Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbení režiséři (10)

Joel Coen

Režisér a scénárista, o kterém bych se nestyděl mluvit jako o geniálním. Filmy Joela a Ethana Coenových se dočkají řádného docenění až za několik let. Mistr komediálních zápletek a filmových zvratů. Jeho vážnější tvorbu mám ale přeci jen o něco raději, než tu odlehčenou. Získal si díky svým filmům: Zbytečná krutost, Barton Fink, Millerova Křižovatka, Tahle země není pro starý, Fargo.

Ethan Coen

Spolu se svým bratrem jasně nejoriginálnější a nejlepší režisér současnosti. Mám rád Coenovský smysl pro detaily, dlouhé scény ždímající atmosféru na maximum a jejich umění vykreslit prostředí. Získal si díky svým filmům: Zbytečná krutost, Barton Fink, Millerova Křižovatka, Tahle země není pro starý, Fargo.

Francis Ford Coppola

Režisérská kapacita, která v sedmdesátých letech natočila hned několik filmů, dnes již zapsaných na první stránky historií kinematografie. Co k němu říct - prostě legenda. Získal si díky svým filmům: Kmotr 1,2,3, Rozhovor, Vyvolávač deště.

M. Night Shyamalan

Jasný král dusné atmosféry vlastnící navíc umění držet napětí na velevysoké úrovni. Jeho filmy si i opakovaně v televizi užívám jako napoprvé a za výmysl jedné (dnes již velmi známé) zápletky, si zaslouží být zapsán do kronik. Získal si díky svým filmům: Šestý Smysl, Vesnice, Znamení.

Robert Rodriguez

Hračička a milovník akce, který si zbytečně kazí reputaci tupými dětskými komediemi. Když ale chce, dokáže natočit akční, humorný a stylový film tak dobře, že se mu v Hollywoodu jen těžko někdo vyrovná. Získal si mne díky svým filmům: Od soumraku do úsvitu,Desperado, Planeta Teror, a svým segmentem ve filmu Čtyři pokoje.

Frank Darabont

Miluji vyprávění Stephena Kinga a Frank Darabont mi tak splňuje všechny čtenářské tužby. Režisér s citem pro uchopení (mnohdy velmi těžkého) námětu, skvěle pracující s prostředím a s herci. Získal si mne díky svým filmům: Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle, Mlha.

Jason Reitman

Jeden z nejlepších tvůrců moderních komediálních filmů. Jeho smysl pro detail a smysl pro pointu scén je bezbřehý. Rád bych od něj viděl nějaký thriller. Získal si mne díky svým filmům: Juno, Děkujeme, že kouříte.