Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (117)

plakát

Absolute Duo (2015) (seriál) odpad!

"Anime o týpkovi co nastoupí na nějakou školu pro válečníky či co, kde používá své nadpřirozené schopnosti pro souboje, dají ho na pokoj s nějakou stříbrnovlasou týpkou a dál jsem se nedostal..." Obvykle vydržím aspoň celou první epizodu, nejlépe tři než udělím odpad. Tentokrát jsem si jist, že ani třikrát lepší druhý díl by nedostal jednu hvězdičku a nic tuhle "věc" nemůže spasit. Je to příšerně nadabované, hlavní hrdina a celkově děj je copy/paste z jakéhokoli jiného průměrného anime, co víc příšerně stupidní. Animace není nic úchvatného ale asi vás neurazí, stejně doporučuju se tomuhle zmetku obloukem vyhnout.

plakát

Aiyou de Mishi (2023) (seriál) 

Přehlížená perla minulé sezóny. Mix snů, halucinací, záhad a nečekaných zvratů mě držel v napětí po celou dobu. Skvěle zpracovaný vizuál a soundtrack jsou třešnička na dortu. Ačkoliv, celé to uběhlo možná až příliš rychle, nepomáhá že několik epizod nemá ani standartní délku. 85%

plakát

Akame ga kill! (2014) (seriál) 

Z davu průměrných anime vyčuhuje svou "snad záměrnou béčkovostí", postavy nahlas vykřikují své pocity, krev teče proudem a záporáci jsou sympatičtější než "klaďasi". Příběh mě mnoho neoslovil, ale pár zajímavých nápadů a zvratů by se tam našlo. Postavy sice působí jako, že je někdo vymyslel mezi snídaní a cestou do práce. Ale aspoň že smrt je faktorem a kromě Akame (?asi hlavní postava ?) není ani nakonci v bezpečí nikdo.

plakát

Akudama Drive (2020) (seriál) 

Pro mě celkem příjemné překvapení. Ano má to své slabé chvilky, ale v porovnání s ostatními komentujícími bych neřekl že to bylo nudné. Postavy se celkem povedly, jednoduché, ale mají dobrou chemii. Příběh mi přišel na japonce dost atypicky západní, ale až na ne moc uspokojivé a trošku uspěchané finále jsem se bavil. Nedokážu si představit kam bych musel zařadit většinu animované produkce pokud tohle je na 35%. Za mě silných 70%

plakát

Akuma no Riddle (2014) (seriál) 

Nuda. Pokud máte strach z krve a chcete sledovat partu školaček jak mluví o zabíjení a o tom, který lak na nehty je nejlepší, tak tohle je přesně pro vás. My ostatní budeme náš čas věnovat něčemu, co má aspoň trochu úroveň (i když třeba pochybnou). Skončil jsem po čtvrtém díle a nemám dojem že by se něco mělo v příštích měnit.

plakát

Anna (2019) 

Další propadák, i když možná trochu lepší než Kate (2021), Akce je nudná, občas až neuvěřitelně ubohá. Příběh jednoduchý a naivní, nepomohlo ani to různě rozsekat a přeházet, žádný zvrat nebyl schopný překvapit. Pochválit se dá styl, ale žádný zázrak to není, v podstatě úplná rutina. 45% a to se snažím být štědrý.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Těžko uvěřit že už je to přes 13 let co se celý svět zbláznil a všichni museli vidět Avatara. No,... dvojka je prý zase kasovní trhák, ale zeitgeist už se asi pohnul, protože to obecné nadšení se mi zdá, mě i většinu lidí minulo. Nakonec zvednout prdel a jít do kina jsem se rozhodl, spíše z obecného nadšení pro počítačovou grafiku než nějaký společenský tlak. No, a jako, jo, ta voda se jim fakt povedla, a to 3D je fakt poznat (až moc), a ta vysoká snímková frekvence funguje (většinou). Proti jedničce je to opravdu velký krok vpřed, jenže protože je to na 3h, po čase člověk začne spíše vnímat všechny ty nedokonalosti a limity simulace, a v nějakém momentě dokonce mé oči dokázali vnímat každý obraz zvlášť, takže jsem titulky viděl dvojmo. Když jsem byl dítě strašně jsem žral všechny tady ty milion D zážitky, ale tehdy měli soudnost a myslím že nejdelší na kterém jsem byl měl nějak 30min. No nic doufám že za dalších 13 let to Cameronův mozek v nálevu spraví a tentokrát by to třeba mohl někdo streamovat přes Muskův neuralink přímo do mého mozku po 7G internetu. 50%.

plakát

Batman (2022) 

Nejsem sice celkově zklamaný, možná proto že jsem nic moc nečekal... jenomže tu třihodinovou stopáž tu prostě nejde nějak opodstatnit. Stylem film navázal na celkem povedený Joker (2019), ale technologicky se posunul příliš do budoucnosti a momenty jako Batman hledá USB port nebo sleduje live stream s emotikony, do filmu vůbec nesedí a navozují stavy kognitivní dissonance. Celkově musím pochválit zpracování hádankáře, konečně se nejedná o špatně hláškujícího tajtrlíka v zeleným pyžamu. A i ten Pattinson tu celkem zapadne. Skutečný kamen úrazu je ale bohužel v nosných myšlenkách filmu a jejich uchopení. Po celou dobu sledujeme disasociovaného milionáře jak nelítostně a extrémně brutálně potírá Gothamskou verbež (jak batman sám říká, on je "pomsta"). Když ale přicházejí na světlo negativní stránky této verze Batmana, film to vždy zamete někam pod koberec. Zlomovým bodem je místo toho závěrečná konfrontace s hádankářem, který zahodí celý svůj motiv "pomsty", a vymění jej za starou dobrou masovou vraždu nevinných. Načež se Bruce obratem mění v nesobeckého lidumila. Navíc jsem teda, snad ani v Hollywoodské tvorbě, ještě neviděl něco tak moc nuceného a neupřímného jako Catwoman mluvit s Batmanem o "bílých, privilegovaných mužích." Za pokus to stálo. 65%

plakát

Bayonetta: Bloody Fate (2013) 

Ačkoli jsem hráč, trend točení filmů podle her jsem tak nějak nepochopil. Ani opravdu pěkná animace zde totiž nedokáže zakrýt, že osobnost protagonistky je stejně dvourozměrná jako list papíru. Všechny ženské postavy (dvě) musejí při každém souboji zaujmout pózu za kterou by leckterá pornoherečka musela stydět. Mužských postav je víc než ženských (celkově tři), z toho lze usoudit že dialogy asi za moc stát nebudou a taky nestojí. Akce je přehršle, přesto jsem se nudil, zejména proto že je repetitivní a žádný nepřítel se ani na moment neprojevil jako výzva. Jestli se chcete dívat na něco podle japonské hry pusťte si radši Devil May Cry.

plakát

Belle (2021) 

Neladí to dohromady. Samostatně by se jednotlivé části daly hodnotit lépe, ale je to prostě takové příliš slátené a málo domyšlené. Uměl bych si asi představit pokračování v kterém by se dali všechny ty nitky uspořádat a řádně zakončit, třeba někdy příště. 60%