Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Policejní akademie 2

Policejní akademie 2 (1985)

Bezvýhradně nejkoukatelnější díl celé série. Oproti jiným má několik výhod - Mausera s Proctorem, jsou to rozhodně zábavnější pitomci než Harris, Tackleberryho s Kirklandovou, Vinnieho Schtulmana a Zeda. Zed je zkrátka Zed =) Povinností je samozřejmě původní, starý a jedinečný dabing (platí nejen o dvojce, pochopitelně).

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Kultovní záležitost, jeden z úhelných kamenů filmového cestování časem a rekviem za značku DeLorean. Nebýt Návratu do budoucnosti, asi jen málokdo by kdy o DMC-12 slyšel a sotva by se tenhle fajnšmekrovský vehikl začal v roce 2008 znovu vyrábět (pro zajímavost stojí v základní verzi v přepočtu asi milion). K filmu a jeho příběhu je třeba říci, že není Návrat do budoucnosti 1, 2 a 3, je jen jeden a trvá přes 5 a půl hodiny. A toto je jeho první část. Jakmile zhlédnete tu, musíte si pustit další. Jestli hodnotíte jednu, hodnotíte je všechny. Byť můžete mít některé části BTTF raději než jiné, jakmile se vám líbí jedna, líbí se vám i ostatní. To be continued...

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Druhý díl Návratu do budoucnosti byl pro mě dlouho nejlepší. Asi proto, že zatímco leckteré vážně míněné představy o nedaleké budoucnosti vypadají dnes směšně, tady je budoucnost zdařile na hlavu už z podstaty. A já radši vyvedenou fantazii o budoucnosti s létajícím DeLoreanem, fúzním reaktorem na slupky od banánu a zneužitým sportovním almanachem než o minulosti, kde se takové blázniviny vymýšlet nedají. Postupem času si ale u mě tahle část získala místo výsadního postavení postavení rovnocenné. Ne snad ku její škodě, ale spíš ku prospěchu té první a třetí... To be concluded...

Návrat do budoucnosti III

Návrat do budoucnosti III (1990)

Ani v posledním úseku bezmála 6hodinového BTTF se do třetice všeho paradoxního a časoprostorově kontinuálního člověk skutečně nenudí. A i když se ve scéně s indiány objevuje nepříjemná filmařská mokasína v podobě špatného střihu, celkový dojem to kazit nesmí. Trojka není dojení krávy ani znouzectnost, je to prostě třetí část jednoho spojitého celku. Nápad s divokým západem byl další přesnou trefou, přinášející bláznivý mohutný a vysoce nevýkonný parní "mrazák" a další srandičky dvou přátel v čase, Ch. Lloyda a M. J. Foxe, tentokráte 19th Century. A protože je to poslední díl, na úplný konec, při rozlučkovém finále, zbývají už jen dvě věci - Lítost nad tím, že už film končí a že DeLorean je na cucky, a Chuť absolvovat celý maraton ještě jednou.

Matrix

Matrix (1999)

Stylová akce po okraj napěchovaná revolučními efekty, charismatickými postavami, husí kůži v zátylku vyvolávající hudbou a gnostickým mysticismem - a také jedna z největších filmových událostí přelomu tisíciletí. Ale to stejně všichni víme =)

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Vážně není co vytknout. Ani trochu. Máme rádi Vikingy a draky máme ještě radši. Ti tady byli naprosto dokonalí. Pro mě úchvatný první 3D zážitek podbarvený strhujícím soundtrackem. Už tehdy jsem byl rád, že v zatemnělém sále a přes ty brýle není vidět, jak co chvíli slzím dojetím. To jen tak ledasjaký film nesvede.