Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (858)

plakát

Uncharted (2022) 

Hry jsem nehrál, takže zpracování nemůžu hodnotit. Ale stačí se podívat na jakékoliv video a Holland se na Drakea opravdu nehodí. SpiderMan mi tam strašně nesedí a Wahlberg je mi tak odporný, že se kvůli němu vyloženě vyhýbám filmům, kde hraje. Tady jsem se překonal, ale stejně to je hrozné. Logika může soupeřit s MoonFallem, scénář je absurdní. Jako večerní popkorňák pro intoxikovaný mozek asi dobré. Střízlivý mozek se musí úplně vypnout aby se na to dalo dívat. Za mě 1.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Ze série Terminátorů, kde každý následující je nejspíše jen další bobek na hromadu, to má určité přednosti. Člověk konečně vidí válku i přímo ve filmu a ne jen v předpovědích a vizích. Taky někteří terminátoři byli vcelku dobrý nápad (myslím ty obří boty, co se vozili na transportních lodích). Zároveň ovšem některé věci nepotkaly logiku ani z rychlíku. Stejně tak jako mě baví, že létající terminátoři mají asi jako jedni z mála infrakamery a je to jakože by to mělo být něco super? Infrakamery se dají pořídit za pár tisíc, představa, že bojový robot z budoucnosti by neměl podobné možnosti v základní výbavě je asi stejně směšná, jakože vezmu auto a nebude mít posilovač brzd a řízení. Ale ono by se pak asi těžko točil film, když se postavy nemůžou schovat za roh nebo do stínu a supermoderní roboti je přehlídnou. Nakonec vcelku příjemná akce, kterou si umím představit na některém z televizních kanálů jak ji konzumují televizní diváci o víkendu odpoledne nebo večer. Asi něco takového, jako když se vám první rande vlastně docela líbilo, ale už jí nenapíšete, protože podruhé už ji vidět nechcete.

plakát

Interstellar (2014) 

Wow. Just wow. Tak dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbal a zbytečně. Nakonec mě přesvědčil blížící se koncert Hanse Zimmera na kterém rád hrává i hudbu z Interstellar, tak jsem chtěl vědět do čeho jdu. Za mě masterpiece. Trochu mě štvalo, že tak blízko černé díry by byli pravděpodobně roztrhaní na molekuly a proměnění v mráček žhavého plazmatu, ale s radostí jsem tuhle nespokojenost zapomněl a dál se díval na skvělý film. Soundtrack nezklamal. Jeník Pokojíček podpořil film jak jen to šlo a dodal mu velmi osobitou atmosféru. A velká pochvala za originálně a netradičně navržený design pomocných robotů. Konečně něco univerzálního, nehumanoidního a přitom to působilo funkčně a schopně.

plakát

Moonfall (2022) 

Co Emmerich umí jsou staromilská efektně-epická béčka s dokonalými triky. Pokud by šlo o literaturu, Emmericha by člověk sehnal pouze v Levných knihách. Ale popravdě, v Levných knihách jsem sehnal spoustu skvělých kousků, které si rád přečtu. Od Moonfallu jsem moc nečekal, ale parádně mě pobavil a ty dvě hodiny utekly jakoby nic. Je to klasická béčková Rolandovka, takže vypněte mozek, fyzika tady funguje tak, aby zrovna pomohla ději ve scénáří, ale ikdyž se někdy ignorujou některé fyzikální základy tak na druhou stranu jsou zde i docela dobré a nečekaně promyšlené detaily. Každopádně kosmonauti, co mají helmu bezpečně uloženou za sítí...to bylo na facku. Mno...míň než tři hvězdičky to ode mě nedostane. Za mě skvěle strávený večer! A nevím se kterými trikovými firmami Emmerich spolupracuje, ale měly by je využívat i jiní tvůrci. Ty efekty byly dokonalé.

plakát

Batman (2022) 

Jako děcko jsem sledoval Burtonova Batmana, bál jsem se tučňáka, catwoman, žral jsem to všechno. Pak jsem vyrostl, přišel Christian Bale s Nolanem. Jejich militantní a epicko-militantně-realistický Batman mě naprosto dostal. Avšak je třeba přiznat, že tak dokonalá kombinace herců, peněz, hudby a vůbec celé produkce, se nedá jen tak předehnat. Poté Ben flek se pokusil z toho všeho udělat širší CGI vesmír a zapojil se do DCversa. Smůla. Ben šmouha bude z mého pohledu asi nejtrapnější netopýrák z těch moderních. Ale teď už k současnosti. Pattinsonovi jsem věřil už od prvních trailerů. Udělal si nekonečný trapas tím, že začal Twighlightem. Ale bez toho by se nedostal dál a nakonec mu to pomohlo. A po tom, co jsem jej viděl v pár novějších filmech jsem plně věřil, že Batmana zvládne skvěle. Pattinsonův Batman je konečně ta zoufalá, depresivní, noirovská svině, která sice nepoužívá zbraně ale sejme každého, kdo si o to koleduje. Letošní Batman je DLOUHOU, maximálně osobní a intimní NOIR detektivkou, která i přes svou délkou odsýpá a na nikoho se neohlíží. Pokud někdo čeká dalšího Nolana, tady nehledejte. Film je naprosto svůj, Pattinson si ho i přes své omezené herecké schopnosti krade pro sebe a svým podáním kombinuje Burtonovu pohádkovou depresi s noirovým vyprávěním a beznadějnou detektivkou. Scénář má sice pár logických děr (proč se američtí idioti šli schovat před povodní do největší misky na manhattanu), ale jako takový mi žádný problém nedelal. Akčních scén je bohužel málo, ale když už nějaké jsou, jde z nich cítit hněv, lidskost a chyby. Nemáte pocit, že koukáte na supermana, ale že opravdu jde o nasraného trénovaného chlapa, který neumí všechno a občas to i posere. Já doufám, že tahle franšíza nevyteče do hajzlu stejně jako předchozí aflekoviny. Já vlastně ani nevím, co víc říct, tohle byl hodně dobrý film. Bylo tam ale něco, co mi vadilo, nevím co to bylo a nedokážu do popsat, ale bylo to něco, co mi brání tomu dát 5 hvězdiček. Asi to chce nějaký větší drive nebo já nevím. Každopádně tohle je asi nejbatmanovější Batman za posledních 30 let, takže nejvíc Batman mého života. Škoda jen, že ten maximální noir s vyprávěním na začátku netrval celou délku filmu. Snad se to příště zlepší. Za mě 4, nevím jestli mi to stojí za 5. Časem třeba zlepším. Jestli uvažujete jestli na to jít do kina ....už klikejte na rezervaci!!!

plakát

Eternals (2021) 

Naprosto absurdní levičácká agitka s téměř maximální inkluzí. Bílý, britský, asiat, mongol, ind/íránec, teplý negr, teplý muslim, trans děcko, asiatka, mexičanka, (a tady se Marvel vyšvihnul a předběhl ostatní) hluchoněmá negerka. Takže inluzivní jsou už i postižení. A když už mluvíme o postižených, tak je třeba zmínit i režii a scénář. Tohle je naprosto stupidní film a jedinou hvězdičku dávám za Maddena, který byl fakt baddass, trochu ve stylu Homelandera. Ale i tohle mohlo být daleko lepší. A jinak ano...je tady líbací scéna mezi černým buzíkem a teplým muslimem. Uvažuju jak směšnější ještě márvel dokáže být ve filmech budoucích.

plakát

Kingsman: První mise (2021) odpad!

Naprostý bizár sestavený z debilních dialogů, přemíry CGI, absurdního scénáře, mylijonu rádoby cool scén a znuděných herců. Absolutně plytké, neschopné i při rádobyvážné zápletce vytlačit jakoukoliv emoci a seroucí na historická témata. Mě tihle kundmani nikdy nebrali, ale tohle byl fakt těžký fail na který zítra zapomenu stejně jako na ty předchozí. (u těch předchozích jsem si musel najít svoje komentáře abych zjistil co si o tom vlastně myslím. Ano, tak zapomenutelná pičovina to je tahleta cool série). Být mi 12, štěkám nadšením, ale takhle....

plakát

Tropická bouře (2008) 

Moje guilty pleasure. Perla s naprosto perfektním Downeym a Cruisem. Nebojte se toho, je to stupidní, ale geniálně stupidní.

plakát

Život Briana (1979) 

Říkám o sobě, že miluju britský humor. Kolega jej nesnáší. Asi jsem měl špatnou představu o tom, co je britský humor. Pokud je totiž tohle zástupce klasického britského humoru, pak jej pravděpodobně nesnáším taky. U filmu jsem se zasmál jednou a to jen u Bigus Dickus scény. Druhý plus byly narážky na transgender (v roce 1979!!! ) na sedačkách arény. Jinak absolutně nevkusně nevtipný humor, přepálené a zbytečné scény (co bylo to UFO?) a obecně jsem nechápal, proč tohle někdo označuje za nejvtipnější komedii a podobně. Pythoni a jejich humor/filosofie jdou mimo mě asi stejně jako Cimrmani. Díky za ochutnávku, více již nechci.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Perfektně natočené nadčasové dílo o tom jak to vypadá, když se k moci dostanou fanatičtí psychopati a nikdo se jim nepostaví. A o tom, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Muselo být šílené žít v té době, ale to samé se dá říct o spoustě dalších totalitních časů. A bohužel i o tom, co je zase za dveřmi. Kdo se nepoučí z minulosti, nejspíš si ji sám znovu zopakuje. Viz dnešní hyperkorentní doba plná cenzury, politických procesů a LGBT/tolerantnímu/covid/eko/Putin-ukrajina - fanatismu. Film, u kterého bych čekal, že jej Ministerstvo pravdy zakáže.