Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Film je víc středoškolská komedie, než akčňák. Mně to ale navadilo, Tom Holland je správnej a ten steampunkový záporák - pro mě ne tak záporný, mně dost bavil. Ve filmu není žádné velké zlo, skoro nikomu se vlastně nic nestane a všechno dopadne dobře. Ti "špatní" jsou potrestáni a asi se i polepší a ti dobří o nic nepřijdou. Takže jako lehko stravitelná komedie dobrý, ale jako akční film horší-zvlášť finální souboj...nic moc.

plakát

Kožené slunce (2002) (TV film) 

Starší brácha okresního přeboru. Podle mě mnohem pravdivější, ne tak k smíchu, ale stejně nejlepší film o fotbale, který jsem viděl. Karel Kachyňa dělal super filmy.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Sportovní komedie ve středověkých kulisách. Tenhle mix mě hodně baví. Skvělé postavy, v čele s oblíbeným Heathem Ledgerem a ještě oblíbenějším Paulem Bettanym. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Film se nebere nijak vážně, sledovat ho je pro mě čirá radost. Srovnatelně dobrou náladu mám snad jen když sleduju Přátele. Příběh rytíře je prostě super.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Jak mám rád Tima Burtona, tak mi tento jeho film nesedl. Nesympatické postavy (hlavně hlavní hrdina) se celý film chovají úplně nelogicky (mají v týmu dvojčata, která když sundají pytel z hlavy a na někoho kouknou, tak ten zkamení a využijí je jen proti slabý, řadový záporačce). Aby nakonec všechno dobře dopadlo. Z úcty k Timu Burtonovi jedna hvězda, druhá za Evu Green.

plakát

Vyšší princip (1960) 

Kvality filmu pro mě sráží klišé tolik vlastní době jeho vzniku... Neskutečně jednoduchý tradiční český archetyp tlustého a tedy zlého člověka, v tomto případě udavače, který se má tak dobře právě proto, že jedná nečestně. Jako zbabělec zobrazený právník - zástupce buržoazie, který přitom jedná racionálně a pro mě pochopitelně. Hlavní hrdina - mladý až neuvěřitelně morálně vyspělý chlapec z chudých poměrů a neúplné rodiny, který je díky své píli nejlepším studentem. Cenzura, ač už dávala tvůrcům větší volnost, než na začátku padesátých let, se na filmu projevila. Hlavně se ale projevily ideály tvůrců, kteří byli ovlivněni socialistickým smýšlením. Film je podle mě dobrý... přesto nechápu tak vysoké hodnocení a nadšení z filmu. Snad je to pro obdiv jednání a síly hlavních hrdinů. Je - li tomu tak, pak to hodnocení beru.

plakát

Romeo, Julie a tma (1959) 

Tématem, atmosférou (která je obrovsky hutná) a částečně i obsazením velmi podobný film jako divákům mnohem známější Vyšší princip. Navzdory tomu, že název díla odkazuje na slavnou Shakespearovu tragédii, je jeho děj méně patetický, komornější a proto nejspíš i divákem opomíjený... Paradoxně je pro mě mnohem uvěřitelnější, než ze skutečné události vycházející Vyšší princip. Film vzdává hold lásce a jako prostředek k tomu využívá odvahu hrdiny v kontrastu se strachem ostatních. Tato odvaha pramení právě z lásky Pavla k Ester. Takové hrdinství možná působí všedněji než hrdinství postav ve filmu Vyšší princip, na mě ale zapůsobilo mnohem silněji.