Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (858)

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Naprrosto klasická a tuctová americká.... "komedie" ....u které se člověk moc nenasměje, která je naprosto předvídatelná a která toho vlastně až tak moc nenabízí. Až na skvělou Jennifer Lawrence, která si tu vcelku příjemně a civilně zahrála a ještě k tomu šla donaha. Očividně už se z fappeningového traumatu oklepala. Za mě super, já jí fandím. Zároveň film ale působí v současnosti docela svěže, žádné woke sračky a progresivní výchova, naopak docela dobrá kritika současné mladé generade retadovaných dospívajících. Vím, že za měsíc si vzpomenu jenom na Jennifeřiny kozy, ale ztracený čas to nebyl.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Série 9 (2013) (série) 

Po letech jsme dokoukali celý HIMYM a bohužel devátá řada je neskutečně ubohá. Pár dobrých dílů se najde, ale naprostá většina je nudná vata o ničem. Plná recyklátů z předchozích sérií, nesmyslů, špatných scénáristických rozhodnutí a příšlišného citového tlačení na pilu. A když už teda ten mrdník zoufalosti nějak fungoval a celou sérii si budoval nějaký příběh k zakončení tak poslední dva díly jakoby najednou psal úplně někdo jiný, hodili všechen vývoj postav i příběhu do hajzlu a udělali to zase úplně jinak. Tenhle seriál měl skončit pátou, max šestou sérií, je smutné kam se to dostalo. LAZY WRITING!!!

plakát

Oppenheimer (2023) 

Ač jsem čekal o něco lepší film a techničtější pojetí (se zfilmováním i například nehody, kde umřel Louis Slotin, která zde chyběla), dostal jsem co jsem dostal a zklamán nejsem. Nolan se svým stylem si tady vyloženě užívá a nevěřil bych, že konverzační drama může být podané takovou formou. Hudba naprosto perfektní, celkem jsem se divil, že ji nedělal Zimmer, ale už od prvních tónů vám bude jasné, že koukáte na Nolana i kdyby jste to předtím nevěděli. Možná jen škoda zbytečně přepálené stopáže. Jsem si jistý, že kdyby to mělo o 30 minut méně, nic by se nestalo. Co je ale perfektní jsou herci a jejich výkony, v čele s Murphym a Downeym opravdový herecký koncert.

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

Takové nemastné, neslané. Skoro to působí jak nějaký televizní film. Ale má to naprosto skvělého záporáka, takže ty tři dám a kromě něj a výbušné kapsle v hlavě už si na to nejspíš nikdy nevzpomenu.

plakát

Mission: Impossible II (2000) odpad!

Strašná sračka, už dlouho se mi nestalo, že bych se těšil, až film skončí. Jak napsala HoneyBunny, co Wooovi přijde cool, mi přijde pro smích. Navíc kromě přepáleného a rádobystylového vizuálu člověk musí trpět absolutně se nehodící soundtrack. V některých scénách to bylo strašné. Doufám, že už žádný film od Johna Woo neuvidím. Těžko uvěřit, že se z takového průseru série M:I vzpamatovala a došla do tak dobrého stavu v jakém je dnes. A ten záporák...koho napadlo obsadit takového divného trotla Dagreje Skota. Utrpení ho vidět hrát.

plakát

Mission: Impossible (1996) 

Vlastně kromě ikonické scény Toma na lanech a paranoidního "mission failed" začátku nic extra zajímavého. Z dnešního pohledu je dost mínus i devadesátkový styl technologií, aneb hackování stylem "napíšu activate alarm, počítač ví, že má aktivovat alarm" Ale jako začátek série a klasika je to dost povedené. Znovu to vidět nepotřebuju, ale stráveného času úplně nelituju.

plakát

Trol (2022) 

Nechápu ten hate v hodnocení. Troll byl náhodou dost dobrá zábava. Pokud je tady nějaký fanoušek Emmerichovy Godzilly, tohle je perfektní volba. On je to co se týče stylu, scénáře, jednotlivých scén (průzkum stop, nahánění taxíku/žlutého trucku, scéna s umírajícím okem) a celkového vyznění vlastně takový norský remake Godzilly. Jsou tam sice občas různá vojenská klišé, pár nelogičností, ale obecně je to fakt dobře zvládnutý a zábavný film. A možná se budu opakovat, ale tahle loňská NORSKÁ jednohubka má lepší triky než třeba většina Marvelovek a DC filmů za posledních 5 let. Asi by bylo dobré se tady trochu zamyslet, páni z Marvelu a DC. Za mě naprosto perfektní zábava ve stylu o dekádu zpátky. Good old times.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Opět za mě super. Jak jdou roky dál, tím víc zjišťuju, že Tom Cruise je prostě jistota, která mě v kině nezklame. Pořád je to staré dobré Mission Impossible, pořád skvěle baví. MI a Nolanovky jsou dnes dva hlavní důvody proč chodit do kina. Alespoň pro mě v době převařených komixovek, které vlastně už nemají co nabídnout. Cruise vždy nabídne poctivou akci, poctivé řemeslo a ve svých filmech často přímo nasazuje svůj krk, což se cení a na filmu to jde dost poznat. Nelituji lístku a jsem si jistý, že na Part Two půjdu do kina taky. Jen tak dál!