Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Návrat do 1988 (2015) (seriál) 

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Přirovnala bych to k českému Vyprávěj. Je to trochu netypické korejské drama, ale strašně krásné a vtipné. Tohle se podle mě bude líbit i lidem, kteří nic neví o korejské kultuře a společnosti.

plakát

Návnada v pastičce (2016) (seriál) 

Na tuhle doramu jsem se těšila docela dlouho, takže jsem pak byla z výsledku lehce rozhozená. Začátek je super, prostředek hodně upadne a konec je (dle mého) už zas o něco lepší. Bohužel produkce během vysílání změnila asi v polovině scénář a větší prostor tak dostali Baek In Ho a Baek In Ha a odnesl to Yoo Jung, kterého poslali na stáž do firmy, což byla dost velká škoda, protože jsem se těšila na jeho větší psychologickou analýzu. Konec je hodné volný, což se mi docela líbilo, protože tím jak změnili ten prostředek, tak Yoo Jung neměl moc šanci se posunout někam dál. Takže i přes zklamání v půlce seriálu se mi ve výsledku celá dorama docela líbila a určitě ji můžu doporučit.

plakát

Seumool (2015) 

Komedie u které jsem se bavila od začátku až do konce a momentálně ji doporučuji všem svým kamarádům. Vtipné hlášky, zápletky a situace. WTF bitka a moc hezký konec. K tomto filmu se prostě ráda vracím.

plakát

Bídníci (2012) 

Nádherná dech beroucí záležitost. Práce s kamerou byla skvělá (např. detailní záběry obličejů v citově vypjatých scénách) a to, že na to brali ohled i u titulků a občas je šouply bokem, aby tam tak nepřekážely, mě opravdu dostalo. Tento film určitě není pro lidi, kteří nemají rádi muzikály, skoro se tam nemluví, ale jen se tam zpívá, na což by si divák neměl stěžovat, jelikož se film prezentuje jako muzikál. Herecké obsazení bylo více než dobré (ano, Russell neumí zpívat, tak dobře jak ostatní, ale zas posunul Javerta do takové lidštější pozice a s Jackmanem to byla skvělá dvojka), teda celkově to není pěvecky tak dobré jak Broadwayské verze, ale to mi nevadilo, protože mi to přijde mnohem lépe zahrané a takové víc realistické. Dál mě mile překvapil Tveit, protože jsem ho zatím považovala za herecké dřevo. Takže celkově jsem více než spokojená a film byl ještě o fous lepší než jsem čekala. Víc takový filmových muzikálů!

plakát

Nový svět (2005) 

Nádhera. Taková krásná filmová poezie. Skvělé obrazy, hudba a herecké výkony. Celá atmosféra filmu je taková snová, možná je to na někoho až moc velká nuda (jo akce a ani mluveného slova tam moc není), ale je to pastva pro oči, duši a uši.

plakát

Past na rodiče (1998) 

Film na motivy knížky Luisa a Lotka od Ericha Kästnera. Knížku jsem jako malá četla několikrát a strašně se mi líbila. Film neurazí, ale je na mě takový moc zamerikanizovaný.

plakát

Sociální síť (2010) 

Možná jsem od toho filmu čekala víc. Nevím. Film mě nebavil, sotva jsem to dokoukala. Sem tam mě některé scény pobavily, Jesse to trochu oživoval, ale celkový dojem? Nic moc.

plakát

Železná lady (2011) 

Docela zklamání. Na tento film jsem se velmi těšila, ale výsledek nic moc. Z tohoto tématu se dalo vytěžit mnohem víc akce, napětí a emocí, ale je to takové suché. Prostě, tento způsob podání příběhu se mi zdá poněkud nešťastný. Škoda. Ale jinak Meryl Streep hraje skvěle jako vždy.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Když jsem tento film viděla poprvé, tak se mi strašně nelíbil. Když jsem ho viděla podruhé, tak jsem ho vzala na milost. A napotřetí? Zamilovala jsem se do něj :) Rozhodně bych ho nepouštěla dětem, na to je příliš krutý. Ale jako fantasy pohádka pro dospělé je naprosto geniální. Trošku mi vadí černobílé vykreslení partyzánů a frankistů v občanské světové, ale on to taky není žádný historický film, že? Velkým plusem je naprosto jedinečný soundtrack, dokreslující ponurou atmosféru celého filmu.

plakát

Správce statku (2004) 

Nenáročný lyrický film. Docela mě překvapili herecké výkony amatérů (mile), tak přirozeně, jemně zahraný film už jsem neviděla delší dobu. Tento film je dosti specifický, takže se asi najde více lidí, které bude nudit, bude jim připadat až moc naivní atd., ale věřím, že své diváky si najde.