Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Western

Recenze (41)

plakát

Dračí doupě (2000) 

Není to sice kdovíjak hvězdné, ale ani to příliš neurazí.

plakát

Eragon (2006) 

Zatímco kniha je lepší průměr, tohle je podprůměr. Vše díky čemu kniha vybočovala z řady bylo vynecháno a aby to bylo jo katastrofa, tak autoři dodali ty nejvetší klišé fantasy. Safira s Eragonem porazí královskou armádu takřka sami a letecký souboj s Durzou byl jen poslední hrebíček do rakve.

plakát

Station West (1948) 

Při transportu zlata jsou zabiti dva vojáci, vláda proto vysílá speciálního vyšetřovatele aby odhalil bandity a vše objasnil. Fakt je, že tu chybí nějaká výrazná hvězda s lepším hereckým výkonem, le i přes to příběh je fajn a vcelku příjemně to uběhne, takže dle mého si 70% plně zaslouží.

plakát

Mezi vlky (2011) 

Liam Neeson odvedl tradičně dobrou práci, ale to je k plusům tohoto filmu asi vše. Děj mě vcelku nudil a scény s bývalou přítelkyní tam podle mě nepatřily, chyběla tomu ta pravá atmosféra zoufalství a touhy přežít.

plakát

Vládci kouzel (1995) (seriál) 

Jediná výtka, kterou k tomuhle dílku mám je občasná nepromyšlenost děje, ale jinak se jedná o velice sympatickou záležitost.

plakát

Galactica 1980 (1980) (seriál) 

Na začátku seriálu je skupina lidí, ale zároveň mimozemšťanů, kteří přijedou k Zemi a vše je pro ně nové. Chtějí navázat konkakt, ale zároveň nevyvolat paniku, takže musí jednat nenápadně. Tohle samo o sobě má obrovský potenciál. Bohužel tvůrci zkazili co mohli. Jedná se o obrovskou sbírku nesmyslů a když si člověk říká, že už nemůže být hůř, tak může. Na druhou stranu musím říct, že místy je to tak blbé až je to vtipné. Navíc se jedná o určité zakončení seriálu z roku 1978, takže dvě hvězdičky si dle mě plně zaslouží.

plakát

Battlestar Galactica (1978) (seriál) 

Při sledování cca. první třetiny seriálu jsem si říkal, že jde o špatný vtip. Měl jsem pocit, že se autoři snaží o nějaký seriál pro celou rodinu, cyloni padaly po tuctech, zatímco lidé neměli žádné ztráty, do toho robotický pes a další prvky, které patří spíše do komedie. Ovšem od dvoudílu: Dělo na ledové planetě, se seriál vcelku slušně rozjel a začal mě bavit. Na staré díly Star Treku nebo novou BSG to samozřejmě nemá, ale je zajímavé sledovat z čeho se v roce 2003 vyvinula novější skvělá verze.

plakát

Carův kurýr (1999) (TV film) 

Za hlavní nedostatek považuji odklonění se od předlohy. Místo Verneovské romantiky byl děj místy až směšný, navíc postrádal napětí. Nízký rozpočet a nepříliš dobří herci celkovou průměrnost filmu jen potvrdili.

plakát

Thunder in the Sun (1959) 

Příběh baskitckých přistěhovalců na cestě do Kalifornie. Bohužel ne zrovna dobře zpracovaný. Jejich kultura a vzhled my do prostředí divokého západu příliš nesedí. Jediným pozitivem filmu je závěrečná bitka s indiány, která mě zaujala svojí netradičností nikoliv protože by byla dobře natočená. Celkem vzato je to béčko, které prvních šedesát minut nudí a ve zbylích dvaceti vcelku pobaví.

Ovládací panel
3 body