Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Recenze (71)

plakát

Zpětná reakce (1996) 

Poněkud zbytečný začátek, poté slušný rozběh a dobrá atmosféra a před nejlepším konec. Safra, mohlo to ukázat dění i dál! Problém milostného trajánglu zůstal nedořešený.

plakát

Americká tragédia (1976) (TV film) 

Věrné zpracování. Možno poslouchat bez obrazu jako rozhlasovou hru, aniž by došlo k ochuzení posluchače. Diváka zklamou zbytečné výstupy vypravěče, roztahaný děj. Třetí díl převyšuje první dva, zejména scény ve vězení a politikaření s amnestií pro Clyda působí alespoň trochu napínavě a sugestivně.

plakát

Valmont (1989) 

Špatně obsazený Valmont, utahaný konec, málo intrik. Slabší.

plakát

Sestra v akci (1992) 

Chybí tomu uvěřitelnější scénář a žánr Komedie/Krimi nahradit slovem "Pohádka." Párkrát se zasmějete, ale stojí za to ty desítky minut přehrávání?

plakát

Život je zázrak (2004) 

Totální vymaštěnost, jako patrně všechny Kusturicovy filmy. Tahle však něčím sympatická. Dokoukáno až napočtvrté.

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Jestli tohle je 298. nejlepší film, tak co dělá těch 260 braků před ním? Dokonalý scénář, dokonalí herci, bombová atmosféra.

plakát

Freddie Mercury: Příběh (2012) 

Zpočátku přestříhané, zmatené. Později se střih trochu uklidní, trochu si zvyknete, konec dobrý bez velkých hysterií. Líbí se mi, jak příběh Freddieho pokračuje dál i po jeho smrti. Skoro bez škobrtnutí.

plakát

Amadeus (1984) 

"Hoří, má panenko" se mi protiví, "Přelet nad kukaččím hnízdem" nedostál mých očekávání, "Lid versus Larry Flint" byl průměr. Ale Amadeus všechno smazal. I kdyby Forman nenatočil nikdy nic jinýho, tímto se z něho stává génius. Viděn DIRECTOR'S CUT.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Tohle budu muset ještě chvíli překousávat.