Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

U Konce světa

U Konce světa (2013)

Tady fakt není o čem uvažovat, takhle dobře a přitom přirozeně jsem se nepobavil hodně dlouho. Pegg, Frost, Wright...to je prostě banda magorů a tuhle trilogii zakončili naprosto dokonale. Jejich druh přirozeného a plynulého humoru bez nějakých rázných rozesmívaček, jak jsme zvyklí, prostě můžu. Člověk si připadá "ty vole dyť tam nic moc fest vtipného nebylo, proč se směju?" A o tom to je. Navíc prostě nikde nenajdete lepší hospodské rvačky než tady. Oproti těmhle akčním scénám je i Man of Steel hovno!!! :-) A fest se těším až si dám zase někdy dostaveníčko s Doktorem Inkem.

Captain America: Návrat prvního Avengera

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

Byl jsem dvakrát v kině a dvakrát spokojen. Vidím tam jenom dva nedostatky, první je v rychlých soubojích nepřehledná, roztřesená a strašně zbytečně stříhaná kamera. Druhá věc byla, že ačkoliv se film jmenuje Winter Soldier, tak samotný Bucky nebyl až tak zásadní postavou jak by se dalo čekat, a spíše hrál druhé housle. Ovšem fenomenální druhé housle! Pro mě jako fanouška Marvelu a jeho MCU není jiná možnost než 5. Výborně. edit: Asi nejlepší film od Marvelu.

Deadpool 2

Deadpool 2 (2018)

Asi jsem se trochu bál, že bude dvojka jen odvar, nebo naopak zbytečně přebujelá jednička protože peníze. Ale ne...je to jedno z těch dobrých pokračování, které první díl přebije, vylepší, rozvine a jede si svým stylem. A přitom tak nějak pořád stejným stylem jako jednička. Těžko popsat. Je to neustálá jízda hlášek, akce, humoru, nadsázky, dělání si prdele snad ze všeho a nejvíc Marvelu a DC. Někomu může kadence vtipů přijít až moc, ale mě tento styl naprosto vyhovoval. Hlavně proto, že se film nebere vůbec vážně a Deadpool to dává výrazně najevo. O to víc člověka překvapí, že ve filmu naprosto bezchybně fungují i temné a emocionální pasáže. Za toto si scénář a režie zaslouží potlesk. Závěrem dávám plný počet a Deadpool 2 je pro mě nejlepší film tohoto roku. Infinity War si můžou tak maximálně jit čupnout do rohu a zpytovat svědomí, hlavně s tou emocionální částí. A naprosto mě oddělalo, jaký smysl pro detail měli tvůrci v celém filmu včetně soundtracku. Holy Shitballs a ostatní chorálové kousky přímo v orchestrálu Tylera Batese mi nechaly spadnout čelist. Docela mě baví některá místní kritika toho, jak je Deadpool pubertální a podobně. Jako by to před návštěvou kina nečekali po všech trailerech a dokonce i úchylných plakátech. To je jak jít na nějaký horor a pak kritizovat, že byl strašidelný. Za mě tedy 100%, jen málokdy mám po odchodu z kina takto uspokojivý pocit.

District 9

District 9 (2009)

Co Blomkamp vykouzlil s částkou, kterou na to dostal, je neuvěřitelné. Film se pomalu rozjíždí jakoby dokumentárním stylem, člověk se postupně dostává do obrazu a zrovna ve chvíli kdy už by jej to mohlo začít nudit se rozjede akční stránka filmu, která nemá chybu. Triky jsou zde použity hodně opatrně, ale vždy na nejlepším místě a jak už zde bylo řečeno, každý dolar byl protočen aspoň pětkrát. Film má své zápory, určitou béčkovitost a některé fakt divné "náhody", ale co se týče zpracování a invence, pro mě jednoznačně film roku 2009. Nemůžu dát méně než 5*

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Jízda od začátku dokonce. Graduje to, graduje....furt to graduje, říkáte si, teď příjde finále, suprové finále, no jo, je to boží, teď už to bude jen o ničem. A ono prd, jízda jede dál a ještě víc a víc. Nolan se opět předvedl a vytvořil mistrovské dílo. Trochu lituji, že jsem Ledgera neznal dřív, bohužell žádný jeho jiný film mě zatím nenalákal a ani neláká, ale na druhou stranu jsem i rád, protože si ho milerád uchovám v paměti jako dokonalého psychopata Jokera. Jediné co bych snad filmu vytknul bylo až přehnané chroptění Batmana, tady Christian Bale fakt ujel, ale jinak zasloužených 5 hvězdiček. A kdyby šlo, dal bych i šest.

Kmotr

Kmotr (1972)

Jak tenhle film tak i knižní předlohu nemůžu slovně hodnotit, neboť jakákoliv chvála kterou bych napsal by nestačila.

Superpoldové 2

Superpoldové 2 (2018)

Po špičkové jedničce jsem se trochu bál jak se to po sedmnácti letech vůbec povede dát dohromady. A světe div se, povedlo se jim to. Opět nálož skvělého jednoduchého (ale zároveň dost promyšleného a předem pointovaného) humoru. Pozorovat tuhle bandu prostě existovat je asi stejně boží jako "dělat pitšoviny" s vlastním kolektivem. Určitě bych ale doporučil podívat se nejdřív na jedničku, bez ní a znalosti poměrů docela chápu, že film někdo odpálí jako blbost už jen kvůli nepochopení stylu a humoru. Doufám, že při intervalu 17 let na díl se ještě někdy dočkáme i trojky. Za mě jasných 5. Tyhle dva filmy jsou moje srdcovka.

Eurotrip

Eurotrip (2004)

Ač z mnoha pohledů určitě stupidní americká sračka (a tyhle názory opravdu chápu, protože to má v sobě tolik USA stylu, že by jednoho jeblo), pro mě jeden z nejpřehrávanějších filmů puberty a můj osobní kultovní snímek. Neustálá jízda dělající si prdel z klasicky ikonických zemí Evropy a stereopypů o nich. K filmu musí člověk přistupovat jako ke karikatuře, pokud jej začne brát trochu vážně, jde hodnocení rychle dolů. A pokud někdo dobře zná Prahu, hodně natáčecích míst pozná.

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Už kvůli zamyšlení nad životem bych tenhle film doporučil alespoň na jedno podívání každému!