Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (109)

plakát

Symptom Pandorum (2009) 

Vetřelec I., Moon, Cube, Sunshine... všechny tyhle filmy mají jedno společný: uzavřený prostor, minimum postav, duševní poruchy a hustou atmosféru. Z toho všeho Pandorum těží a dělá to dobře.A zcela uvěřitelný Ben Foster a dennis Quaid to mají na háku. Bez problému dávám bůra.

plakát

Solomon Kane (2009) 

Velice vydařená pocta R.E.Howardovi a jeho poněkud opomíjenému Solomonu Kaneovi. Bassettovy vize z Mrtvé hlídky se tu mohly rozvinout v neutěšenou záplavu černého deště, bahna a slušně syrového násilí. Film představuje velký návrat k sword and sorcery ve stylu nepřekonatelného Barbara Conana - přímočarý děj, přehledné a časté souboje a co je hlavní, nečekaně charismatický hrdina. Obsazení Purefoye bylo velice šťastným krokem, sice jeho působení v Jiřím a drakovi mohlo vyvolávat pochyby, ale jako Kane překvapil na celé čáře a vydoloval ze sebe slušnou dávku osobního kouzla a drsňákovitosti. Pro mě, fandu Howarda, parádní poklona jeho dílu. Příslovečnou krvavou třešní na dortu z bláta, krve a zbraní je obsazení Maxe do role Solomonova otce.

plakát

Cesta (2009) 

V první půli doslovný přepis knihy, druhá polovina filmu poněkud zkratkovitá a ochuzená o pár (ne)pěkných scén z knihy. Bohužel v nejemotivnějším okamžiku film trochu selhává, nicméně zůstává opravdu zdařilým dílem se skvělým Viggem.

plakát

Halloweenská noc (2007) 

Parádní leporelo o otcovské lásce, předmanželském (zoo) sexu, manželském nesexu a hlavně o tom, že řidič tvrdej chleba má (zvlášť když vozí retardy)

plakát

Nezvaná (2009) 

Bez předchozí znalosti originálu velice příjemná hodina a půl lehkého mrazení, kvalitní herci i řemeslná stránka filmu. Nadpřirozeno v množství menším než malém filmu určitě neublížilo, spíš naopak, děj pozvolna graduje ke zvládnuté pointě. A navíc mě motivoval k shlédnutí (originální) předlohy.

plakát

Bowling for Columbine (2002) odpad!

bejt hustej na v podstate civilizovany amiky, to je prd odvaha. jsou somalsti pirati blazni do zbrani? Michale, prosim, jed a zjisti to...sice to bude posledni co natocis, ale mohlo by to bejt konecne dobry :)

plakát

District 9 (2009) 

ehm, tak tohle bylo opravdu smutné překvapení. neskutečně klišoidní scénář (námět se dal využít mnohem mnohem líp). řemeslně standartní, využívá dávno osvědčené postupy...od okamžiku dehumanizace hlavního antihrdiny těžký sešup do přízemí. genialita tohoto filmu prostě šla mimo mě.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Pokud nejsi alkoholik., přidej si jednu * . Pokud alkoholikem jsi, pak se jedná o dokument z minulé soboty.