Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Leon

Leon (1994)

Proč je film tak dokonalý, v čem vlastně spočívá jeho kouzlo? Samozřejmě hlavně v kontrastu postav. Leon na venek neohrožený “uklízeč“, ale ve skutečnosti tak trochu dítě. Naproti tomu Mathilda křehká, zranitelná dívka tvářící se dospěle. Děj přesně plyne tudy, kudy divák chce a zároveň překonává jeho očekávání, bravurně zvládnuté akční scény, odzbrojující dialogy mezi Mathildou a Leonem a bezchybné herecké obsazení. Nenapadá mě jediná věc, kterou bych filmu vytknul. Pokud, ale chcete do filmu skutečně proniknout, sežeňte si nesestříhanou verzi, která obsahuje několik opravdu povedených scén a děj filmu značně posune.

Zmatená duše

Zmatená duše (2007)

Numb je moje srdcovka. Matthew Perry se svým ustaraným výrazem dokáže i bez mimiky dokonale vystihnout pocity postavy. Dá se říct, že je to pořád takový Chandler v trochu vážnější roli. Rozhodně doporučuju se na to kouknout třeba po nebo naopak před těžkým dnem. Dokáže to nakopnout. Nebo naopak dorazit. :)

Single Man

Single Man (2009)

Pokud se o nějakém filmu může hovořit jako o umění, tak si myslím, že právě o tomhle. Film působí neuvěřitelně perfekcionisticky, všechny scény jsou barevně sladěný a všechno je tak nějak pěkný. Režisér je asi mimo jiné i puntičkář. Za zmínku určitě stojí i bezvadná hudba a samozřejmě herecký výkon, který předvedl Colin Firth. Vyobrazení pocitu osamělosti se snad nemohlo povést lépe.