Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (337)

plakát

Bombardování (2021) 

Hrozně dlouho mi to sedělo v My Listu na Netflixu, až jsem jedno sobotní odpoledne neměl co dělat a pustil si to. Rozhodně nelituji. Je to dobrý zářez do sbírky všech hraných filmů o WWII. Pokud by někdo měl pocit, že takové věci jsou výjimka, která se bohužel děje, doporučuji knihu M. Burleigha "Moral Combat". Pokud si jí přečtete dřív, než se na to podíváte, film vás asi tolik nepřekvapí.

plakát

Vize 2000 (1993) 

Viděno čirou náhodou dva dny před druhým kolem prezidentských voleb v Dejvickém divadle. Chápu, proč to v ČR před 30 lety tolik nezaujalo. Má to i svoje mouchy. Dnes to ale působí neskutečně prorocky a hlavně, s takovými větami by dnes mohl Havel s klidem kandidovat… a vyhrát. Je to nadčasová osobnost a tohle bude už jen zrát.

plakát

Nikdo (2021) 

Je to sice taková ta normální akce ve stylu "to neměli dělat", líbí se mi ale, jak moc se to snaží být realistické alespoň v tom, že hlavní hrdina nezmlátí všechny na první dobrou, ale je už prostě starý a sešlý. Člověk se s tím lépe identifikuje.

plakát

Jaderná havárie v Three Mile Island (2022) (seriál) 

Chtěl jsem se dozvědět něco nového, ale dostal jsem jen zbytečně dlouhý kňourání jednoho týpka. Docela rozčarování, horší snad už je jen nová estráda od Háčka s Meghan.

plakát

Král Šumavy: Fantom temného kraje (2022) (seriál) 

Ne. Jakkoliv mám Hese rád už od Pustiny, tady to neutáhne. Jde proti němu spousta špatných vedlejších rolí a hlavně sám pan scénárista. Když jde o takovéto téma, musí si autor na začátku rozmyslet, jakou cestou půjde. Jestli to bude historické drama, nebo historická fabulace. Nemůže to být ale takový paskvil, jakto v tomto případě. Nezachrání to ani případné pokračování. Teď se nadechuji a se vší vážností říkám, že nejlepším filmem o tomto období bohužel stále zůstává Kachyňův KŠ - což je propagandistický western par excellence. Přikládám to Ondříčkovi s Vávrou k tíži.

plakát

Milostná past (2021) 

Vánoce, vypnutí, nulová mozková kapacita a 100 minut volného času = ideál.

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

Roubal. Tolik možností, co o něm natočit. Týpek, co prodával louh Orlickým vrahům. A nakonec je z toho romantická povídka o vztahu otce, dcery a státního zástupce. Hrozný.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Přícházím sem po 6 letech, kdy jsem se bohužel musel podívat na český remake. Zjistil jsem, že jsem tehdy nerecenzoval a napravuji chybu. Je to skvělý film, perfektní konverzační drama, kde se pod rouškou jemného humoru skrývá pravý životní shit. Vzpomínám, jak jsem tehdy asi dva týdny chodil a každému říkal "to musíš vidět prostě". Spoustu lidí na první dobrou odrazovalo, že je to film italský. Myslím, že ten počet remaků v tolika jazykových mutacích, dává mému tehdejšímu nadšení za pravdu. :)

plakát

Známí neznámí (2021) 

Předem bych se chtěl zeptat, jestli jsem koukal na remake italského originálu, nebo na stominutovou reklamu na mobily a domácí spotřebiče Samsung? Původní verzi jsem viděl v premiéře před šesti lety. Naprosto mě to odrovnalo a pamatuju si, jak jsem to ke shlédnutí doporučoval každému, koho jsem v následujících 14 dnech potkal. Tady jsem po 10 minutách věděl, že to celé potáhne pouze Hofmann a možná Maštalír. Jakmile Pauhofová začala odvykládávat vtip PC vs Mac, bylo jasné, že je nenávratně zle. Realita je taková, že ne vždy může doslovný scénář (Co na tom měl reálně Jarchovský za práci - překlad? Nevěděl jsem, že umí italsky...) fungovat. Třeba když gay učitel nemůže sehnat job a jeho noční můrou je práce v soukromé škole 30 minut od baráku. Nebo když skupina Čechoslováků (byť z poloviny jistě dobře situovaných), slaví Silvestra tak, jako přeci 90 % obou národů - doma, oblečeni jako do práce a s několika chody italské kuchyně. Nejhorší ale opravdu je, jak hercům ty věty nejdou z pusy ven. Jakoby z toho bylo cítit, že hlavní je to zopakovat naprosto přesně, ne odehrát "stejný příběh, ale v ČR". Jsem z toho velmi zklamán. Zasmál jsem se jednou a už ani nevím čemu. Nicméně díky všem za recenze, pochopil jsem z nich, že německá verze by mohla být lepší a zkusím ji!

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Adams Family mi nikdy nic neříkala, stejně jako cokoliv z podobného žánru. Tim Burton jde úplně mimo mě. Proto ty mé 4* berte spíš jako pět. Jsem ochoten se i těšit na další sérii, což je u mě v tomto případě přímo nečekané.