Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (410)

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2022) 

Ano, dámy a pánové, takhle ano. Tohle mi fakt sedlo. Napínavý a řádně drastický, skvělá kamera a celkový design, je to krátký, takže jízda od začátku do konce. Pár menších chyb tam je, ale čert to vem. Body navíc za scénu v buse a za drsnej konec 😁 Sice už mě to nevyděsí tak jak verze z roku 2003, ale to mi bylo 11, takže sem to bral jinak 😅 Rozhodně lepší jak filmy z let 2006, 2013 a 2017. Tohle se Netflixu povedlo, a já doufám v další pokračování. A klidně bych pánům svěřil i další hororový značky 👍 Vzhledem k zdejšímu sh*tstormu nadsadím hodnocení na plný počet, protože tady těch 40% je fakt bída a nechápu, proč lidi koukají na slasher, když evidentně slasher vidět nechtějí

plakát

A jak to bylo dál... (2021) (seriál) 

Všechno překousnu, ale jak se Miranda chovala? To mi vadilo. Linka s Božským je pochopitelná a fajn posouvá Carrie dál, propaganda není propaganda, takový New York teď prostě je… Ale chyběl mi vtip. Víc vtipu. Bylo to hrozně depresivní a to byla škoda. Ani nevím jestli chci další řadu, možná ne, možná jo… Tak uvidíme, co vymyslí dál. Návrat Samanthy by ale potěšil.

plakát

Hotel Transylvánie: Transformánie (2022) 

Achjo, tak nic. Jednička byla hodně fajn, dvojka ještě jakžtakž taky, trojka už mě moc nebavila a teď přišla čtverka. No a ta pokračuje v sestupné tendenci. Usmál jsem se asi jednou, po zábavné stránce to byla dost bída… a vlastně i po příběhové. Ale dětem se to asi líbit bude. Ještě že to šlo na stream, platit za to v kině, byl bych fakt naštvanej.

plakát

Vřískot (2022) 

K Vřískotu mám velký vztah. Byl to jeden z prvních hororů, které jsem jako malý kluk viděl a hrozně mě bavil… Proto jsem rád, že se opět vrací. A vrací se s plnohodnotným pokračováním, i když podle názvu může vypadat, že se jedná o remake. Ano, je to prostě Vřískot 5 a ten debilní název podle původního filmu jim neodpustím (i když je to moderní a ve filmu je to vysvětleno). Vřískot není obyčejná hororová série. Je postavený na tom, že si dělá srandu z hororů a zabiják Ghostface není jedna osoba ale vždy někdo jiný. A stejně je to i tady - hlavní prim hrají odkazy na ostatní horory a odhalování, kdo je to tentokrát… No, na to že je to už pátý díl, tak vše dává hezky smysl a jedná se o velmi povedené pokračování. Nevím jestli je to po jedničce nejlepší film, protože u čtverky jsem se asi bavil víc, ale rozhodně je lepší než dvojka a trojka. A je strašně fajn vidět staré známé znovu v akci. A že mě dokáže Vřískot i dojmout, to jsem nečekal. Jinak je to klasický Vřískot v tom nejlepším slova smyslu, chytrý a hravý meta slasher jak má být.

plakát

Eternals (2021) 

Další film z nekonečného vesmíru Marvelu je tu, tentokrát třetí film čtvrté fáze. A nemůžu se zbavit dojmu, že tohle bylo fakt nic moc. Nevím, co tím chtěl kdo říct. Možná jsem jen zdegenerovaný klasickým MCU cirkusem, možná mi jen chybí ta krásná úzká provázanost předešlých fází, protože upřímně, zatím čtvrtá fáze moc příběh netvoří, neposunuje dopředu, prostě stagnuje. Neustálé odkazy na lusknutí už taky začínají nudit. V tomto existuje velká naděje, že už v následujících filmech popojedeme. Čeká nás za měsíc třetí Spider-Man a příští rok druhý Doctor Strange. Samotný film je fajn, lehká změna stylu potěší, úmornou délku si ale mohli odpustit. Příběh, zvrat a postavy super, finální scéna ale strašný sh*t… jako vážně ta “bouřka” a to co následuje… Jak z finále originálního Mortal Kombat 🤣 No výsledek pro velký Marvel fandy klasicky dobrý, pro obyčejný diváky to bude možná těžší zkousnout…

plakát

Duna (2021) 

I když sem se snažil k tomu najít cestu, moje srdcovka to úplně nebude. Je pravda, že ze začátku jsem se dost nudil, ale postupně mě to i začalo bavit, ale zas ne tak moc, aby mě to vtáhlo tak jak mělo. Nicméně vidím to tam, vidím tam ten absolutní audiovizuální masterpiece, tu péči, tu snahu. A to všechno dost cením. Na druhou část (prý tu lepší dějovou část) se těším, tak uvidíme, jak komplexní to nakonec bude a jak moc budou knižní fandové spokojeni. Jo a knihu si snad budu muset pořídit do sbírky 😄

plakát

Halloween zabíjí (2021) 

Michael Myers je po třech letech zpět s pokračováním vynikajícího Halloweenu (2018), který navázal přímo na originální Halloween (1978). A je to velký špatný. Nepíše se mi to snadno, ale je to tak. Hned ze začátku zjistíme, že názvy Halloween Kills a Ends nejsou zřejmě vybrány jen tak a že se vlastně pohybujeme pořád v jedné noci roku 2018. Čili teď se “zabíjí” a v dalším díle se bude “končit”. Tohle dává smysl. A líbí se mi to rozvržení. Co už se mi nelíbí je absolutní tupost postav. Ale brutální. To ať se na mě nikdo nezlobí, tohle mi fakt vadilo. Celkové zklamaní mírní snad jen finální šokující scéna, kterou sem nečekal a k tomu fakt, že se jedná o jakousi výplň před (doufejme) velkým finále, které příští rok Halloween Ends přinese.

plakát

Voyeuři (2021) 

Erotický thriller je mrtvý žánr, který byl na vrcholu především v 90’s. Amazon nyní přináší nový film, který se muže pyšnit tímhle označením. A film je to vskutku skvělý. Nečekaně napínavý a zábavný, s tak dusnou atmosférou, že by se dala krájet. Člověk ani nedutá a říká si - kam až to zajde, co se ještě víc zamotává, to není možný… A když přijde hlavní zvrat, který snad nelze dopředu prokouknout a nikdy by mě nenapadl, je hotovo. Tenhle film mi vážně sedl, a rád ho doporučím.

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Tohle je těžký teda. V první řadě je to úplně něco jinýho, než člověk od Wana (a po trailerech) čeká. Další Insidious nebo The Conjuring se tedy nekoná. James Wan si tu zřejmě splnil svůj divoký sen, a natočil si řádnou ujeťárnu, která dá vzpomenout na šílené italské horory z dávných dob. Víc psát nejde, protože spoilery tady fakt nechceš znát dopředu. Ani bych se nedivil, kdyby to mainstreamu přišlo hrozný. Ono je to fakt dost na hraně, hlavně druhá půlka filmu a odkrytí karet je takové mega WTF, že to jen tak někdo nerozdýchá 😅 Fanoušci filmů v tom ale určitě najdou to kouzlo, tu hravost a ten drive, který tomu James Wan dal. A za to obří palec nahoru.