Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (256)

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Moc se mi to líbilo. Jednoduchý děj, rychlý spád, Angelina si to vyloženě užívá a kamera to ví, proto nám ji dopřává v detailu. Dramatické situace jsou vyváženy vtipem, krásně vytvořený kouzelný svět, líbezná Růženka a hlavně - sympatická stopáž. Ano, můžu kontrovat tím, jak jsou si příšery podobné Avatarům, Pánům prstenů etc., ale proč...

plakát

Bohéma - Krev, půda a strach (2017) (epizoda) 

Když si přečtu tady nahoře ten obsah, tak mi přijde daleko barvitější než to, co jsem viděla na obrazovce. Ta doba přece nebyla černobílá, ale barevná - pořád mi tu chybí vykreslení atmosféry. I když se tu odehrávají dramatické věci, celé je to cizí a sterilní, takže je mi to v zásadě jedno a nemám na tom žádnou citovou účast. Vypadá to, jako by celý náš filmový průmysl měl jen čtyři herce. Nikomu nefandím, k žádné postavě si tu nemohu vytvořit vztah. Přitom postava Arnošta Žáka přímo vybízí k tomu, aby nás provázela tímto složitým obdobím... Přijde mi, že pan Sedláček chyběl, když ve škole probírali kompozici.

plakát

Trpaslík - Pátek (2017) (epizoda) 

Pořád mám pocit, jako kdyby se to nemohlo rozjet. Na to, že to byl předposlední díl, mi přijde, že by to chtělo ještě tak 5 dílů, aby se vše rozřešilo tak, jak má být. Podobný pocit jsem měla i u seriálu Neviditelní. Jsem taková na vážkách - celkově je to zajímavý a určitě pozoruhodný seriál, ale takový těžkotonážní, bez drajvu, který by si zasluhoval. Pití koňakových špiček mne fakt dostalo a při nejlepší příležitosti to zkusím.

plakát

Hodinový manžel (2014) 

Viděla jsem úplně náhodou na Markíze. Moc se mi líbí podstata filmu: chlapi nesloží ruce v klín, ale aktivně řeší svou novou situaci, a nacházejí kromě nové práce i sami sebe. Sexuální motiv se spojením "hodinový manžel" přímo nabízí, ale tady jsou kromě toho i linky s podporou lidem, byť placenou: fandění se starou paní, hlídání dětí. Minus je za poněkud ubíjejícící délku a nezvládnuté motivy, kterými film celkově chvályhodně srší, ale neumí s nimi moc pracovat (např. doktorka se v poslední třetině filmu vůbec nevyskytuje), řada zbytečných scén, trapné vtipy (obří penis), celý děj v Tatrách je takový nadbytečný - asi product placement? Nicméně přimhuřuju obě oči a dávám vysoké hodnocení, protože celkově mne film pozitivně naladil a příjemně překvapil.

plakát

Bohéma - Past na svědomí (2017) (epizoda) 

Jsem otřesená. Zatímco první díl byl sterilním dokumentem bez atmosféry, větší část dílu tohoto byla telenovela. Vůbec nerozumím koncepci, ani rámci roku 1968. Nechci se koukat na nahý zadky z detailu. Hudba mne irituje od prvního tónu trubky, závěrečný zpěv do titulků je amatérský a mému sluchu nepříjemný. Pokud zazní dobová hudba, jsou to stejně jako v prvním díle stále tytéž variace. Je fakt takový problém, aby hudbu udělal třeba Havelka? Dialogy jsou plytké a vycpávkové, jako by jen vyplňovaly přestávku před vystoupeními Vlasty Buriana, jinak vynikajícího Vladimíra Javorského. A ještě by mě zajímalo, v kterém roce právě jsme, protože Městečko na dlani mělo premiéru na jaře 1942.

plakát

Pro každého něco (1970) 

Dívala jsem se vyloženě kvůli Yorkovi a Lansbury. Ono je to takové roztomile nevtipné, takže jsem jen čekala na konec, kdo bude mít navrch. Zasazení do Bavorska je spíš kýčovité. Není to špatné, ale nemá to drajv.

plakát

Svět pod hlavou - Mrtvý lidi (2017) (epizoda) 

Zatím díl, který se mi líbil nejvíc, protože nenudil. I když žánrově spíš parodie, viz úderné repliky policistů, stáj Františka Janečka, Markéta Muchová a její dva tóny a "angažované", např. ne, bombu ne = ne, pětku, ne původně zpíval malý Pepíček Melen, jeden z Janečkových koní, každý den z rádia.

plakát

Taková moderní rodinka (2009) (seriál) 

Zpočátku jsem neměla důvěru, ale pak jsem si seriál zamilovala. Nejradši mám rodinku Jay-Glorie-Manu, která mi je nejsympatičtější svými kontrasty a vyloženě se na ně v každém díle těším. Nejhůř jsou dle mého napsány postavy Cama a Mitche, tak schematicky a klišejovitě, spíš "jak si heterosexuální většina představuje gay-komunitu". Ubrečené slečinky, které dokážou jakoukoli maličkost vytočit do velkého dramatu, neustále se zabývají jen oblečením a svými bebíčky, to mě fakt nebaví. Oceňuju i český dabing a velmi slušné české dialogy, až na notoricky blbě překládané "ok" v otázce jako "dobře?" - tak v češtině fakt nemluvíme.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (2016) (epizoda) 

Uff! Je to film o Nšo-či. Těžko koukat s nadšením na dobrodružný příběh, jehož hlavní hrdinové jsou Pat a Mat, kteří nemají žádný plán A, natož pak B. Absolutní lůzři a babráci, navíc padouši tu nejsou tak padoušští a jejich šéf je chudák duševně postižený z nešťastné lásky. Měla jsem chuť skočit do děje a Nšo-či helfnout, abychom se pohli z místa. Naproti tomu děj kolem jezera a hledání pokladu je vyloženě odfláknutý a radši nebudu zkoumat, jak přenesli k pokladu suché pušky a ponča a proč se šéf nedostal ven. No, aspoň že vím, jak to bylo s Ribannou a jak přišel Vinnetou ke stříbrné ručnici. Oddychla jsem si, že už po 90 minutách bylo vše ok, Sam byl domestikován a Shatterhand dostal povolení k výstavbě nemovitosti. Hvězdy dávám za Nšo-či, Sama, apačský humor a nezapomenutelnou hudbu Martina Boetchera.

plakát

Maigret - Maigret a případ mrtvého muže (2016) (epizoda) 

Pro mne rozhodně lahůdka, Atkinson se mi moc líbí. Nemám předsudky a netrvám na tom, že to nikdo nemůže zahrát jako Gabin. Poutavě natočeno.

Ovládací panel
1 bod