Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (139)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Škoda té dějové vsuvky s drogovým koordinátorem a jeho cílem se závislými, to mi přišlo úplně zbytečné. Jinak měl děj našlápnuto na solidní anti drugs drama, cíleně na tu správnou věkovou kategorii. BANGER ale stále top. Chvílemi jsem se i zasmála. Nej výkon dle mého patří Petru Uhlíkovi. Pak i bloncka Ema hrála skvěle. Vůbec všichni ti mladí :)

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Zapomenout na všechny "pravidla" filmů, sednout si a prostě se BAVIT. Nejlepší věc na vypnutí mozku, nechání se unášet na vlně těch nejstupidnějších fórů, který si jen umíte představit. Proto 5 hvězd! Jako bonus je plný kino kopaček, což bylo asi i v ceně 😁👏🏻

plakát

Chyby (2021) 

Po dlouhé době skvělý "malý (i když věřím v nějakého Lva!) český" film s pro mě překvapivým obsazením hlavních rolí. Úplně nejlepší jsou reálné dialogy, až má člověk pocit, že kouká do oken svých sousedů a sleduje jejich příběh. Ti herci nehráli, oni prostě byli, což je možná největší herecký um. Depres pocit při sledování děje a prostředí přítomen.

plakát

Uzly a pomeranče (2019) 

Příběh děs. Škoda. Protože herecky, i přes dabing německých herců, je to na hodně top úrovni! No a prostředí, to je nejvíc 👌🏼Jak už tu někdo psal, natáčejí se teď mnohem horší věci.

plakát

Grand Army (2020) (seriál) 

Některé z hlavních postav jsou tak nesympatické, že si přejete, aby se jim něco stalo, což nebývá u předních hrdinů zvykem. Na druhou stranu to ale vidím jako pozitivum, vždyť tohle je pravý vzorek sociální skupiny mládeže. Všichni nemůžou být jako Brandon Walsh. Takže oceňuji drsný realismus seriálu jak u postav, tak u prostředí, vzhledu, dialogů a hlavně pohled na život přes sociální sítě. Rasová rozmanitost nebo gay i trans tématika samozřejmostí, to už je ale opravdu všude...

plakát

Malý vodní had (1985) (TV film) 

Jako na ty kluky se dobře kouká, museli to být na tu dobu fešáci :) Jediný, kdo z nich umí hrát, je asi Štěpán Šafránek. Jinak celek beru jako výplod své doby. A řešení šikany tam - hrůza, beznaděj, depka.

plakát

Osvoboďte Britney Spears (2021) (TV film) 

Dokument o Britney bez Britney nepovažuji za úplně věrohodný. Přesto jsem se dozvěděla dost z jejího života a zjistila, kolik mi uniklo od dob, kdy jsem jí fandila. Hvězda navíc spíše za sentiment.

plakát

My děti ze stanice Zoo - Weihnachten (2021) (epizoda) 

Člověk se musí odprostit od předlohy. Protože ať hledám cokoli, zůstala jen jména postav. I tak jsem ale zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál.

plakát

Jsme, jací jsme (2020) (seriál) 

Začátek mě oslovil, hodně. Zvláštní postavy, zvláštní přístup pojetí vyprávění příběhu. Postupně ale tématika LGBT srší ze všech koutů, bohužel na mě až nepřirozeně. I když chápu, celek vidím jako hledání své identity, smysl v tom vidím. Dále U.S. army, muslimské vyznání, Trump - přeamerizováno. Paradoxně k ostatním komentářům zde mě zaujal hlavní hoch - to jeho magorství, bezpečnostnost, byl boží :) Bez něj bych to nedokoukala už asi.

Ovládací panel
6 bodů