Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (307)

plakát

Shin Evangelion gekijōban:|| (2021) 

Údajně poslední Evangelion je po většinu času naprosto nádherný. Skutečná špička animace naší doby. S příběhovou linkou už je to podstatně horší. Tatam je nějaké hlubší poselství, vše se smrsklo do principu, že se Evy a jiná příslušenství zjevují dle potřeby autorů, o počtu Dopadů ani nemluvě, a tak nějak celkově mi to místo Vesmírné Odyssey začalo připomínat nové Star Wars, kdy s každým novým dílem přibývá WTF momentů a přibývá trapnosti. Jestli někomu přišel EoE nesrozumitelný, tak tohle je už opravdu jen změť impozantních vjemů, kde ale chybí jakákoliv smysluplná rozuzlení. Ne, fakt nemám chuť si to kdykoliv pustit znovu a ne, flashback o Gendovi, který si kdokoliv s IQ nad 80 v původním seriálu snadno domyslel, nemůže nahradit plot twist s Yui.

plakát

Nikdo (2021) 

Svižné, dobře zahrané, jeden z nejlepších akčních filmů za poslední roky.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Prvních pár dílů je čistý informační chaos plný podivného CGI a ještě podivnějších dialogů, kde si ani znalec lore neví rady. Ze slovanského náboje nezbylo nic a příšerek je na Zaklínače vcelku poskrovnu, což bych odpustila, rozpočet a tak. Všechno je šedé a špatně viditelné. Nicméně s postupem času seriál graduje jak náladou, tak svébytností a já si to náramně užila. Jsem ráda, že si oproti GoT našel vlastní cestu a není to jen tupá náhražka s nálepkou slavné značky, casting se mi nakonec kupodivu hodně líbil, byť samozřejmě množství černochů na zcela nepatřičných místech (ten černej elf, tyvole) bylo chvílemi dost úsměvné. Na druhou řadu a Divoký hon se těším, mám totiž takové tušení, že scénáristé už nebudou tolik tápat a ta pravá pecka konečně přijde. Tři a půl.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Jako neškodná nelogická zábava za jedna. Jako dobrý film za pět. Tedy průměr.

plakát

Night Stalker: Hon na sériového vraha (2021) (seriál) 

Precizně vygradovaný a často explicitní náhled do vyšetřování vražd nechvalně proslulého vraha, jehož jméno slyšíme poprvé až na konci třetí epizody a vám při tom přeběhne mráz po zádech.

plakát

Kočičky (2020) 

Po kampani (kampáááň!), kterak se nejedná pomalu o child porn, jsem se i já odhodlala. Běžný film o dospívání, který se oproti stokrát viděnému odlišuje hlavně tím, že hlavní postava vyrůstá v extrémně patriarchálním prostředí a kde ono vymezení dochází do extrému. I když, tohle vrtění zadkem probíhá u holek v jejím věku celkem běžně, byť v soukromí dětských pokojíčků. Oproti třeba takovému Klipu vážně kontroverze nulová.

plakát

Dorohedoro (2020) (seriál) 

Šokující!

plakát

Díra (2019) 

Neskutečně zábavně natočená kritika lidského extremismu (pravého i levého!). Dostatek násilí, aby se člověku dělalo chvílemi nevolno, ale zároveň to nepůsobilo účelně. Neskutečně dobře napsané dialogy.

plakát

Doufám, že příště umřeš :-) (2018) 

Příjemně civilní, byť lehce přitažené za vlasy. Srozumitelné varování pro nejmladší generaci. Nic víc, nic míň.

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Brutální kontrast k trapným a dětinským Stranger Things. Německy chladné, citově i obrazově. Scénáristicky vyšperkované s minimem děr a logických lapsů. Takový mind fuck, že se mi o něm i zdálo. A ten soundtrack!