seriál roku. A že to byla jízda! Ano, není to seriál pro každého, pilot nebyl něco, co by každý strávil, a opravdu, ale opravdu NEDOPORUČUJI DÍVAT SE NA TO PŘED SPANÍM! Ale tohle je seriál z x-menovského světa, o kterém jste snili ani jste o tom nevěděli (pravda, je to tak "trochu" noční můra, ale nikdo neříká, že sny musí být vždy líbivé, že?). Zajímaví mutanti, jejichž schopnosti nejsou pouhou bojovou vybaveností, velice schopný záporák, který opravdu budí hrůzu, a příběh, který není jen o "záporák chce ovládnout svět, pojďme ho porazit". Vedle tohodle vypadají mnohé x-menovské filmy poněkud bezduše a bezzubě. Čím déle seriál trávím, tím lepší dojem z něj mám. Je to chytré a pečlivě vybalancované psycho, do kterého se bláznivě zamilujete. Už jsem říkala, jak velká zábava to je? Člověk by se z toho zbláznil...