Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené herečky (10)

Scarlett Johansson

Scarlett je jedna z mých nejoblíbenějších současných hereček, možná i nejoblíbenější. Poprvé jsem jí zaregistrovala ve filmu "Perfektní skóre", což nebyl úplně extra kvalitní snímek ale ta holka mě prostě zaujala. Pak jsem zjistila, že to byla ona - ta malá slečna ze "Zaříkávače koní". Dále jsem shlédla "Ztraceno v překladu" a to už bylo jiný kafe. Následovaly další a další snímky a musím uznat, že tahle holka má prostě talent. Navíc je to i kočka a taky sympaťanda. Navíc kromě hraní umí i celkem pěkně zpívat a spolu s hezkou tvářičkou je to prostě ideální kombinace. :)

 

TOP 3

1. Ztraceno v překladu

2. Dokonalý trik

3. Avengers

Sophia Loren

Kam se hrabou Američanky, to Sophia je nejkrásnější. ♥ Jako malá byla pro mě spolu s CC ideál krásy, postupem času jsem začala zjišťovat, že není jen nádherná ale také velmi talentovaná a nesmírně charismatická. Její italský temperament je mi moc sympatický a snad v každém filmu dokáže strhnout pozornost na sebe. Takových hereček už dnes moc není.

 

TOP 3

1. Včera, dnes a zítra

2. Manželství po italsku

3. Horalka

Rachel McAdams

Rachel je kromě toho, že je talentovaná, také neskutečně sympatická osobnost. Poprvé jsem jí zaregistrovala ve filmu "Zápisník jedné lásky", který se mi moc líbil. V poslední době má filmy čím dál lepší, moc se mi líbil "Sherlock Holmes" (oba dva díly, ikdyž v druhém jsem si jí moc neužily) a hlavně "Půlnoc v Paříži". Naposledy jsem jí viděla ve filmu "Navždy spolu" který mě příjemně překvapil a těším se na další.

 

TOP 3

1. Zápisník jedné lásky

2. Půlnoc v Paříži

3. Sherlock Holmes

Léa Seydoux

Ve Francii se vždycky rodily dobré a zajímavé herečky, které může Hollywood jen závidět. Léu jsem poznala teprve nedávno, díky filmu "Život Adele" a hned jsem si jí zamilovala, protože hrála neuvěřitelně uvěřitelně. :) Je velmi přirozená, nevšedně krásný typ a sympatická. Doufám, že po očekávaném úspěchu v novém Bondovi nezanevře na Francii.

 

TOP 3

1. Život Adele

2. Sestra

3. Granthotel Budapešť

Anny Ondráková

Moje láska! Když se řekne Anny Ondra, málokomu se vybaví, kdo to vlastně byl. Kam se hrabe Adina Mandlová (ačkoliv jí mám taky moc ráda), Anny byla daleko slavnější a hlavně talentovanější a to tak, že většinu prvorepublikových hereček strčila hravě do kapsy. Anny byla krásná, roztomilá, měla velký komický talent a ve své době nebylo v Evropě slavnější herečky. A to prosím, byla češka.  Začala už u němých filmů, pokračovala u zvukových a podmanila si celou Evropu a kdyby neodmítla, určitě by pokořila i Ameriku, odkud dostala nabídku. Jen škoda, že později Anny točila ve své domovině čím dál míň. Když jí měla u nás v druhé polovině třicátých let nahradit Věra Verbasová, nebyla to už taková sláva. Ačkoliv byla podobný typ, byla stejně tak krásná a sympatická, tak ten velký komický talent jí prostě chybět. Ale úspěchu se i tak dočkala. Ovšem Anny je Anny. První česká mezinárodní filmová hvězda.

 

TOP 3

1. Důvod k rozvodu

2. Její zpověď

3. On a jeho sestra

Nataša Gollová

Díky bohu za Natašu. Kdo měl u českého filmu nahradit velkou komičku Anny Ondrákovou? Pokud by se neobjevila Nataša, možná byste se dneska u prvorepublikových filmů tolik nesmály. Nataša byla po Anny druhá velká opravdu talentovaná komička. Nebyla to typická krasavice typu Mandlová nebo Baarová ale byla sympatická a talentovaná. Ačkoliv se poprvé objevila ve filmu už v roce 1932 (a to dokonce vedle tehdejší megastar Anny), naplno zazářila až v roce 1939. Škoda, že tak pozdě, protože pak přišla válka a po válce akorát další problémy. Nataša toho mohla natočit daleko víc. Po válce se sice ještě objevila v hodně filmech ale už jen menší role a dřívější sláva se už neopakovala, to ale nemění nic na tom, že Nataša Gollová je zkrátka nezapomenutelná a navždy to pro nás bude především ta bláznivá Eva, co tropí hlouposti.

 

TOP 3

1. Eva tropí hlouposti

2. Roztomilý člověk

3. Kristian

Iva Janžurová

Tomu říkám herečka s velkým H! Jednoznačně jedna z nejlepších českých hereček. Nejvíc se mi líbila ve starších filmech. Například v mé oblíbené komedii "Pane, Vy jste vdova!" byla neskutečně skvělá a svůj talent předvedla v plné parádě. Dále se mi moc líbila ve skvělých filmech jako jsou "Světáci", "Páni kluci", "Čtyři vraždy stačí, drahoušku", "Homolka a Tobolka", "Což takhle dát si špenát", "Zítra to roztočíme, drahoušku...!" a nebo výborná dramata "Kočár do Vídně", "Petrolejové lampy" a "Morgiana". Ale těch filmů je daleko, daleko víc. Důkaz toho, že tato herečka zahraje opravdu všechno!

 

TOP 3

1. „Pane, vy jste vdova!“

2. „Marečku, podejte mi pero!“

3. „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“

Libuše Šafránková

Libuška Šafránková tu prostě nemůže chybět! Pro mě navždy zůstane hlavně tou krásnou a milou Popelkou z pohádky "Tři oříšky pro Popelku" ale tato herečka natočila nesčetně mnoho skvělých rolí. Už jako mladinká se mi líbila v "Babičce", pak jako vodnice Jana v komedii "Jak utopit Dr. Mráčka aneb konec vodníků v Čechách" a pak samozřejmě v pohádkách "Princ a Večernice" a "Třetí princ". Nezapomenutelná byla i ve filmech "Vrchní, prchni!" nebo "Obecná škola". Libuše Šafránková je jednoznačně jedna z našich nejlepších, nejvýraznějších a taky nejkrásnějších hereček.

 

TOP 3

1. Tři oříšky pro Popelku

2. Kolja

3. Vrchní, prchni!

Annie Girardot

Krásná, sympatická a charismatická herečka, která se dokazala prosadit v každém věku a zahrát jakoukoliv roli, ať už komickou nebo vážnou. Neuvěřitelný šarm, talent a sympatie z ní dokázaly stvořit mojí nejoblíbenější francouzskou herečku a žádnému jejímu filmu nepohrdnu.