Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (19)

plakát

Náš vůdce (2008) 

Na německej film docela ucházející. Slušnej Jürgen Vogel. Výbornej nápad. Film o ovládání lidí, o jejich vedení, o moci.. o tom, co by se asi vždycky znovu mohlo přihodit. Lidská masa potřebuje silné osobnosti, silné vůdce. Je to tak. Tři a půl.

plakát

Koloběžka první (1984) (TV film) odpad!

"TV film" nemusi znamenat "amaterska kravina"

plakát

Irina Palm (2006) 

Námět poněkud ošemetný, ale jeho ztvárnění bravurní. Na tenhle film můžou doopravdy do kina i příslušníci střední generace, kteří si možná po přečtení obsahu řeknou, tak to už je moc. Skvělá kamera. Opravdu zajímavá chůze Marianne Faithfull, která mi připomíná tučňáka. Každopádně Miki Manojlovic ji shledal sexy! Jo a poslechněte si desku Before the Poison! Jako dokreslení..

plakát

Iluzionista (2006) odpad!

Katastrofalni dialogy, pri kterych mi bylo stydno. Herecke vykony staly za starou belu; ani vsude opevovany herecky vykon konskehu ksichtu Paula Giamattiho nestal za nic. Postavy se zacaly vzdy bezduvodne rozcilovat, ackoli z deje nebylo patrne proc. Cely film pusobil spis jako amaterske divadlo. Pri zaverecne "vysvetlujici" scene (ktera, kde se vzala , tu se vzala) jsem uz nemel silu premyslet, co se ve filmu presne odehralo, vlastne mi to bylo i jedno. Film mohl skoncit i bez ni a pusobilo by to uplne stejne. Ad Edward Norton - za prve naproste zklamani vyskou jeho hlasu, za druhe prehnana mimika a gestika jeho roli urcite neprospela, a za treti by se na tu roli snad lepe hodil Bolek Polivka. Jeste ke trikum, kdyz je srovnam s triky ve filmu Prestige, kde bylo divaku vzdy poskytnuto jejich logicke vysvetleni a jejich napinavy charakter se nezapre, tady jsme meli opravdu co docineni se sci-fi. Reziser plne vyuzil moznosti filmu, ale tim se stejne predvedene triky nestaly zajimavejsimi nebo tajuplnymi. jak tomu bylo v Prestige. To, ze hollywoodske klise dokaze zasadit Viden do Prahy, znamena, ze muzeme pouzit Empire State Building jako pozadi Washingtonu. Proc ne? Navic chudaci divaci (ve filmu), kteri zaplatili jiste hodne mastne vstupne a dockali se pak jenom minutu doprava vztazene ruky ilusionisty a pote nejake etericke postavy a uz aby sli zase domu, protoze iluzionista se zvedl ze zidle a se srdceryvnym vyrazem ve tvari odesel z podia. Shrnuto a podtrzeno - spatny, hodne spatny film.

plakát

Jak na věc (2002) 

vcera vecer jsme koukali docela hodne pozde v noci 20 min na Tarkovskeho Stalkera, ktery, ac se nam libil, nas natolik vycerpal, ze jsme se rozhodli jit radsi spat. Jeste jsme se ale chteli podivat na zacatek filmu About A Boy, ktery jsme dokoukali az do konce, a ktery nas naplnil novou energii, tak jsme se jeste vratili a dokoukali toho Stalkera.